En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
Bakgrund_webb_trimmad
Hem > Kostdagarna 2025

Kostdagarna 2025:
Ta årets utställare på pulsen

Klara för Kostdagarna är inte enbart laguppställningarna på de tre scenerna och över 500 anmälda deltagare – utan även närmare 60 utställare från den offentliga måltidsbranschens alla hörn.

Men vilka är de egentligen? Och vad tar de med sig till Kostdagarna i form av nyheter, inspiration och – förstås – massor, massor av smakprover?! Nu presenterar de sig själva.

Från 24 till X – det här är årets utställare:

  • 24 Hour Meals

    Vi hjälper er innan krisen kommer! 24 Hour Meals – en del av Compass Group – är proffs på beredskapsmat med lång hållbarhet! Besök vår monter så får du smaka flera av rätterna och prata hur du kan planera i händelse av en kris.

    Vi erbjuder frystorkade rätter, mjukkonserver och Combat Rations d.v.s. packade påsar med mat och tillbehör för en dag. Passar myndigheter, samhällskritiska verksamheter samt företag som vill säkra sin verksamhet. Vi levererar till bl.a. militär, kommuner och regioner.

    Kontaktperson: Anders Lorentzson
    E-post: anders.lorentzson@compass-group.se
    Telefon: 070-248 90 63
    Hemsidahttps://www.24hmeals.se/se/sv/

    24 Hour Meals
  • 3N produkter

    Roots by 3N är produktsortimentet för varje professionell matlagare. Vi har Sveriges bredaste portfölj av potatis, lök och rotfrukter – de bästa råvarorna anpassade för att passa privat och offentlig sektor samt industri. Du hittar Roots hos fullsortimentsgrossister och grönsaksgrossister.

    Vi huserar i en toppmodern anläggning på Långeberga i sköna Helsingborg, där vi jobbar för att få fram de bästa produkterna. Vi är gamla i gamet (1979) men gillar att tänka nytt. We’re rooting for you!

    Kontaktperson: Pernilla Ahlqvist
    E-post: pernilla.ahlqvist@3n.se
    Telefon: 073-637 94 71
    Hemsidahttps://rootsby3n.se/

    3N produkter
  • Adda Inköpscentral AB

    Adda är ett företag inom SKR som är en medlems- och arbetsgivarorganisation, där alla Sveriges 290 kommuner och 21 regioner är medlemmar.

    Adda är med och bidrar till en hållbar försörjning, ökad digitalisering och kompetensutveckling. Tillsammans frigör vi tid och pengar samtidigt som vi stärker deras förmåga att ställa om.

    Kontaktperson: Andreas Holmer
    E-post: andreas.holmer@adda.se
    Telefon: 072-999 42 81
    Hemsidahttps://www.adda.se/

    Adda Inköpscentral AB
  • Ahlström Factory AB

    Ahlströms produktutvecklar, marknadsför och distribuerar unika produkter och moderna matkoncept till HORECA samt offentlig sektor med fokus på helt växtbaserade livsmedel. Aktuellt just nu är nyheter baserat på svenska växtproteiner.

    Kontaktperson: Felix Strandvik
    E-post: felix.strandvik@ahlstroms.se
    Telefon: 070-404 73 12
    Hemsidahttps://ahlstromfactory.se/produkter/

    Ahlström Factory AB
  • Arla Pro ✪

    1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

    För att göra det enklare att servera skolluncher som passar både elevernas smaklökar och skolornas budgetar samt hållbarhetsmål, har vi tagit fram Goda Mål. Goda Mål är ett receptverktyg fyllt med goda måltider som är bra för både miljö, ekonomi och hälsa.

    Vi delar också med oss av våra bästa tips för servering av skolfrukost och pratar gärna om lättlagade småmål för äldre, som är både smakrika och näringsrika. Välkomna till vår monter.

    Kontaktperson: Erica Elfving
    E-post: erelf@ARLAFOODS.COM
    Telefon: 076-100 93 46
    Hemsidawww.kund.arla.se

    Arla Pro ✪
  • Atria

    Atria är ett av de ledande livsmedelsföretagen i norra Europa. Vi grundades av finska bönder 1903 och har lagat mat i mer än 120 år. På Atria älskar vi god mat och vi tror på ”Good food – better mood”. För oss innefattar det hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till konsumentens bord.

    I våra sju fabriker i Sverige tillagas kött- och chark, kyckling, delikatesser och måltidslösningar som säljs under välkända varumärken som Lönneberga, Lithells, Sibylla och Gooh.

    Kontaktperson: Pernilla Andersson
    E-post: pernilla.andersson@atria.com
    Telefon: 070-294 69 40
    Hemsidahttps://www.atria.se/

    Atria
  • Bergström & Hellqvist AB

    Kan mat vara lagom säker? Kom och prata med oss för att få inspiration inom matsäkerhet. Passa på att tävla och vinn goda priser.

    Vi är utbildare och konsulter inom till exempel: • Matsäkerhet i kris • Matallergi och allergikost • Livsmedelshygien • Egenkontroll • HACCP. Vi erbjuder utbildningar på det sätt som passar bäst för er.

    Kontaktperson: Anna Westberg
    E-post: anna@bergstrom-hellqvist.com
    Telefon: 070-774 92 70
    Hemsidahttps://bergstrom-hellqvist.com/

    Bergström & Hellqvist AB
  • Blentagruppen

    Blentagruppen är ett familjeägt företag vars vision är att genom närhet och omtanke skapa de godaste matupplevelserna av svensk kyckling och kalkon.

    Vi är den kompletta matfågelleverantören som erbjuder både kyckling, höns och kalkon genom våra varumärken Guldfågeln och Ingelsta Kalkon.

    Kontaktperson: Nellie Wedin
    E-post: nellie.wedin@blentagruppen.se
    Telefon: 0730-75 81 83
    Hemsidahttps://blentagruppen.se/

    Blentagruppen
  • Brandeye Sales & Partner

    Vi brinner för allas rätt till god, näringsrik och tilltalande mat. Det borde vara en självklarhet för alla! Även matgäster med tugg- och sväljsvårigheter.

    Vi erbjuder ett brett sortiment puréer och praktiska formar för att ni enkelt skall kunna göra egna timbaler, patéer och gelékost – fulla av smak, näring och färg. Alltid av de finaste råvarorna, kött- och fågel alltid av svenska råvaror. Vi utbildar också köksteam i att laga livskvalitetshöjande och patientsäkra måltider. Låt oss hjälpa er också.

