En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest
Nyheter
Hem > Aktuellt > ”Kostdagarna kom, och gick …”
20240315_125632
"En gigantisk eloge skall ges till Eventgruppen som drog ihop hela alltet. Vilket jobb ni gjort! Och resultatet var verkligen imponerande. Well played!" Simon Fromm är studeranderepresentant i Kost & Närings styrelse läsåret 2023/24 och den som för närvarande driver Studerandebloggen. Här rapporterar han om nyheter, intryck och erfarenheter.
Studerandebloggen

”Kostdagarna kom, och gick …”

2024-04-12
  1. Studerandebloggen
  2. Kostdagarna 2024
  3. Student

Och OJ vilka härliga dagar vi fick! Här kommer jag med nästa inlägg, laggande som ett gammalt ADSL-modem från 90-talet. Men ännu fast det nu gått ett tag sedan den 14–15 mars, känner jag att Kostdagarna förtjänar en plats även här.

Först och främst: En gigantisk eloge skall ges till Eventgruppen som drog ihop hela alltet. Vilket jobb ni gjort! Och resultatet var verkligen imponerande. Well played!

Och hur var då upplevelsen ur en studerandes synvinkel? Nu var jag visserligen med en del bakom kulisserna, men jag tror ändå att jag fick en någorlunda bra blick utifrån studerandeglasögonen också.

Intressanta, stora och svåra frågor som diskuterades flitigt av duktiga människor, som brinner för förändring och förbättring.

Vi kan börja med att poängtera att föreläsarna var väldigt, väldigt bra. Det fanns en röd tråd mellan alla föreläsarna som man kunde koppla ihop med det som vi jobbar med:

  • Kommer AI ta våra jobb, eller underlätta dem?
  • Är tilliten något som man kanske ska fundera lite mer över, nu när man vet bredden av vad, och hur, det påverkar?
  • Och så det där med minnet: Kanske värt att lägga lite mer tid på hjärnjumpan, för bättre upplevelser inom jobbet och privat?

Detta är verkligen bara ett axplock av de föreläsningar som jag tog del av, och efter var och en av dem fick man med sig nya perspektiv.

När man strosade runt och minglade på golvet tycktes det konstant finnas en underliggande känsla av gemenskap. Detta var något som blev väldigt tydligt under vad som i mitt tycke var den intressantaste delen av dagarna: Kostdagarna Forum. Här var det intressanta, stora och svåra frågor som diskuterades flitigt av duktiga människor, som brinner för förändring och förbättring. Så mycket idéer, vilja och nyfikenhet som rörde sig i rummet var roligt att få ta del av.

Så för att nu reducera ner och avsluta detta inlägg som en god och kraftig buljong: Tack till alla som var där, såväl företagen som ställde ut som dagarnas deltagare. Detta är något jag vill (ska!) göra om. Och jag hoppas att ni känner likadant!

Simon Fromm

På vår studentsida kan du läsa mer om alla de unika förmåner som studerandemedlemskap i Kost & Näring ger.

Torsdagens middag. Simon (längst fram) tillsammans med delar av Eventgruppen och föreningsstyrelsen.

Tidigare inlägg i Studerandebloggen:


Warning: ltrim() expects parameter 1 to be string, object given in /home/kostochn/kostochnaring.se/public/wp/wp-includes/formatting.php on line 4337