En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
Kostdagarna2024_bakgrund_sidhuvud
Hem > Kostdagarna 2024
Kostdagarnas stora scen. Överst fr.v. Susanna Alexius, docent i företagsekonomi (foto: Juliana Wiklund); Louise Bringselius, organisationsforskare; Jana Söderberg, föreläsare, författare och coach; Christina Rickardsson, föreläsare och författare till boken ”Sluta aldrig gå”; Pär Johansson, grundare och ledare för Glada Hudik-teatern; Jonas von Essen (foto: Stefan Edetoft), minneskonstnär, författare och dubbel världsmästare i minne; Fredrik Löfgren, expert inom AI och robotik och vinnare av SVT:s ”Genikampen” samt Måns Nilsson, radio- och tv-programledare och årets moderator på Stora scenen.

Det kompletta programmet

Med presentationen av det kompletta konferensprogrammet för Stora scenen, Kniven och Gaffeln läggs nu en av Kostdagarnas absoluta hörnstenar på plats.

Från AI till hållbart ledarskap, minnesteknik till mångfald. Och så ämnesmässig spets i satellitlokalerna Kniven och Gaffeln, där Kost & Närings fokusgrupper Kostdagarnas adresserar högaktuella områden som präglar både vardagen och planeringen framåt i landets offentliga offentliga måltidsverksamheter.

Klicka här för att visa det
kompletta programmet för Kostdagarna 2024 »

Möt årets utställare

I Kostdagarnas utställning finns inte mindre 54 företag på plats för att bjuda på, demonstrera och berätta om sina produkter, lösningar och tjänster. Och redan på förhand kan du ta dem på pulsen – i deras egna presentationer. Det här är Kostdagarnas utställare 2024.

Bransch från A till X. Ta chansen att lära känna årets utställare!
 • Adda Inköpscentral

  Adda Inköpscentral är ett företag inom Sveriges kommuner och regioner (SKR) som erbjuder offentlig sektor ramavtal och tjänster inom strategisk försörjning. Våra tjänster ska ha ett bra affärsmässigt innehåll och ett långsiktigt samhällsperspektiv. Inom kategorin fastighetsförvaltning finns en mängd ramavtal som bland annat innehåller storköksutrustning, hygienartiklar samt livsmedel för krisberedskap. Vi kommer i vår monter att erbjuda smakprov på livsmedel för krisberedskap.

  Kontaktperson: Helena Eggens
  E-post: inkopscentralen@adda.se
  Telefon: 08-525 029 96
  Hemsidahttps://www.adda.se/

  Adda Inköpscentral
 • Ahlström Factory

  Ahlströms produktutvecklar, marknadsför och distribuerar unika produkter och moderna matkoncept till HORECA samt offentlig sektor med fokus på helt växtbaserade livsmedel.

  Kontaktperson: Felix Strandvik
  E-post: felix.strandvik@ahlstroms.se
  Telefon: 070-404 73 12
  Hemsidahttps://ahlstromfactory.se/

  Ahlström Factory
 • Arla Pro ✪

  1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Skolor som har implementerat frukost vittnar om en mängd positiva effekter. Arla lanserar inom kort Frukosteffekten, en guide där vi ger handfasta tips, verktyg och inspiration om hur skolor lyckas med sin frukost. Kom till vår monter och prata frukost i skolan, småmål för äldre och framtidens hållbara mejeri.

  Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter.
  Vår vision är att skapa framtiden inom mejeri för att sprida hälsa och inspiration i världen, helt naturligt.

  Kontaktperson: Ida Charpentier
  E-post: ida.peyre.charpentier@arlafoods.com
  Telefon: 073-501 91 60
  Hemsidahttps://kund.arla.se/

  Arla Pro ✪
 • Atria Foodservice

  Atria – den självklara proteinleverantören. Vill ni ha fågel, fisk eller mittemellan? Vi erbjuder ett brett sortiment med fokus på protein av kött, fågel, fisk och vegetariskt, med goda tillbehör. Vi är ett av norra Europas ledande matföretag med egen produktion i Sverige och Finland. Med kunden i fokus vill vi inspirera och levererar trygg mat från välkända varumärken som Lönneberga, Lithells, Ridderheims och Gourmet Service, producerat på ett ansvarsfullt sätt.