    Kontaktperson: Henrik Mauritzon
    E-post: henrik@brandeyesales.com
    Telefon: 072-576 55 09
    Hemsidawww.brandeyesales.com

    Brandeye Sales & Partner
  • Ekologiska säljbolaget AB

    Med gedigen kunskap erfarenhet inom storköksmarknaden har vi arbetat mot foodservice sedan 2015. Vårt foodserviceteam bearbetar bland annat kommuner, caféer och restauranger som vill utveckla sitt arbete med ekologiska och hållbara produkter.

    Inom foodservice hanterar vi även anbudsförfrågningar och genomför analyser av marknaden för att följa trender och nya möjligheter för våra uppdragsgivare: Magnihill, Nordisk råvara, Yipin, Nothing Fishy.

    Kontaktperson: Sandra Lund
    E-post: sandra@ekologiskasaljbolaget.se
    Telefon: 070-757 92 46
    Hemsidahttps://ekologiskasaljbolaget.se/

    Ekologiska säljbolaget AB
  • Findus ✪

    1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

    På Findus uppmuntrar vi till att äta lite bättre varje dag. Vi är därför stolta över att vårt sortiment utgörs av fryst fisk, grönsaker och vegetariskt. Vi erbjuder även produkter till personer med tugg- och sväljsvårigheter.

    Kom förbi vår monter på Kostdagarna 2025 och låt oss få inspirera dig.

    Kontaktperson: Ewa Hansson
    E-post: ewa.hansson@se.findus.com
    Telefon: 076-117 33 75
    Hemsidawww.findusfoodservices.se

    Findus ✪
  • Fontana Food AB

    Vi är ett svenskt familjeföretag och ambassadörer för mat från Grekland och länderna kring Medelhavet. Vi älskar den grekiska matkulturen och förser hela Sverige med Fetaost, Olivolja, Halloumi, Oliver: alltid med god smak och kvalitet.

    Vår hållbarhetsvision är att göra varje dag godare och mer hälsosam för våra kunder och för miljön.

    Kontaktperson: Peter Persson
    E-post: peter@fontanafood.se
    Telefon: 073-708 48 27
    Hemsidawww.fontana.se

    Fontana Food AB
  • Foodduck Sverige

    Mindre svinn och mer hållbara måltider. Foodduck är ett hygieniskt, miljövänligt och kostnadseffektivt alternativ för att servera olika pålägg på restaurangernas servicelinjer, på brödborden och i professionella kök.

    Användningen av maskinen är lätt och enkelt och den fungerar helt automatiskt. Det bredbara pålägget är skyddat mot bakterier från omgivningen, i motsats till traditionella öppna askar och den miljövänliga förpackningen belastar inte naturen som portionsförpackningar.

    Kontaktperson: Sofia Haapasaari
    E-post: sofia.haapasaari@foodduck.se
    Telefon: +358 445 959 816
    Hemsidahttps://foodduck.se/

    Foodduck Sverige
  • Fribergs Verkstäder

    Mer än 50 års erfarenhet av svensk maskintillverkning till storkök. Marknadsledande inom spis och stekbord. Tillsammans skapar vi effektiva storkök. Varmt välkommen till vår monter.

    Kontaktperson: Henrik Reutner
    E-post: henrik.reutner@fribergs.se
    Telefon: 070-816 09 20
    Hemsidafribergs.se

    Fribergs Verkstäder
  • Frödinge Mejeri AB

    Produkter du kan räkna med. Hela vårt sortiment för Food Service är anpassat för att uppfylla de behov som du och alla andra kunder har. Frödinges produkter håller hög kvalitet rakt igenom, det är viktigt för oss. De är gjorda på lokala, fina råvaror.

    Vi har även anpassat alla produkt­format utifrån att de ska vara enkla för dig att arbeta med. Hela sortimentet är fryst vilket gör att produkterna håller sig fräscha länge, det här bidrar till att minska matsvinnet.

    Kontaktperson: Johan Ramberg
    E-post: johan.ramberg@odensegroup.com
    Telefon: 076-501 46 63
    Hemsidahttps://www.frodinge.se/foodservice/

    Frödinge Mejeri AB
  • Getinge Storkök AB

    Ledande sedan 1967. Med över 50 års erfarenhet i branschen har Getinge Storkök blivit synonymt med kvalitet och innovation. Våra kokgrytor är uppskattade av professionella kockar världen över för sin hållbarhet och genomtänkta funktioner.

    Varje ny generation kokgrytor är ett resultat av noggrann utveckling och lyhördhet för kökspersonalens behov. Nya modell M6 är här – kom och besök oss i montern så berättar vi mer.

    Kontaktperson: Krister Nilsson
    E-post: krister@gsab.nu
    Telefon: 035-17 99 96
    Hemsidahttps://www.gsab.nu/

    Getinge Storkök AB
  • Greenfood/Ewerman ✪

    1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

    Med SallaCarte jagar du tidstjuvar. Tiden du får över kan istället läggas på mer kreativitet i köket. Målet är att du ska ta emot gästernas beröm oftare. Vi själva står i kulisserna och ler.

    Kontaktperson: Paul Lövström Widell
    E-post: paul.widell@ewerman.se
    Telefon: 070-401 73 69
    Hemsidawww.ewerman.se

    Greenfood/Ewerman ✪
  • Gunnar Dafgård ✪

    1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

    Kom till vår monter och provsmaka Dafgårds nyhet Fridas – mat som kombinerar kött och smakrika grönsaker, gjord på svenska råvaror och ett alternativ som är vänligare mot miljön.

    Upptäck också menymat, ett koncept som skapar måltidsupplevelser med mat lagad från grunden i köket i Källby. Smaka, inspireras och prata med oss om hur vi kan skapa fantastisk mat tillsammans. Vi ses där.

    Kontaktperson: Emma Olsson
    E-post: emma.olsson@dafgard.se
    Telefon: 070-232 29 18
    Hemsida: https://foodservice.dafgards.se/

    Gunnar Dafgård ✪
  • Haglund Industri AB

    Haglund Industri tillverkar professionella kyl- och fryslösningar för restauranger, butiker och storkök. Designade och producerade i Gällstad, Sverige.

    Standardsortimentet innehåller ett brett sortiment av kyl-frysprodukter för professionell livsmedelskonservering. Några av de produkter man tillverkar är: kylskåp, frysskåp, snabbnedkylningsskåp, kyldisplayer, vinkylar, upptiningskåp, serveringsenheter och kylrum.

