Kostvetarstudenter om framtiden, del 2
Hur går tankarna kring tiden efter examen i vår bland kostvetarstudenterna i Uppsala? Här följer del 2 av 2 av mina framtidscheckar.
Maria Andersson
Snart i mål och klar med utbildningen, vad är dina planer därefter?
– Efter att ha läst kurser i produktutveckling känner jag att detta är något jag verkligen skulle kunna trivas att jobba med, tycker det verkar så spännande. Men samtidigt är jag relativt öppen för vad som än kommer i min väg, känner mig taggad och vill bli inspirerad av mitt yrke varje dag!
Vilken del av utbildningen har du uppskattat mest?
– Har tyckt det varit kul att läsa näringslära och lärt mig mer om hur ”processen” ser ut inne i kroppen. Har även tyckt det varit kul att det varit en del praktiska kurser såsom bakning och matlagning inkluderat.
Om du fick drömma fritt – var och med vad skulle du jobba då?
– Produktutveckling av något slag tror jag.
Var ser du dig själv om 3 år?
– Jobbar jag i något företag jag trivs med eller nyss börjat på något annat. Vill nog ha hunnit testa lite olika saker.
En otrolig intressant kurs som tittar på flera olika perspektiv när det kommer till matvanor och inte bara fokuserar på fakta
Lovisa Jonsson
Snart i mål och klar med utbildningen, vad är dina planer därefter?
– Min första plan är faktiskt att resa. Jag är så trött på att plugga så kommer inte sätta mig i skolbänken igen på många år. Efter mina resor dock så hoppas jag få jobb inom kaffe eller kakaoindustrin.
Vilken del av utbildningen har du uppskattat mest?
– Faktiskt den kursen vi läser nu, Sociologiska perspektiv. Tycker det är en otrolig intressant kurs som tittar på flera olika perspektiv när det kommer till matvanor och inte bara fokuserar på fakta.
Om du fick drömma fritt – var och med vad skulle du jobba då?
– Då tror jag faktiskt att skulle jobba inom kaffeindustrin med hållbarhetsfrågor. Ha ett jobb där jag får resa och träffa bönderna mycket och känna att mitt jobb faktiskt gör skillnad, inte bara på lokal nivå utan global nivå.
Var ser du dig själv om 3 år?
– Jag ser mig själv med ett stabilt jobb, dock kanske inte ännu mitt drömjobb. Men jag har fått in en fot i dörren och jobbar mig uppåt, och tar åt mig all kunskap på vägen.
Emil Wallin
Snart i mål och klar med utbildningen, vad är dina planer därefter?
– Jag vet inte riktigt vad jag vill göra än, troligtvis vill jag ut i arbetslivet. Alternativt läsa till någon kurs som går bra ihop med denna utbildning.
Vilken del av utbildningen har du uppskattat mest?
– Jag har mest uppskattat kurserna som handlar om nutrition, men också hållbar utveckling.
Om du fick drömma fritt – var och med vad skulle du jobba då?
– Då skulle jag vilja ha ett jobb där hållbarhet och kost är centralt. Jag praktiserade på ICA:s hållbarhetsavdelning och där trivdes jag väldigt bra.
Var ser du dig själv om 3 år?
– Om tre år har jag förhoppningsvis hittat rätt och jobbar med intresset om kost och hållbarhet som utbildningen har gett mig!
Saga Manby
På vår studentsida kan du läsa mer om alla de unika förmåner som studerandemedlemskap i Kost & Näring ger.
Tidigare inlägg i Studerandebloggen:
”Nya uppdrag, nya insikter – mindre saft och mer kaffe”
Karin Haage, Kost & Närings studeranderepresentant 2024/25, om sin sedan länge utstakade väg mot Uppsala universitet och Kostvetarprogrammet.
- Studerandebloggen
- Bransch
- Student
”Lite av en påse Gott & Blandat”
Simon Fromm, Kost & Närings studeranderepresentant 2023/24, liknar dagens kostvetarutbildning vid en påse Gott & Blandat.
- Studerandebloggen
- Student
”Våga vara lite larvig!”
Simon Fromm, Kost & Närings studeranderepresentant 2023/24, om morgondagens (?) proteinkälla.
