Inbjudan till Kost & Närings årsmöte 2014
Alla medlemmar har möjlighet att delta och rösta på Kost & Närings årsmöte, som äger rum fredagen den 21 mars 2014, 13.30-17.30 på hotell Clarion Sign i Stockholm.
Kost & Närings nyhetsflöde i sin helhet
Alla medlemmar har möjlighet att delta och rösta på Kost & Närings årsmöte, som äger rum fredagen den 21 mars 2014, 13.30-17.30 på hotell Clarion Sign i Stockholm.
Den 16 oktober antogs de nya nordiska näringsrekommendationerna som de officiella näringsrekommendationerna för Sverige. Bland nyheterna märks ett högre rekommenderat vitamin D-intag, liksom ett ökat fokus på vilken typ av fett och kolhydrater vi bör äta.
Skolmåltidens kvalitet avgörs av betydligt fler faktorer än bara portionskostnaden. Det hävdar Pär Bergkvist, chefredaktör för Magasin Måltid, i en debattartikel i Göteborgs Posten den 13 oktober. Kost & Närings ordförande Marianne Backrud-Hagberg hör till dem som undertecknat debattartikeln.
Intresset var på topp när Kost & Näring och föreningens Fokusgrupp Upphandling tisdagen den 1 oktober höll heldagsseminarium om livsmedelsupphandling. Marie-Louise Johansson från upphandlingsgruppen rapporterar.
På bara två år har Landstinget Västernorrland i ett projekt lyckats minska matsvinnet i köket på Sundsvalls Sjukhus med fantastiska 47 procent. Det framgår av den utvärdering av projektet som nu genomförts.
Vi vill bidra till arbetet med att skapa bättre svensk skolmat. Det ger eleverna bättre förutsättningar för att trivas, utvecklas och prestera väl i skolan. Det skriver Kost & Närings ordförande Marianne Backrud-Hagberg och Nils Berndtsson, marknadschef Martin & Servera i en debattartikel på Dagens Samhälles hemsida den 25 september.
Ett möte med intressant information, givande pratstunder, god mat i trevlig miljö. Så summerar styrelsen i lokalavdelning 604 sitt nyligen genomförda höstmöte. Jennie Wessbo rapporterar.
Den 17 oktober arrangeras för sjunde året i rad Stora Måltidsdagen, på Hilton Slussen i Stockholm. Medlemmar i Kost & Näring erbjuds nu 10 % rabatt på deltagaravgiften.
Maten på vårt bord påverkar miljön och klimatet på vår jord. Men vilken är den senaste kunskapen om livsmedels klimatpåverkan och andra viktiga frågor kopplade till livsmedelskedjan? I samarbete med Kost & Näring arrangerar SIK under hösten en utbildnings- och seminariedag. Vid sex tillfällen, i sex olika städer.
Kost & Närings heldagsseminarium om livsmedelsupphandling, den 1 oktober i Stockholm, är nästan fullbokat. Har du ännu inte anmält dig? Passa på att göra det redan idag! Fortfarande finns ett fåtal lediga platser kvar.