    Kontaktperson: Staffan Haglund
    E-post: staffan@haglundindustri.se
    Telefon: 070-560 16 04
    Hemsidawww.haglundindustri.se

    Haglund Industri AB
  • Hallins Sales AB ✪

    1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

    På Hallins har vi tillverkat och utvecklat produkter i aluminium, stål och rostfritt i över ett sekel. Idag är vi en toppmodern verkstadsindustri med bred kunskap och erfarenhet.

    Vi arbetar ständigt för långsiktiga och hållbara relationer med våra kunder. I vår verksamhet står alltid kvalitet, precision och kreativitet i fokus, med innovativa lösningar som fungerar i verksamheterna över tid.

    Kontaktperson: Andreas Karlsson
    E-post: andreas.karlsson@hallins.com
    Telefon: 072-570 00 07
    Hemsidawww.hallins.com

     

    Hallins Sales AB ✪
  • Haugen Gruppen AB

    Vi berikar matkulturen i Sverige, våra produkter och våra starka varumärken borgar för den högsta kvalitén och de bästa smakerna. Haugen Gruppen tillsammans med er ser till att varje måltid är både näringsrik och smakfull, vilket gör oss till den ideala partnern för er offentliga upphandling.

    Varmt välkomna att smaka på vår färskfrysta pasta, våra ekologiska vårrullar samt ärtproteinet PEAZ.

    Kontaktperson: Pa Abrahamsson
    E-post: pa.abrahamsson@haugen-gruppen.com
    Telefon: 070-639 89 06
    Hemsida: haugen-gruppen.com

    Haugen Gruppen AB
  • Ipinium AB

    Svensk innovation fri från PFAS. Ipinium är ett svenskt företag som skapar hållbara och effektiva kökslösningar, helt fria från PFAS. Våra produkter sparar tid, yta och pengar – utan att miljön betalar priset. Idag används de av skolor, sjukhus, hotell och restaurangkedjor världen över och förbättrar arbetsmiljön i storkök.

    Upptäck hur Ipinium kan göra skillnad för dig – om du bara vågar tänka lite annorlunda.

    Kontaktperson: Sebastian Pilups
    E-post: sebastian@ipinium.se
    Telefon: 076-785 50 22
    Hemsidahttp://www.ipinium.se

    Ipinium AB
  • Kalino Food AB

    Ärt & Bondböna är ett texturerat protein som finns i sex olika storlekar. Man kan tillaga färsrätter, grytor, streetfood, lasagne, gratänger, bröd bakverk och 50–50. Det är hälsosamma, miljövänliga och näringsrika proteinkällor för de som vill minska sitt CO2-avtryck.

    Proteinet har ett lågt glykemiskt index och hjälper till att stabilisera blodsockret. Rikt på fibrer ger långvarig mättnads-känsla. Laktosfri, fri från soja, ägg, gluten och mjölk. Endast tre ingredienser: Gul ärta, bondböna och salt.

    Kontaktperson: Folke Westerbrand
    E-post: fowe@kalino.se
    Telefon: 070-682 44 66
    Hemsidakalino.se

    Kalino Food AB
  • Lagerblad Foods AB

    Lagerblad Foods är en liten producent ifrån Finland som har som mål att det vi producerar ska smaka och upplevas som att det är du själv som har tillagat det. Vårt sortiment består av främst veganska och vegetariska produkter men även färsprodukter från nöt, fläsk och fågel.

    På Kostdagarna presenterar vi bland annat våra nya hybridprodukter, och vi ser fram emot att få höra vad ni tycker om dem. Så besök vår monter och ge oss ditt omdöme.

    Kontaktperson: Ewa-Lotte Hoffsümmer
    E-post: lotta@lagerbladfoods.se
    Telefon: 073-447 98 15
    Hemsidahttps://www.lagerbladfoods.se/

    Lagerblad Foods AB
  • Lantmännen Cerealia AB ✪

    1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

    Välkomna till oss på Lantmännen Cerealia – vi presenterar produkter från våra svenska bönder. Hos oss hittar ni produkter för hållbar matlagning som även tar hänsyn till biologisk mångfald.

    Vill ni minska ert klimatavtryck? Kom till oss för inspiration. Du har väl inte heller missat att vi äntligen är tillbaka med tillverkning av pannkakor i Laholm, det är värt att fira!

    Kontaktperson: Eva-Lena Lindqvist
    E-post: eva.lena.lindqvist@lantmannen.com
    Telefon: 076-108 05 25
    Hemsidahttps://www.lantmannencerealia.se/kontakt/foodservice/

    Lantmännen Cerealia AB ✪
  • Lohilo Foods AB

    Lohilo Foods ställer ut med produkter framtagna i tätt samarbete med Region Kronoberg och auktoriserade dietister inom sjukvården. Efter stor uppskattning har Växjö Centrallasarett nu Lohilo som enda leverantör av glass till dess patienter på samtliga avdelningar.

    Glassen och en proteindryck görs nu tillgänglig för fler regioner och kommuner, med visionen att på ett gott sätt främja landets folkhälsa. Vi ser fram emot att låta er smaka och diskutera behov och lösningar för just er verksamhet.

    Kontaktperson: Zlatan Zahirovic
    E-post: zlatan.zahirovic@lohilofoods.com
    Telefon: 070-936 98 20
    Hemsidahttps://www.lohilofoods.com/

    Lohilo Foods AB
  • Magnihill AB

    Magnihill drivs och ägs av familjen Pehrsson-Almgren. Wiveca P. Almgren, vd för bolaget, driver idag sin pappas dröm vidare i form av en modern produktionsanläggning för förädlade råvaror från växtriket.

    Magnihill levererar sina produkter både i Sverige och utomlands. Sedan år 2000 har Magnihill en avdelning i Danmark. Magnihill utvecklar, producerar och säljer djupfrysta produkter från växtriket, med fokus på ekologiskt och bekvämt, i samarbete med våra kunder och leverantörer.

    Kontaktperson: Sandra Lund
    E-post: sandra@ekologiskasaljbolaget.se
    Telefon: 070-757 92 46
    Hemsidahttps://magnihill.se/

    Magnihill AB
  • Martin & Servera Restauranghandel AB

    Martin & Servera förser den professionella måltidsbranschen med varor, tjänster och kunskap som förenklar kundernas vardag och förbättrar deras affär.