  Kontaktperson: Pernilla Andersson
  E-post: pernilla.andersson@atria.com
  Telefon: 070-294 69 40
  Hemsidahttps://www.atriafoodservice.se/

  Atria Foodservice
 • Bergström & Hellqvist

  Säker mat – vart ni än är på väg! Kom och prata med oss för att få inspiration inom matsäkerhet. Passa på att tävla och vinna goda priser.

  Vi är utbildare och konsulter inom till exempel: • Matallergi och allergikost • Livsmedelshygien • Egenkontroll • HACCP

  Vi erbjuder utbildningar på det sätt som passar bäst för er.

  Kontaktperson: Magnus Bergström
  E-post: magnus@bergstrom-hellqvist.com
  Telefon: 070-869 65 30
  Hemsidahttps://bergstrom-hellqvist.com/

  Bergström & Hellqvist
 • Blentagruppen

  Blentagruppen är ett familjeägt företag vars vision är att genom närhet och omtanke skapa de godaste matupplevelserna av svensk kyckling och kalkon. Vi är den kompletta matfågelleverantören som erbjuder både kyckling, höns och kalkon genom våra varumärken Guldfågeln och Ingelsta Kalkon.

  Kontaktperson: Nellie Wedin
  E-post: nellie.wedin@blentagruppen.se
  Telefon: 0730-75 81 83
  Hemsidahttps://blentagruppen.se/

  Blentagruppen
 • Buhr Agenturer

  Specialporslin från Bauscher och Schönwald för vård och omsorg framtaget att fungera i samtliga mattransportsystem. Vi tillverkar modernt, certifierat porslin för professionellt bruk i Tyskland enligt ISO 14001 samt ISO 50001, och har även porslin med inbyggda hjälpmedel för synskadade och dementa. Vi kan och förstår hantering där temperatur, transport, hygien och kompletteringar är avgörande.

  Kontaktperson: Marcus Johansson
  E-post: marcus@buhr.se
  Telefon: 070-988 66 01
  Hemsidahttps://www.buhr.se/

  Buhr Agenturer
 • CGI Suomi Oy

  Hur skapar vi glada matgäster genom teknik och hållbarhet? Genom att använda CGI Aromi!

  Aromi är ett intelligent kostdatasystem som använder realtidsdata för att optimera alla processer i ett storkök för att sänka kostnaderna, minska svinnet och förbättra matkvaliteten. Är du intresserad? Vill du se en live-demo? Kom och prata med oss i Kostdagarnas utställning.

  Kontaktperson: Jelena Lundberg
  E-post: jelena.lundberg@cgi.com
  Telefon: 070-669 80 08
  Hemsidahttps://www.cgi.com/se/sv/aromi

  CGI Suomi Oy
 • Danish Crown Professional

  Danish Crown är en livsmedelskoncern och en av världens största producenter av kött. Danish Crown Professional är ett segment inriktat på att leverera högkvalitativa produkter och tjänster till kunder inom restauranger, livsmedelsindustrin, offentliga sektor, hotell, caféer och skolkök. Vi värnar om våra kunder och vill göra vårt sortiment så bra som möjligt för dig som kund. Förutom att leverera hög kvalité kan vi även erbjuda ett brett sortiment med noga utvalda ingredienser.

  Kontaktperson: Stefan Backman
  E-post: stbac@danishcrown.com
  Telefon: 0730-49 33 78
  Hemsidahttps://www.danishcrownprofessional.se/

  Danish Crown Professional
 • Di Luca & Di Luca

  Fernando Di Luca som grundade familjeföretaget Di Luca & Di Luca säger: ”Mat som inte smakar gott blir inte äten, hur nyttig den än är”. Det är styrkan i vår medelhavsportfölj, att den traditionella medelhavsmaten både är god och hälsosam. På medelhavstallriken spelar grönsakerna huvudrollen och köttet är ett tillbehör. Låt måltiden bli en paus, en stund av närvaro och glädje i gott sällskap med andra.

  Vi kommer att visa upp vår D-vitaminberikade rapsolja och det ekologiska sortimentet.

