
”Behövs mer samverkan mellan kök och vård”
Måltiden är det viktigaste i en människas sociala liv och bör behandlas med både omsorg och respekt. Möt Susann Ask, verksamhetsutvecklare i Kronobergs län – och ordförande i DRF. När…
- Sjukhus
- Äldreomsorg
Aktuellt
Kost & Närings nyhetsflöde i sin helhet
Måltiden är det viktigaste i en människas sociala liv och bör behandlas med både omsorg och respekt. Möt Susann Ask, verksamhetsutvecklare i Kronobergs län – och ordförande i DRF. När…
De kommer från Hjo och Kinda, Kiruna och Bromölla. Och allt däremellan. Med en mängd olika titlar, men alla med måltidsansvar i någon form. Under hösten har de haft ännu…
Efter Köttguiden och Fiskguiden lanserar Världsnaturfonden WWF under nästa år nytillskottet Vegoguiden, en vägledning för mer informerade och hållbara val av vegetabilier. Arbetet med Vegoguiden, som sker med vetenskapligt stöd…
”Breaking professional boundaries.” Det var temat när den europeiska dietistorganisationen EFAD, där Kost & Näring ingår, sent i oktober välkomnade deltagare från hela kontinenten till Berlin. På agendan: årsmöte följt…
… Kost & Närings fokusgrupp Hållbarhet, som den 26 november genomförde ett webbinarium om hållbar fisk och sjömat. Webbinariet arrangerades av MAT-tanken tillsammans med Kost & Näring. Vad var syftet? …
Kommer vi kunna fortsätta att äta fisk som i dag? Är landbaserad fiskodling framtidens hållbara alternativ? Och vilka djur och växter från havet skulle vi kunna äta mycket mer av?
Varierade och hållbara, vällagade och näringsriktiga. Lagade av motiverad, välutbildad personal och helst på närproducerade råvaror. Självklart i linje med lagar, policyer och budgetramar. Kan det där med offentliga måltider…
Ett 40-tal deltagare slöt upp när lokalavdelning Stockholm i slutet av oktober bjöd in till medlems- och nätverkskväll med föreläsning av Pär Johansson, ledare och grundare av Glada Hudik-teatern. Efter…
Det nya kravet på ”kompletterande utbildningsåtgärd” för att kunna ta del av EU:s skolmjölksstöd har bidragit till osäkerhet om vad som krävs av måltidsverksamheterna i praktiken. På initiativ av Kost & Näring går nu Jordbruksverket ut med ett förtydligande.
När MAT 2019 rullades ut runt om i centrala Växjö den 13-14 september hade offentliga måltider en given plats i det omfattande seminarieprogrammet.