2015-08-10
Under juli och augusti bjuder Kost & Näring tillsammans med Institutionen för kostvetenskap vid Uppsala universitet på sommarläsning i form av populärvetenskapliga artiklar om aktuell forskning inom offentliga måltider. De sammanlagt 16 artiklarna – två per vecka – är skrivna av studenter på kursen ”Måltidsservice”, och publiceras oredigerade.
Sommarläsning 11/16: Sara Campbell
Lokal fisk till skollunch, möjlighet till hälsovinst, ekonomivinst och miljövinst?
”Jag tycker det är intressant hur man kan arbeta för att öka användandet av specifika livsmedel som specifika platser är rikt på. Att samarbeta med lokala producenter tror jag är den offentliga måltidens största tillgång för att klara miljökrav och budget parallellt. I synnerhet på lång sikt. Efterfrågan och användning av lokala livsmedel har redan ökat och jag tror att med ökad flexibilitet i upphandling kan stora vinningar göras för många parter, miljömässiga bland andra.”
Klicka här för att komma till artikeln!
Kontakt: 01saracampbell@gmail.com