    Kontaktperson: Sara Nyberg
    E-post: sara.nyberg@martinservera.se
    Telefon: 072-221 38 04
    Hemsidawww.martinservera.se

    Martin & Servera Restauranghandel AB
  • Mateo Kostplattform AB

    Mateo är en innovativ molnbaserad kostplattform som erbjuder användarvänliga lösningar för hela måltidsprocessen. Vår plattform har ett heltäckande kostdatasystem som integrerar matsedelsplanering, näringsberäkning, produktion och inköp.

    Med våra smarta appar för egenkontroll, beställning och meny effektiviserar vi er dagliga verksamhet. Vi tillhandahåller även ett komplett system för specialkosthantering som automatiserar flödet från ansökan till servering.

    Kontaktperson: Elias Holmström
    E-post: elias.holmstrom@mateo.se
    Telefon: 070-799 906 56
    Hemsidahttps://mateo.se

     

    Mateo Kostplattform AB
  • Matilda FoodTech

    Matilda FoodTech skapar transparens i livsmedelskedjan från producent till måltid. Vi främjar hållbara och näringsrika måltider, där varje steg bidrar till bättre hälsa och en mer ansvarsfull framtid.

    Vår plattform ger måltidsorganisationer stöd i sina processer för att sänka kostnader och säkerställa hög kvalitet. Samtidigt skapar vi bättre förutsättningar för planering, minskat matsvinn och en mer effektiv måltidsprocess.

    Kontaktperson: Sandra Vindehav
    E-post: sandra.vindehav@matildafoodtech.com
    Telefon: 073-680 26 91
    Hemsidahttps://www.matildafoodtech.com/sv

    Matilda FoodTech
  • Metos Storkök AB

    Metos Storkök AB har över 50 år på den svenska marknaden och är dotterbolag till Metos Oy i Finland som i år funnits i över hundra år. Vi är i dag den ledande leverantören av storköksutrustning på den svenska marknaden, ett uppdrag vi tar på stort allvar.

    Metos arbetar intensivt med att erbjuda lösningar och stärka vår position i branschen. Vi arbetar kontinuerligt med att kombinera vår professionalism med ett stort kunnande. Välkommen.

    Kontaktperson: Thomas Loy
    E-post: thomas.loy@metos.se
    Telefon: 070-916 15 43
    Hemsidahttps://www.metos.se/

    Metos Storkök AB
  • Mjölk.se

    Näringsberäkningar visar att mjölk som måltidsdryck hjälper skollunchen att uppnå rekommenderat dagligt intag för 16 av 17 näringsämnen. Vi presenterar dessutom Mejerimatrix, ett nytt område inom nutritionsforskningen som fokuserar på hälsoeffekterna utöver själva näringsinnehållet. Vi lyfter även fram betydelsen av svensk ost i offentliga kök, genom en informativ skolplansch.

    Mjölk.se drivs av LRF Mjölk och tillhandahåller kunskap om mjölk och mjölkprodukter.

    Kontaktperson: Erica Björnström
    E-post: erica.bjornstrom@lrf.se
    Telefon: 010-184 42 46
    Hemsidahttps://mjolk.se/

    Mjölk.se
  • Nordisk Clean Solutions

    Presentationen publiceras inom kort.

    Nordisk Clean Solutions
  • Orkla Foods Sverige AB ✪

    1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

    Hållbarhet står högt på vår dagordning. Vi på Orkla Foods Sverige vill ta vår del av ansvaret och bidra till att lösa de globala hälso- och hållbarhetsutmaningarna, tillsammans med er. Vi vill vara den bästa tänkbara mat- och måltidspartnern för alla kockar och kök.

    Kom till vår monter och smaka på våra hållbara produkter från Felix Nöt & Grönt samt Abba Sillfärs, och ta del av vårt uppdaterade Fast Fusion Climate Week för 2025.

    Kontaktperson: Henrik Öhman
    E-post: henrik.ohman@orklafoods.se
    Telefon: 070-602 55 90
    Hemsidahttps://www.orklafoodsolutions.se/

    Orkla Foods Sverige AB ✪
  • Outmeals

    Outmeals är ett företag specialiserat uteslutande på olika typer av livsmedel för krisberedskap, för militära och civila organisationer, från storkök ner till enskilda personer.

    Våra produkter för storkök har 25 års hållbarhet och finns redan nu i många kommunala beredskapslager. De är utrymmesbesparande och lätta att tillaga. Dessutom är de upphandlade i Addas ramavtal ”Livsmedel för krisberedskap” och smakar fantastiskt. Välkommen till vår monter och testa!

    Kontaktperson: Kristoffer Eriksson
    E-post: info@outmeals.se
    Telefon: 070-735 95 85
    Hemsidawww.outmeals.se

    Outmeals
  • Pågen AB

    Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Vi är ett familjeföretag vars bagartradition sträcker sig tillbaka till 1878. Vi bakar våra bröd på mjöl från svenskodlat spannmål som malts i egen kvarn.

    Kontaktperson: Dennis Livgren
    E-post: dennis.livgren@pagen.se
    Telefon: 076-535 39 53
    Hemsidawww.pagen.se

    Pågen AB
  • Quorn Pro ✪

    1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

    Vi vill att fler ska välja vegetariskt. Det är därför vi gör hälsosam mat som är god att äta och samtidigt gör gott för planeten. Det kan verka futtigt, men det är det inte. Det går faktiskt att skapa en bättre framtid och en friskare planet genom att bry oss om vad vi äter.

    Visste du att Quorns mycoprotein inte släpper vätska, det du handlar hamnar också på tallriken. Bra mat behöver inte vara svårt, inte om du väljer Quorn?

    Kontaktperson: Henrik Höglund
    E-post: h.hoglund@quornpro.com
    Telefon: 073-920 10 85
    Hemsidahttps://www.quorn.se/foodservice

    Quorn Pro ✪
  • Rational Scandinavia AB

    Vill du sänka din elförbrukning? Lära dig ny teknik och låta personalen få en behagligare arbetsmiljö? Välkommen till vår monter så berättar vi mer.

    Kontaktperson: Camilla Henning
    E-post: c.henning@rational-online.com
    Telefon: 070-309 30 38
    Hemsidahttps://www.rational-online.com/sv_se/home/

    Rational Scandinavia AB
  • Robot-Coupe ✪

    1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

    #TheSolution…. Robot-Coupe finns på plats under Kostdagarna med tips, råd och samtal om lösningar och effektiviseringar för din beredning: food processors, grönsaksskärare, snabbhackar, blixers för specialkost, kitchen blenders, stavmixers och råsaftcentrifuger. Välkommen!

