”Det vi gör varje dag fyller en viktig funktion för andra”
Jennie Ferm, verksamhetschef för område Måltid inom Verksamhetsstöd och service i Region Jönköpings län.
- Sjukhus
- Fokusgrupper
Bland kost- och måltidschefer med ansvar för måltiderna inom vården, liksom hos landets dietister, är insikten om nutritionens betydelse för ett snabbare tillfrisknande – ”mat som medicin” – etablerad sedan länge.
Men det gäller inte alltid för vårdkedjan som helhet. Med föreningens fokusgrupp Sjukhus i spetsen arbetar Kost & Näring mot visionen om måltider som en självklar och erkänd del av behandlingen, där patientens hälsotillstånd och individuella preferenser står i fokus.
I Nyfiken på, en serie intervjuer gjorda av medlemmarna i Kost & Närings fokusgrupp Sjukhus, möter du några av personerna bakom måltiderna inom landets regioner. Här listas de intervjuer som publicerats hittills.
Ett samhällsproblem som bitit sig fast – och som orsakar ett stort och onödigt lidande hos varje enskild individ som drabbas. Vid Kost & Närings Almedalsseminarium på temat undernäring bland landets äldre, samarrangerat av föreningens fokusgrupper Äldreomsorg och Sjukhus, diskuterades vad som krävs för att åstadkomma förändring i rätt riktning.