En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest
Nyheter
Hem > Aktuellt > ”Januari och nystart – eller kanske snarare slutspurt?!”
BMC 2
Saga Manby är studeranderepresentant i Kost & Närings styrelse läsåret 2022/23 och den som för närvarande driver Studerandebloggen. Här rapporterar hon om nyheter, intryck och erfarenheter.
Studerandebloggen

”Januari och nystart – eller kanske snarare slutspurt?!”

2023-01-19
  1. Studerandebloggen
  2. Bransch
  3. Student

Januari månad, nytt år och lite av en nystart, eller kanske snarare en slutspurt för mig och övriga kursare som är inne på sjätte terminen kostvetarprogrammet! 

Terminen inleds med kursen ”Sociologiska perspektiv på mat” som berör olika sociologiska förklaringar till individers- och gruppers mat- och måltidsmönster samt hur samhället och omgivningen inverkar på våra val av livsmedel.

Efter att avslutat en termin med företagsekonomi känns det kul med fokus på kostrelaterade frågor

Vi läser kursen tillsammans med både blivande dietister och personer som utbildar sig inom hem- och konsumentkunskap. En härlig blandning av människor med intresse av kost och hälsa vilket jag hoppas bidrar till många intressanta diskussioner under kursens lopp.

Biomedicinskt centrum – BMC – vid Uppsala universitet.

Efter att avslutat en termin med företagsekonomi känns det kul med fokus på kostrelaterade frågor. Denna kurs känns väldigt aktuell för att skapa förståelse inför den mängd faktorer som kan påverka individer och gruppers matval och beteenden kopplat till mat.

Jag ser fram emot våren här på BMC! 

Saga Manby

På vår studentsida kan du läsa mer om alla de unika förmåner som studerandemedlemskap i Kost & Näring ger.

Tidigare inlägg i Studerandebloggen:


Warning: ltrim() expects parameter 1 to be string, object given in /home/kostochn/kostochnaring.se/public/wp/wp-includes/formatting.php on line 4337