    Kontaktperson: Lars Albertsson
    E-post: albertsson@robot-coupe.com
    Telefon: 070-213 01 65
    Hemsidawww.robot-coupe.com

    Robot-Coupe ✪
  • Royal Greenland ✪

    1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

    Royal Greenland är en dedikerad partner till dem som arbetar inom foodservice. Vi levererar relevanta, hållbara fisk- och skaldjursprodukter som skapar värde för dina gäster.

    Under Kostdagarna kan du se och höra om Royal Greenlands produkter som vi har utvecklat speciellt för kök som fokuserar på hållbara och certifierade produkter, och som producerats med minsta möjliga avtryck på miljön. I vår monter bjuder vi på smakprover och inspiration till goda fiskrätter.

    Kontaktperson: Camilla Kadziolka
    E-post: caka@royalgreenland.com
    Telefon: 073-329 29 21
    Hemsidahttps://www.royalgreenland.com/se/foodservice/

    Royal Greenland ✪
  • Santa Maria ✪

    1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

    I början av 1900-talet var Nordfalks en liten kryddhandel i Göteborg. I dag är vi norra Europas största smaksättningsföretag Santa Maria med drygt 900 anställda.

    Santa Maria är en del av den finska livsmedelskoncernen Paulig, som har en stark inriktning på kaffe, mat från olika delar världen samt smaksättning av högsta kvalitet. En fantastisk utveckling som bottnar i att vi hållit fast vid att vara bäst på kryddor och spännande smaksättning från hela världen.

    Kontaktperson: Mikael Klemetz
    E-post: mikael.klemetz@paulig.com
    Telefon: 0700-85 22 01
    Hemsidahttps://pauligpro.com/se/

    Santa Maria ✪
  • Scan Sverige AB ✪

    1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

    Vi är landets ledande kött- och charkuteriföretag. Med välkända varumärken och kraften hos våra medarbetare och leverantörer leder vi utvecklingen mot en ökad och mer hållbar köttproduktion.

    Runt om i Sverige har tusentals bönder ett av världens viktigaste arbeten: att värna djur och natur som en del av jordens ekosystem. Genom hantverk och omsorg för hela värdekedjan levererar vi dagligen lokalproducerad mat till hela landet – samtidigt som vi skapar möjlighet för ett självförsörjande Sverige.

    Kontaktperson: Charlotte Eke-Göransson
    E-post: charlotte.eke-goransson@scansverige.se
    Telefon: 0730-89 77 71
    Hemsidahttps://www.scansverige.se/

    Scan Sverige AB ✪
  • ScanBox Thermoproducts AB

    Med mer än 30 års erfarenhet av mattransporter så vet vi att offentliga kök söker lösningar med hög kvalitet, god ergonomi och säkerhet. Grundtanken med varje ScanBox-lösning är att underlätta arbetsdagen och förhöja upplevelsen för matgästen.

    Med stort grundutbud för varmt, kallt, stort och litet, kantiner, brickor och tallrikar – och dessutom smarta tillval – så finns det verkligen en ScanBox för alla. Varmt välkommen att besöka vår monter så berättar vi mer om lösningar för er måltidslogistik.

    Kontaktperson: Joakim Nilsson
    E-post: joakim.nilsson@scanbox.se
    Telefon: 079-585 15 50
    Hemsidahttps://scanbox.se

    ScanBox Thermoproducts AB
  • Skånemejerier Storhushåll AB ✪

    1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

    I en tid när vegetarisk mat blir allt vanligare ställer det också nya krav på kosthållningen. Här kan mejeriprodukter med sin näringsprofil spela en viktig roll som en del av en hälsosam kost.

    Lika viktigt som att tillföra näring hjälper mejeriprodukter till att addera smak och krämighet i vegetariska rätter. Välkomna till vår monter för att se hur vi vill bidra till att skapa matglädje.

    Kontaktperson: Madelene Risén
    E-post: madelene.risen@skanemejerier.se
    Telefon: 070-625 41 38
    Hemsidahttps://storhushall.skanemejerier.se/

    Skånemejerier Storhushåll AB ✪
  • Stacky's

    Sedan starten har Stacky’s fokuserat på skapandet av riktigt god mat, på hela, svenska råvaror utan några som helst tillsatser. I en tid då varje måltid räknas är det viktigare än någonsin att matpengen faktiskt går till mat och födoämnen – inte till fruset vatten med tillsatser som tyvärr annars är vanligt i branchen.

    Över 60 kommuner, Picadeli och Dafgårds väljer Stacky’s färs och köttbullar i sitt förändringsarbete. Med Stacky’s lagar du bra mat: från grunden eller med färdiga produkter.

    Kontaktperson: Mårten Göthberg
    E-post: sales@stackys.com
    Telefon: 070-726 25 56
    Hemsidahttps://pro.stackys.com/sv

    Stacky's
  • Standardbox AB ✪

    1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

    På SDX utvecklar vi marknadens bästa värme- och kylboxar för att underlätta och säkerställa trygg transport av livsmedel till sin slutdestination. Med över 50 års erfarenhet i branschen arbetar vi dagligen för att skapa hållbara och långsiktiga lösningar inom mattransport.

    Vår produktion är baserad i Sölvesborg i Blekinge, där vi i dag är 40 anställda. SDX Thermobox är konstruerad med fokus på säker, effektiv och pålitlig mattransport. Den garanterar att rätt temperatur bibehålls.

    Kontaktperson: Josefin Marklin
    E-post: josefin.marklin@sdx.se
    Telefon: 0456-135 10
    Hemsidawww.sdx.se

    Standardbox AB ✪
  • Svensk Cater

    Svensk Cater är en av landets ledande grossister för uteätarmarknaden och offentliga kök. Från Luleå i norr till Malmö i söder har vi 16 lokala lager. Alla har de ett noga utvalt sortiment för att passa den lokala marknadens behov.

    Ett starkt lokalt engagemang är vårt signum. Vi erbjuder ett brett sortiment av produkter från internationellt kända varumärken i kombination med produkter från lokala producenter.

    Kontaktperson: Johanna Lundman
    E-post: johanna.lundman@svenskcater.se
    Telefon: 0720-80 35 54
    Hemsidahttps://www.svenskcater.se/

    Svensk Cater
  • Svenskmärkning AB

    Från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning för råvaror, livsmedel och växter som gör det enklare att upphandla svenskt. Ursprungsmärkningen visar att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige, och kan användas som verifikat när du upphandlar i nivå med svensk lagstiftning.

    Att öka andelen svenskproducerat i den offentliga måltiden är i linje med livsmedelsstrategin och bidrar till Sveriges försörjningsförmåga – de svenska mervärdena kommer på köpet.

