
Sillen – en hållbar offentlig framtidsfavorit?
Med högt näringsinnehåll, rimligt pris och – än så länge – god tillgång i svenska vatten är sillen en utmärkt matfisk inom offentlig sektor. Men de starka argumenten till trots – på landets skolmenyer syns den sällan till.
Det var mot den bakgrunden som Kost & Närings fokusgrupp Hållbarhet tillsammans med MAT-tanken i mars 2021 bjöd in till ett kostnadsfritt webbinarium vikt åt en råvara med potential inte bara att möta kraven på hållbarhet, näringsinnehåll och ekonomi – utan också att bli en ny favorit bland barn och unga. Här kan du ta del av webbinariet i sin helhet!
I webbinariet medverkarde: Ingrid Undeland, professor i Livsmedelskunskap, Chalmers; Ilona Miglavs, Utbildningsansvarig; Bröderna Hanssons Fisk; Daniél Kallonas, kökschef, Skapaskolan i Huddinge; Åsa Söderberg, kock, Oxelgrenshagens förskola i Södertälje.