- Studerandebloggen
- Student
”Kostdagarna kom, och gick …”
Simon Fromm, Kost & Närings studeranderepresentant 2023/24, summerar sina intryck av årets upplaga av Kostdagarna.
- Studerandebloggen
- Kostdagarna 2024
- Student
”Är kostvetare ett yrkesval som kommit i skymundan?”
Simon Fromm, Kost & Närings studeranderepresentant 2023/24, om kostvetarnas status och handgrepp för att vända en – eventuellt – negativ spiral.
- Studerandebloggen
- Bransch
- Student
”Ut med årorna matroser, nu kör vi!”
Simon Fromm, Kost & Närings studeranderepresentant 2023/24, om att kavla upp ärmarna och göra rätt – och lätt(are) – i den nödvändiga hållbarhetsomställningen.
- Studerandebloggen
- Bransch
- Student
Fyra frågor om forskning
Simon Fromm, Kost & Närings studeranderepresentant 2023/24, om kost, näring och att förhålla sig till nya, påstådda forskningsrön.
- Studerandebloggen
- Bransch
- Student
Högt och lågt i livets berg-och-dal-bana
Simon Fromm, Kost & Närings studeranderepresentant 2023/24, om toppar, dalar och vad som förde honom dit han är i dag.
- Studerandebloggen
- Bransch
- Student
Att inspireras och inspirera
Saga Manby, Kost & Närings studeranderepresentant 2022/23, om ett helt nytt nätverk.
- Studerandebloggen
- Bransch
- Student
Är du 2023/24 års studeranderepresentant?
Saga Manby, Kost & Närings studeranderepresentant 2022/23, gör sig redo att lämna över stafettpinnen till nästa studeranderepresentant.
- Studerandebloggen
- Bransch
- Student
Favoriter från Kostdagarna
Saga Manby, Kost & Närings studeranderepresentant 2022/23, om sina intryck av Kostdagarna 2023.
- Studerandebloggen
- Bransch
- Student
Hälsa – ett val?
Saga Manby, Kost & Närings studeranderepresentant 2022/23, om individens kontra samhällets ansvar för hälsa och sunda vanor.
- Studerandebloggen
- Bransch
- Student
Kostvetarstudenter om framtiden, del 1
Saga Manby, Kost & Närings studeranderepresentant 2022/23, tar sina kursare på pulsen om tiden efter examen.
- Studerandebloggen
- Bransch
- Student
”Januari och nystart – eller kanske snarare slutspurt?!”
Saga Manby, Kost & Närings studeranderepresentant 2022/23, om att ge sig in på sista terminen av utbildningen.
- Studerandebloggen
- Bransch
- Student
”Bättre sent än aldrig …”
Saga Manby, Kost & Närings studeranderepresentant 2022/23, kastar loss i ett första blogginlägg.
- Studerandebloggen
- Bransch
- Student
VFU del 2: ”Sju roliga och spännande veckor”
Under höstterminen har vi kostvetarstudenter vid Uppsala universitet inom ramen för en valbar kurs om 15 hp haft möjlighet att komma ut på verksamhetsförlagd utbildning, VFU. Med andra ord: praktik…
- Studerandebloggen
- Bransch
- Student
VFU del 1: ”Nytt nätverk och nya vänner”
Under höstterminen har vi kostvetarstudenter vid Uppsala universitet inom ramen för en valbar kurs om 15 hp haft möjlighet att komma ut på verksamhetsförlagd utbildning, VFU. Med andra ord: praktik…
- Studerandebloggen
- Bransch
- Student
Mix av kreativitet och beslutsfattande
Cajsa Ceder Hof, studeranderepresentant i Kost & Närings styrelse, om intrycken från sitt första styrelsemöte.
- Studerandebloggen
- Styrelsearbete
”Häng med på min resa!”
Cajsa Ceder Hof, studeranderepresentant i Kost & Närings styrelse, introducerar den nya studerandebloggen.
- Studerandebloggen
Warning: ltrim() expects parameter 1 to be string, object given in /home/kostochn/kostochnaring.se/public/wp/wp-includes/formatting.php on line 4337