    Kontaktperson: Maria Rudenschöld
    E-post: maria.rudenschold@svenskmarkning.se
    Telefon: 070-200 90 72
    Hemsidawww.fransverige.se

    Svenskmärkning AB
  • Svenskt Kött ✪

    1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

    Kom och diskutera, inspireras och lär dig mer om svenskt kött och dess mervärden. 1 av 3 flickor i högstadiet och gymnasiet har järnbrist och skolmåltiderna spelar en viktig roll för att motverka detta.

    Hur mycket järn innehåller egentligen olika livsmedel och hur mycket av den kan man ta upp? Hur kan man påverka matens järninnehåll? Välkommen att prata om näring och andra frågor om det svenska köttet. Vi ses!

    Kontaktperson: Lisa Skogsberg
    E-post: lisa.skogsberg@svensktkott.se
    Telefon: 076-275 81 50
    Hemsidahttps://svensktkott.se/storkok/

    Svenskt Kött ✪
  • Tamini AB

    Tamini är ett växtbaserat matkoncept från Malmö, inspirerat av smaker från östra Medelhavet. Våra produkter är crunchy, funky, fresh och 100 % social food. Vi tillverkar allt från hummus och falafel till krispiga pita chips och smakrika såser – alltid med hög kvalitet och lokal produktion.

    Vi tror på att maten blir godare när den äts tillsammans, och att det kan leda till mer gemenskap. Så slå dig ner. Välkommen till den delade måltiden.

    Kontaktperson: Andreas Rosenqvist
    E-post: sales@tamini.se
    Telefon: 040-685 25 60
    Hemsidahttps://tamini.se/

    Tamini AB
  • tendmill AB

    Tendmill, nu en del av Matilda FoodTech, erbjuder lösningar matproducenter och grossister hjälp med anbudsarbetet samt uppföljning av offentliga inköp.

    Med tendmills produkter automatiserar du anbudsarbetet, ökar precisionen och hittar de vinnande och förlorande faktorerna i ditt sortiment.

    Kontaktperson: Carl Hultberg
    E-post: carl@tendmill.se
    Telefon: 076-866 95 12
    Hemsidahttps://www.tendmill.se/

    tendmill AB
  • Unilever Food Solutions ✪

    1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

    På Unilever Food Solutions har vi gott om produkter som underlättar för dig som arbetar professionellt med mat. Dessutom delar vi gärna med oss av både inspiration och kunskap.

    På vår hemsida hittar du massor av recept, kan anmäla dig till vår workshop ”Smartare smaksättning”, och läsa en trevlig intervju med prisbelönta skolkocken Kajsa Siggesson. Och apropå Kajsa, så följer hon med oss till Kostdagarna i år. Varmt välkommen att byta ett par ord med både henne och oss!

    Kontaktperson: Marie Hjort
    E-post: marie.hjort@unilever.com
    Telefon: 072-994 51 03
    Hemsidaunileverfoodsolutions.se

    Unilever Food Solutions ✪
  • Unox Scandinavia AB ✪

    1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

    Marknadsledande leverantör av professionella ugnar för restaurang, storkök, servicehandel och bageri. Vi kommer att visa upp vår EVEREO matbevaring i upp till 72 timmar, vi kommer även att visa upp markandes kraftfullaste kombiugn CheftopX. Vi kommer att visa upp våra digitala verktyg DDC där man enkelt för en överblick över sin produktion.

    Är hållbarhet viktigt för er i upphandling, kom till oss så kan vi berätta om hur man tillverkar marknades mest hållbara kombiugn!

    Kontaktperson: Christer Askerot
    E-post: christer.askerot@unox.com
    Telefon: 073-686 17 89
    Hemsidahttps://www.unox.com/sv_se

    Unox Scandinavia AB ✪
  • Wasa ✪

    1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

    Wasa grundades 1919 i Skellefteå och är idag världens största tillverkare av knäckebröd med försäljning i över 40 länder. Företaget har bagerier i Filipstad och tyska staden Celle. Wasa är 100 % klimatkompenserat.

    Barilla, som är ägare till Wasa, grundades 1877 i Parma och är idag Italiens främsta pastaproducent. Företaget drivs av fjärde generations syskon och sprider passion för italiensk mat världen över.

    Kontaktperson: Matilda Wade
    E-post: matilda.wade@barilla.com
    Telefon: 073-429 09 85
    Hemsidor:
    https://www.wasa.com/sv-se/foodservice/
    https://www.barillaforprofessionals.com/sv-se/

    Wasa ✪
  • Wexiödisk AB ✪

    1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

    Upptäck vår nya diskmaskin THE MASTERPIECE hos Wexiödisk. Vi på Wexiödisk välkomnar dig varmt till monter 56 där vi stolt presenterar vår nylanserade grovdiskmaskin – WD-10S.

    Diskmaskinen diskar helt utan granulat, har 4 program inkl. ett blötläggningsprogram som garanterar perfekt diskresultat, varje gång. Enkel, robust och med en lastningshöjd på hela 820 mm. Kom och upplev framtidens hållbara och högkvalitativa diskteknik.

    Kontaktperson: Magnus Ericsson
    E-post: magnus.ericsson@wexiodisk.com
    Telefon: 0470-77 12 00
    Hemsidahttps://www.wexiodisk.com

    Wexiödisk AB ✪
  • Xarc Sweden AB

    Vi erbjuder en komplett lösning för ert kök – skrivare, etiketter och daglig support. Vi samverkar med flera kostsystem och kan garantera kompatibilitet mellan skrivare, etiketter och kostprogram. Vi installerar och utbildar på plats i ert kök, så att allt fungerar från start.

    Våra etiketter är utvecklade för köksbranschen. Vår lösning säkerställer en smidig och trygg hantering av märkning, vilket underlättar för er produktion, kostansvariga, IT-avdelningen och leverantörer av kostprogram.

    Kontaktperson: Tobias Rabenius
    E-post: tobias.rabenius@xarc.se
    Telefon: 0760-66 61 60
    Hemsidawww.xarc.se

    Xarc Sweden AB

Seminarieprogram:
Kniven och Gaffeln 2025

Från avtalsuppföljning ”hands-on” till konstruktivt elevinflytande – klimatskalor för hållbarhet till morgondagens sjukhusmåltider.

Det här är årets sex guldkorn i Kostdagarnas båda mindre seminarielokaler, Kniven och Gaffeln – signerade Kost & Närings sex fokusgrupper.