  Kontaktperson: Anna Löfgren
  E-post: anna.lofgren@diluca.se
  Telefon: 0730-77 12 06
  Hemsidahttps://dilucafoodservice.se/

  Di Luca & Di Luca
 • Dole Nordic

  Gruppen Dole Nordic består av en rad frukt- och gröntföretag i Sverige och Danmark. Vi har fördjupade samarbeten i varje led av värdekedjan. Detta gör att vi alltid kan vara dagsaktuella när det gäller säsong, sortiment och pris och effektiva i vår leverans. Vi erbjuder ett brett sortiment av produkter i säsong, från Sverige och resten av världen. Vi och våra leverantörer följer GFSI-godkända branschstandarder som är framtagna för säker livsmedelshantering. Kom gärna förbi oss och säg hej!

  Kontaktperson: Daniel Nylander
  E-post: daniel.nylander@dolenordic.com
  Telefon: 070-874 20 14
  Hemsidahttps://dolenordic.com/

  Dole Nordic
 • Electrolux Professional

  Electrolux Professional är en ledande global helhetspartner av professionella storkökslösningar. Med över 100 års branscherfarenhet har vi levererat högkvalitativ storköksutrustning med låga driftskostnader till kommuner, landsting, skolor, förskolor och andra produktionskök i hela landet. Tillsammans med vårt rikstäckande återförsäljar- och servicenätverk hjälper vi er att hitta de lösningar som matchar era behov – från den lilla kaffebryggaren i caféet till den stora kokgrytan i skolköket.

  Kontaktperson: Alexandra Sjögren
  E-post: alexandra.sjogren@electroluxprofessional.com
  Telefon: 073-328 18 85
  Hemsidawww.electroluxprofessional.com/se

  Electrolux Professional
 • Feldt's Fisk & Skaldjur

  På västkusten, bara några meter från havet med en fantastisk utsikt över det gamla fiskesamhället Smögen, ligger Feldt’s Fisk & Skaldjur. Familjeföretaget Feldt’s är en av de ledande fisk- och skaldjursleverantörerna i Sverige.

  Sortimentet omfattar opanerade, panerade och förstekta produkter från havet. Feldt’s kan dessutom presentera marknadens kanske största sortiment av lakeprodukter samt rökta och gravade produkter från eget rökeri. Kort sagt, Feldt’s har allt från havet… och lite till.

  Kontaktperson: Erica Haglund
  E-post: erica@feldts.se
  Telefon: 076-858 95 25
  Hemsidahttps://fisk.se

  Feldt's Fisk & Skaldjur
 • Findus ✪

  1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  På Findus uppmuntrar vi till att äta lite bättre varje dag. Vi är därför stolta över att vårt sortiment utgörs av fryst fisk, grönsaker och vegetariskt. Vi erbjuder även produkter till personer med tugg- och sväljsvårigheter. Kom förbi vår monter på Kostdagarna 2024 och låt oss få inspirera dig.

  Kontaktperson: Charlotta Heier
  E-post: charlotta.heier@se.findus.com
  Telefon: 072-240 90 26
  Hemsidahttps://www.findusfoodservices.se/

  Findus ✪
 • Fontana Food

  Fontana är ett svenskt familjeföretag. Sedan 1978 har vi delat med oss av grekisk matkultur, matglädje och hälsosam medelhavsmat. Vi arbetar för ett hållbart samhälle som värnar om människa, djur och natur.

  Vi är smaksökare och våra produkter ska göra det enkelt att skapa god och hälsosam mat för alla. Besök vår monter så berättar vi gärna mer om våra goda nyheter; som vår nya svinn-smarta spillfeta, en mild solros- och olivolja och, äntligen, en olivmix i pet. Varmt välkomna!

  Kontaktperson: Peter Persson
  E-post: peter@fontanafood.se
  Telefon: 073-708 48 27
  Hemsidawww.fontana.se

  Fontana Food
 • Foodduck Sverige

  Mindre svinn och mer hållbara måltider. Foodduck är ett hygieniskt, miljövänligt och kostnadseffektivt alternativ för att servera olika pålägg på restaurangernas servicelinjer, på brödborden och i professionella kök.

