En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
Bakgrund_webb_trimmad
Hem > FAS_FINAL_Kostdagarna 2025 > Möt en forskare

Tack för i år – här hittar
du presentationerna

Den 19 och 20 mars gick premiäromgången av Kost & Närings satsning Möt en forskare av stapeln i Stockholm – och nu kan du ta del av medverkandepresentationerna. Väl mött igen 2026!

”Möt en forskare” inleddes kvällen den 19 mars och fortsatte på morgonen den 20 mars, innan Kostdagarnas ordinarie program. Arrangör var Kost & Näring i samarbete med Sveriges forskningsinstitut RISE.

Det här var de fyra forskare som medverkade i 2025 års Möt en forskare:

”Vad styr våra matvanor – och hur kan vi förändra dem?”

Marcus K. Adevi, konsumentforskare vid Rise avdelning för jordbruk och livsmedel.

Visa presentation
”Nutrition och antinutrienter – fullkorn, baljväxter och vegotrenden”

Susanne Bryngelsson, fil. dr i livsmedelsvetenskap och senior projektledare vid Rise avdelning för jordbruk och livsmedel.

Visa presentation
”Livsmedelskris eller krislivsmedel? Våra val spelar roll”

Fredrik Fogelberg, agronomie dr och hortonom vid Rise avdelning för jordbruk och livsmedel.

Visa presentation
”Innovation och förnyelse inom den offentliga måltiden”

Natalie Gustafsson, innovationsledare vid Rise avdelning för systemomställning.

Visa presentation

Det var Möt en forskare 2025

Onsdag den 19 mars:
Middag och mingel

  • Gemensam middag den 19 mars på Scandic Talk, ett stenkast från Stockholmsmässans huvudentré. Kvällen inleds kl. 18.00 med mingel följt av tvårättersmiddag, och avslutas c:a kl 21.
  • Under kvällen bjuder fyra inbjudna forskare, alla verksamma inom Rise, på mini-introduktioner till sina respektive forskningsområden.
  • Tillfälle ges också att under avslappnade former mingla och föra samtal både med kollegor och med forskarna själva.

Torsdag den 20 mars:
Dubbla, parallella föreläsningspass

  • Samling i Stockholmsmässans huvudentré kl. 8.15. 
  • I dubbla, parallella föreläsningspass om vardera 30 minuter, i Kostdagarnas båda seminarielokaler Kniven och Gaffeln, bjuder de fyra inbjudna forskarna fullängs-föreläsningar om sitt arbete.
  • Det första föreläsningspasset pågår mellan 8.30 och 9.00, och det andra mellan 9.15 och 9.45. 
  • Som deltagare avgör du själv vilken av de båda föreläsningarna i respektive föreläsningspass som du vill lyssna till.
  • Föreläsningsmorgonen avrundas med registrering till Kostdagarna, lagom till att utställningen öppnar kl. 10.00.

Det ”finstilta”

  • Inbjudan till Möt en forskare är exklusiv för dig som är anmäld till Kostdagarna som betalande deltagare, och medlem i Kost & Näring (inkl. som associerad medlem) eller i någon av Ledarnas andra branschföreningar.
  • I anmälningsformuläret kan du välja mellan att anmäla dig antingen både middagen den 19/3 och föreläsningspassen på morgonen den 20/3, eller endast till torsdagsmorgonens föreläsningspass. I båda fallen är aktiviteten en helt kostnadsfri medlemsförmån – inklusive onsdagskvällens middag.
  • Antalet deltagare i onsdagens middag är begränsat till 70 personer – först till kvarn gäller.
  • Sista anmälningsdag är måndag den 17 mars.
  • Varmt välkommen att anmäla dig till Möt en forskare 2025 – formuläret hittar du direkt här nedanför!