Elevinflytande som ger ringar på vattnet

Matråd i all ära; men när det kommer till utbyte mellan elevkollektiv och måltidsverksamhet finns mycket kvar att göra i många svenska skolor. Vad kännetecknar konstruktivt elevinflytande när det fungerar som allra bäst? Och på vilka sätt kan samverkan med eleverna spela in mot förutsättningarna att nå verksamhetsmål kopplade till näringsintag, hållbarhet och matglädje?

Presentationer av – och dialog med – ordföranden från landets båda viktigaste elevorganisationer. Dessutom: En inblick i Livsmedelsverkets pågående arbete med de nya nationella riktlinjerna för måltider i skolan, med avseende på just elevinflytande.

Medverkande:
Agnes Tell, ordförande, Sveriges Elevråd
Jonatan Lamy, ordförande, Sveriges Elevkårer
Emelie Elin (f.d. Eriksson), uppdragsledare kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg, Livsmedelsverket

Arrangeras av:
Kost & Närings fokusgrupp Förskola och skola

En enklare klättring mot klimattoppen

Hur kan offentliga måltidsverksamheter snabbt, stegvis och målmedvetet röra sig mot minskad klimatbelastning? Den frågan har varit utgångspunkten för Kost & Närings helt nya, handfasta hållbarhetsguide – baserad på verifierade klimatskalor framtagna av forskningsinstitutet RISE.

Från menyplanering till storköksgolvet: vilken nytta kan den nya guiden göra i praktiken? Och vad säger forskningen om vilken siffra – uttryckt i koldioxidekvivalenter, Co2e, per kilo livsmedel – som är att betrakta som långsiktigt hållbar när det kommer till måltider i offentlig regi?

Medverkande:
Britta Florén, senior projektledare inom bioekonomi och hälsa vid avdelningen för jordbruk och livsmedel, RISE

Arrangeras av:
Kost & Närings fokusgrupp Hållbarhet

Sjukhusmåltider i förändring – då, nu och framåt

För ett knappt decennium sedan sammanfattade Kost & Närings fokusgrupp Sjukhus trender, tendenser och prognoser i ett seminarium om framtidens sjukhusmåltider.

Från effektivare måltidssystem till sjukhusrum med ”hotell-DNA”, ökade patientkrav till kortare vårdtider. Vid Kostdagarna 2025 har det blivit dags att skruva av locket till 2016 års tidskapsel, för att se, förstå och diskutera vad som faktiskt hände sedan.

Välkommen till ett seminarium i trestegs-tappning, med tillbakablickar, nuläge och – inte minst: fokusgruppens helt nya framtidsspaning, med sikte på 2035.

Arrangeras av:
Kost & Närings fokusgrupp Sjukhus

Så (enkelt) kopplar du grepp om avtalsuppföljningen

Viktigt? Definitivt. Prioriterat och engagerande? Njae… inte direkt… I en uppsjö av punkter på måltidsverksamheternas att-göra-listor har uppföljning av livsmedelsavtal ofta kroniskt svårt att hävda sig. Men måste avtalsuppföljning verkligen vara lika tidsödande och, låt oss vara ärliga – tråkigt – som sitt rykte?

NEJ, menar Kost & Närings fokusgrupp Upphandling, och bjuder in till ett seminarium om avtalsuppföljning ”hands-on” – skräddarsytt för kost- och måltidschefer. Med på plats i Gaffeln finns också Lunds kommun, för att berätta om hur de arbetar med systematisk uppföljning av livsmedelsavtal.

Medverkande:
• Karin Riddersporre, avtalscontroller, Lunds kommun

Arrangeras av:
Kost & Närings fokusgrupp Upphandling

Storköksutrustning: Upphandlingskriterier för en ny tid

Såväl för måltidsverksamheter som för samhället i stort har de senaste årens effektbrist och elprisrusningar satt betydelsen av energieffektivisering i omedelbar – och emellanåt plågsamt tydlig – blixtbelysning. Det är mot den bakgrunden som nätverket Relivs våren 2025 lanserat helt nya kriterier för upphandling av energismart storköksutrustning.

Vilken är den praktiska nyttan av de nya upphandlingskriterierna? Och hur kan landets kommuner och regioner – också de mindre – låna in stora muskler i samband med upphandling av utrustning till sina offentliga kök?

Medverkande:
Malin Ljungskog, bitr. koordinator, Relivs
Heini-Marja Suvilehto, hållbarhetsspecialist, Upphandlingsmyndigheten
Emilia Broniarczyk, hållbarhetsstrateg, Adda Inköpscentral

Arrangeras av:
Kost & Närings fokusgrupp Utrustning och lokaler

Animaliskt vs. vego: proteinerna i äldreomsorgens måltider

Medan skiftet från animaliska till vegetabiliska proteinkällor är förhållandevis okomplicerat bland yngre offentliga matgäster – såväl ur närings- som hälsosynpunkt – är situationen inom äldreomsorgen en helt annan.

Varför är animaliskt protein att föredra framför vegetabiliskt dito, när det kommer till måltider för just äldre personer? Föreläsning och modererad dialog med forskaren Mikael Karlsson, om proteinslag och äldres matvanor – och om dessa båda faktorers påverkan på hälsa, kroppssammansättning och näringsintag.

Medverkande:
Mikael Karlsson, leg. dietist och med.dr i nutritionsepidemiologi, Region Örebro län

Arrangeras av:
Kost & Närings fokusgrupp Äldreomsorg

Kostdagarnas stora scen. Överst fr.v. Marika Carlsson (foto: Peter Knutson), stå-upp-komiker och Årets talare 2021; Christer Olsson (foto: Erik Thor), ledarskapscoach och författare med inriktning mot organisations- och processutveckling; Eric Thyrell, föreläsare och inspiratör med fokus på samarbete, kommunikation och motivation; Katarina Blom (foto: Caroline Andersson Renaud), expert inom positiv psykologi och författare/medförfattare till flera uppmärksammade böcker i ämnet; Anders Wallensten (foto: Stefan Tell), specialistläkare och epidemiolog som fördjupat sig i vilka hälsofaktorer som verkligen gör skillnad; Rebecka Carlsson, hållbarhetsentreprenör och tidigare politiskt sakkunnig; Jessie Sommarström (foto: Årets kock), Nobelkock 2024 och vinnare av Årets kock 2022 samt Magnus Thomson (foto: Kristin Lagerqvist), moderator på Kostdagarnas stora scen.

