En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest
Nyheter
Hem > Aktuellt > ”Bättre sent än aldrig …”
Saga_Manby_highgres
Saga Manby är studeranderepresentant i Kost & Närings styrelse läsåret 2022/23 och den som för närvarande driver Studerandebloggen. Här rapporterar hon om nyheter, intryck och erfarenheter.
Studerandebloggen

Bättre sent än aldrig ...

2022-12-19
  1. Studerandebloggen
  2. Bransch
  3. Student

… Brukar det ju heta – så nu kommer det en kort presentation och uppdatering från mig, jag som sedan i höstas har rollen som studeranderepresentant i Kost & Näring.

Jag heter Saga och läser femte terminen på Kostvetarprogrammet på Uppsala universitet. Du kan läsa mer om mig och varför jag tog mig an rollen som studeranderepresentant här

Denna termin läser jag företagsekonomi och hösten har varit intensiv men jag har hunnit med att medverka på ett av föreningens styrelsemöten samt på ”Fokusgruppdagarna” som hölls i november. Fokusgruppdagarna var två givande dagar som spenderades i Stockholm, en eftermiddag var vi bjudna till Arla, en av föreningens branschsamarbetspartner. Där vi fick höra om hur de arbetar med hållbarhetsfrågor samt hur de arbetar för att minska sitt klimatavtryck i en industri med ett stort avtryck.

Nyvunna kontakter och en känsla av att det finns mycket spännande för oss blivande kostvetare och dietister att arbeta med

Under dagarna träffade jag även representanter från föreningens fokusgrupper (Förskola och skola, Upphandling, Sjukhus, Hållbarhet, Äldreomsorg samt Utrustning och lokaler). Jag fick höra om både utmaningar och spännande projekt som de olika grupperna arbetare med samt föreningens kommande aktiviteter såsom Kostdagarna i Malmö och Järvaveckan, en mötesplats för social hållbarhet, inkludering och mångfald där föreningen ska medverka. Kanske ses vi där till våren/sommaren? 

Jag åkte från Fokusgruppdagarna med nyvunna kontakter och en känsla av att det finns mycket spännande för oss blivande kostvetare och dietister att arbeta med, oavsett om vi vill arbeta i  offentliga verksamhet eller i den privata sektorn! 

Nästa aktivitet för mig i föreningen blir styrelsemöte den 10 februari, men innan dess är min tanke att uppdatera här lite löpande med sådant som kan vara intressant för dig som studerande.

Jag hoppas att du kikar in igen och läser!

Saga Manby

På vår studentsida kan du läsa mer om alla de unika förmåner som studerandemedlemskap i Kost & Näring ger.

Tidigare inlägg i Studerandebloggen:


Warning: ltrim() expects parameter 1 to be string, object given in /home/kostochn/kostochnaring.se/public/wp/wp-includes/formatting.php on line 4337