En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest
Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Kommunfunktion för bättre överblick
2014-10-15

Kommunfunktion för bättre överblick

Emma Patterson, projektledare Skolmat Sverige
Emma Patterson, projektledare Skolmat Sverige.

Med start onsdagen den 15 oktober uppgraderar Skolmat Sverige sitt webbaserade utvärderingsverktyg för skolmåltiden med en kommunfunktion – ett sätt för kostchefer och andra centralt måltidsansvariga att snabbt få en helhetsbild av måltidsarbetet i de av kommunens grundskolor som använder verktyget.

Med kommunfunktionen blir det enkelt att regelbundet skapa en rapport av de samlade resultaten i kommunen, vilket i sin tur underlättar uppföljningsarbetet och möjligheterna att följa utvecklingen över tid.

– Den nya funktionen är framtagen efter önskemål från kommunerna själva och har som syfte att hjälpa dem att följa upp och utveckla skolmåltidsverksamheten på en övergripande nivå, säger Emma Patterson, projektledare vid Skolmat Sverige.

Per-Arne Andersson, SKL
Per-Arne Andersson, SKL. Foto: SKL.

Bakom Skolmat Sverige står Stockholms läns landsting och Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, i samråd med Folkhälsomyndigheten och Livsmedelsverket.

– Vi hoppas att kommunfunktionen och kommunrapporten kommer att vara till stor nytta vidplanering och utveckling av skolmåltidsverksamheten inom alla kommuner i Sverige, säger Per-Arne Andersson, avdelningschef på SKL.

Klicka här för mer information om verktyget på Skolmat Sveriges hemsida (öppnas i nytt fönster).

Fotnot: en längre artikel om den nya kommunfunktionen hittar du i Kost & Närings medlems­sidor i kommande nummer av Magasin Måltid, med utgivning måndagen den 20 oktober.