Det här är Kostdagarna 2025

Går alla de viktigaste parametrarna verkligen att mäta? Vad är kvalitet, egentligen? Och hur rimlig är strävan efter att prestera bäst, med utgångspunkt i jämförelser med ”alla andra”?

Sedan många måltidsverksamheters ekonomiska verklighet växlat från balanserad till krass, ställs nu frågorna om kvalitet och leverans på sin spets. I en tid då varje krona räknas behöver prioriteringarna vara de rätta.

Med temat Måltidslandet lagom? sätter 2025 års upplaga av Kostdagarna fokus på de offentliga måltidsverksamheternas förutsättningar att leverera på sina grunduppdrag – och öppnar för diskussion kring mätning och måluppfyllelse kontra långsiktig, hållbar balans. Från ledarskap, styrning och inköp, hela vägen till kök, måltidsmiljöer och inte minst matgästerna.

Kost & Närings årliga evenemang Kostdagarna är skräddarsytt exklusivt för kost- och måltidschefer, kostekonomer, livsmedelsupphandlare och andra ledare och medarbetare med anknytning till de offentligt finansierade måltiderna inom skola och förskola, sjukvård och äldreomsorg.

I ett omfattande konferensprogram ”lunch-till-lunch”: parallellt på Stora scenen och i de dubbla seminarielokalerna Kniven och Gaffeln förenas forskning och inspiration med mat, måltider och ledarskap.

För studerandemedlemmar i Kost & Näring är deltagandet kostnadsfritt.

Forum och Dialogtorget – två av Kostdagarnas arenor för utbyte, diskussion och interaktion.

På plats under dagarna finns dessutom närmare 60 utställande branschföretag, tillsammans med myndigheter och andra, icke-kommersiella aktörer på Dialogtorget.  Programpunkten Kostdagarna Forum erbjuder möjlighet till utbyte och diskussion direkt mellan deltagarna – i just de frågor där engagemanget är som störst.

Medverkande Stora scenen

Här presenteras de medverkande på Stora scenen vid 2025 års upplaga av Kostdagarna.

Foto: Caroline Andersson Renaud

Katarina
Blom

En av Sveriges främsta experter inom positiv psykologi och författare/medförfattare till de uppmärksammade böckerna Tillsammanseffekten och Lycka på fullt allvar.

Foto: Peter Knutson

Marika
Carlsson

Prisbelönt stå-upp:are, Årets talare 2021, programledare för Melodifestivalen, som med en kombination av humor, hjärta och djup visar vägen till både insikter och inspiration.

Rebecka
Carlsson

Hållbarhetsentreprenör och författare till boken ”Exponentiell klimatomställning” och tidigare politiskt sakkunnig till Sveriges klimat- och miljöminister samt vice statsminister.

Foto: Erik Thor

Christer
Olsson

Ledarskapscoach och författare utsedd till Årets talare 2019, med över tre decenniers erfarenhet av organisations- och processutveckling.

Foto: Årets kock

Jessie
Sommarström

Kock vid 2024 års Nobelmiddag, vinnare av Årets kock 2022 och hedersdoktor vid Umeå universitet, med inriktning mot hållbar, innovativ matutveckling.

Eric
Thyrell

Föreläsare och inspiratör som förenar gedigen kunskap om samarbete, kommunikation och motivation med både självdistans och en rejäl skopa humor.

Foto: Stefan Tell

Anders
Wallensten

Specialistläkare och till vardags epidemiolog vid Folkhälsomyndigheten som fördjupat sig i frågorna kring vad som verkligen gör positiv skillnad för hälsan.

Foto: Kristin Lagerqvist

Magnus
Thomson

Destinationsutvecklare och komiker känd som motor i teatergruppen Varanteatern. 2025 är Magnus Thomson moderator på Kostdagarnas stora scen.

Praktisk information och anmälan

När: Torsdag-fredag den 20–21 mars 2025. Registrering och utställning från kl. 10.00, programmet på Stora scenen inleds kl. 12.30. Avslutning med lunch från och med kl. 13.00 på fredagen.

Var: Stockholmsmässan (visa på karta), ett stenkast från Älvsjö pendeltågsstation.

Hur: Kostdagarnas konferensprogram sträcker sig från lunch-till-lunch, med trerättersmiddag och underhållning i mässans Victoriahallen på kvällen den 20 mars.

Anmälan: Klicka här eller på knappen Ja, jag vill anmäla mig! högst upp på sidan. Via anmälningsformuläret har du möjlighet att utöver dig själv anmäla upp till 9 kollegor/medarbetare. Sista anmälningsdag är den 9 mars.

Deltagaravgift: Medlemmar i Kost & Näring eller andra föreningar inom Ledarna: 5 000 kr, övriga 6 000 kr. Moms tillkommer. Samtliga måltider inklusive middagen ingår i deltagaravgiften.

  • Ny medlem: Gå med som associerad medlem i Kost & Näring senast 7 dagar efter din anmälan till Kostdagarna, så betalar du inte bara den lägre deltagaravgiften för medlemmar (värde 1 000 kr) – vi bjuder dessutom på medlemsavgiften för hela 2025. För att ta del av erbjudandet, anmäl dig som ”Ny medlem i Kost & Näring” vid anmälan, så återkommer vi till dig via e-post.
  • Grupprabatt upp till 40 procent: Kom fler – betala mindre. Organisationer (kommuner/regioner/företag) som anmäler fler än 5 deltagare erbjuds fr.o.m. deltagare nr 6 en rabatt på deltagaravgiften med 2 000 kr exkl. moms. Erbjudandet är inte tidsbegränsat, utan gäller så länge anmälan är öppen.
  • Studerandemedlemmar i Kost & Näring erbjuds att delta kostnadsfritt i Kostdagarnas dagsprogram. (Middagen på kvällen den 20 mars ingår dock inte.) Klicka här för att komma direkt till studerandeanmälan – eller läs mer om hur du blir studerandemedlem här.

Boende: Bokas separat av varje deltagare. I direkt anslutning till Stockholmsmässan ligger hotell Scandic Talk. Best Western-hotellen Royal Star och Sure ligger båda en kort promenad bort. Ett stort utbud av andra hotell i varierande prisklasser finns också på några få minuters pendeltågsavstånd.

Bokningsvillkor: För ömsesidig trygghet och transparens gäller ett antal bokningsvillkor som gäller vid anmälan till Kostdagarna 2025. Ta del av villkoren via PDF-dokumentet direkt här nedanför.

Frågor?

Skriv till oss så hjälper vi gärna till: info@kostdagarna.se

Väl mött till våren!