Rekommendationerna nu som webbutbildning
- Förskola och skola
- För medlemmar
- Specialkost
För folkhälsa och som byggstenar för livslånga, goda matvanor har måltiderna som serveras i skolor, förskolor och på fritidshem enorm potential. Med det sagt: utmaningar saknas inte i planering, tillagning och servering av de över två miljoner dagliga, offentliga måltider som mättar och ger barn och unga energi för lek och lärande.
Genom fokusgrupp Förskola och skolas försorg bidrar Kost & Näring med kunskap och stöd på de områden där behoven är som störst – från pedagogiska perspektiv till rekommendationer rörande specialkoster och anpassade måltider.
Runt var femte skollunch är idag någon form av anpassad kost. I de offentliga måltidsverksamheterna tilltar diskussionen om hur långt man ska vara beredd att gå för att tillgodose specifika önskemål – och hur mycket det ska få kosta. Avsaknad av gemensamma riktlinjer gör det svårt att dra gränser.