En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest
Nyheter
Hem > Aktuellt > Kostvetarstudenter om framtiden, del 2
Saga 2
Saga Manby är studeranderepresentant i Kost & Närings styrelse läsåret 2022/23 och den som för närvarande driver Studerandebloggen. Här rapporterar hon om nyheter, intryck och erfarenheter.
Studerandebloggen

Kostvetarstudenter om framtiden, del 2

2023-02-24
  1. Studerandebloggen
  2. Bransch
  3. Student

Hur går tankarna kring tiden efter examen i vår bland kostvetarstudenterna i Uppsala? Här följer del 2 av 2 av mina framtidscheckar.

Maria Andersson

Snart i mål och klar med utbildningen, vad är dina planer därefter? 

– Efter att ha läst kurser i produktutveckling känner jag att detta är något jag verkligen skulle kunna trivas att jobba med, tycker det verkar så spännande. Men samtidigt är jag relativt öppen för vad som än kommer i min väg, känner mig taggad och vill bli inspirerad av mitt yrke varje dag!

Vilken del av utbildningen har du uppskattat mest?

– Har tyckt det varit kul att läsa näringslära och lärt mig mer om hur ”processen” ser ut inne i kroppen. Har även tyckt det varit kul att det varit en del praktiska kurser såsom bakning och matlagning inkluderat.

Om du fick drömma fritt – var och med vad skulle du jobba då?

– Produktutveckling av något slag tror jag.

Var ser du dig själv om 3 år?

– Jobbar jag i något företag jag trivs med eller nyss börjat på något annat. Vill nog ha hunnit testa lite olika saker.

En otrolig intressant kurs som tittar på flera olika perspektiv när det kommer till matvanor och inte bara fokuserar på fakta

Lovisa Jonsson

Snart i mål och klar med utbildningen, vad är dina planer därefter? 

– Min första plan är faktiskt att resa. Jag är så trött på att plugga så kommer inte sätta mig i skolbänken igen på många år. Efter mina resor dock så hoppas jag få jobb inom kaffe eller kakaoindustrin.

Vilken del av utbildningen har du uppskattat mest?

– Faktiskt den kursen vi läser nu, Sociologiska perspektiv. Tycker det är en otrolig intressant kurs som tittar på flera olika perspektiv när det kommer till matvanor och inte bara fokuserar på fakta.

Om du fick drömma fritt – var och med vad skulle du jobba då?

– Då tror jag faktiskt att skulle jobba inom kaffeindustrin med hållbarhetsfrågor. Ha ett jobb där jag får resa och träffa bönderna mycket och känna att mitt jobb faktiskt gör skillnad, inte bara på lokal nivå utan global nivå.

Var ser du dig själv om 3 år?  

– Jag ser mig själv med ett stabilt jobb, dock kanske inte ännu mitt drömjobb. Men jag har fått in en fot i dörren och jobbar mig uppåt, och tar åt mig all kunskap på vägen.

Emil Wallin

Snart i mål och klar med utbildningen, vad är dina planer därefter?

– Jag vet inte riktigt vad jag vill göra än, troligtvis vill jag ut i arbetslivet. Alternativt läsa till någon kurs som går bra ihop med denna utbildning.

Vilken del av utbildningen har du uppskattat mest? 

– Jag har mest uppskattat kurserna som handlar om nutrition, men också hållbar utveckling.

Om du fick drömma fritt – var och med vad skulle du jobba då?

– Då skulle jag vilja ha ett jobb där hållbarhet och kost är centralt. Jag praktiserade på ICA:s hållbarhetsavdelning och där trivdes jag väldigt bra.

Var ser du dig själv om 3 år?

– Om tre år har jag förhoppningsvis hittat rätt och jobbar med intresset om kost och hållbarhet som utbildningen har gett mig!

Saga Manby

På vår studentsida kan du läsa mer om alla de unika förmåner som studerandemedlemskap i Kost & Näring ger.

Tidigare inlägg i Studerandebloggen:


Warning: ltrim() expects parameter 1 to be string, object given in /home/kostochn/kostochnaring.se/public/wp/wp-includes/formatting.php on line 4337