  Användningen av maskinen är lätt och enkelt och den fungerar helt automatiskt. Det bredbara pålägget är skyddat mot bakterier från omgivningen, i motsats till traditionella öppna askar och den miljövänliga förpackningen belastar inte naturen som portionsförpackningar.

  Kontaktperson: Sofia Haapasaari
  E-post: sofia.haapasaari@foodduck.se
  Telefon: +358 403 512 863
  Hemsidafoodduck.se

  Foodduck Sverige
 • Fribergs Verkstäder

  Mer än 50 års erfarenhet av svensk maskintillverkning till storkök. Marknadsledande inom spis och stekbord. Fribergs induktion + Sicotrinic = Sant. Effektiva storkök tillsammans. Varmt välkommen till vår monter.

  Kontaktperson: Henrik Reutner
  E-post: henrik.reutner@fribergs.se
  Telefon: 070-816 09 20
  Hemsida: fribergs.se

  Fribergs Verkstäder
 • GB Foods Sverige

  Vart är vi på GB Foods på väg? Kanske mot en lösning tillsammans med er? Vår intension är i alla fall att försöka hjälpa er på er väg framåt. Därför kommer vi på Kostdagarna visa en sida av vårt sortiment ni kanske inte är så bekanta med.

  Vi kommer att prata i begrepp som Beredskapsmat, Krislager och Outdoor Meals. Tanken är att ni skall få bekanta er med vårt sortiment. Smaka, diskutera och upptäck hur man på ett insiktsfullt sätt kan staka ut vägen framåt med minimerade risker.

  Kontaktperson: Johan Rimmenstedt
  E-post: johan_rimmenstedt@thegbfoods.com
  Telefon: 070-256 60 65
  Hemsidahttps://www.thegbfoodservice.se

  GB Foods Sverige
 • Getinge Storkök

  50 år av förbättringar. Getinge Storkök har verkat i branschen sedan 1967 och är idag marknadsledande tillverkare av kokgrytor till storkök. Vårt goda renommé beror på produkternas höga materialkvalitet och våra sinnrika konstruktioner. Varje ny modellgeneration av kokgrytor har uppmärksammats för hur våra genomtänkta nyheter förenklar det dagliga arbetet.

  Kontaktperson: Krister Nilsson
  E-post: krister@gsab.nu
  Telefon: 035-17 99 96
  Hemsidahttps://www.gsab.nu/

  Getinge Storkök
 • Greenfood/Ewerman ✪

  1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Vi på Greenfood vill bjuda in er till oss på en härlig fruktstund! Under denna viktiga och nyttiga stund tillsammans vill vi även passa på att visa er runt i en svinn- och klimatsmart SallaCarte-värld! Vi vill inspirera er till att använda bredden i vårt skurna frukt- och grönsakssortiment och visa hur det kan förenkla er vardag.

  Kontaktperson: Paul Lövström Widell
  E-post: paul.widell@ewerman.se
  Telefon: 070-401 73 69
  Hemsidawww.ewerman.se

  Greenfood/Ewerman ✪
 • Haglund Industri

  Haglund Industri tillverkar professionella kyl- och fryslösningar för restauranger, butiker och storkök. Designade och producerade i Gällstad, Sverige.

  I fem generationer har familjen Haglund haft egen tillverkning i fabriken i Gällstad. Från det tidiga bleckplåtslageriet till dagens högkvalitativa och energieffektiva kylar har grundreceptet varit detsamma: lyssna på kunderna, var noggrann med detaljerna och sluta aldrig att utveckla teknik och funktion.

  Kontaktperson: Staffan Haglund
  E-post: staffan@haglundindustri.se
  Telefon: 070-560 16 04
  Hemsidahttps://www.haglundindustri.se/

  Haglund Industri
 • Hallins Sales ✪

  1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Vi har storköksutrustningen som gör det enklare, säkrare och roligare att jobba. Med vårt mycket breda produktsortiment får du tillgång till allt som behövs för att utrusta det professionella köket, i en leverans.

  Vi vill tillgodose marknadens höjda krav på produkter och därför valt att livsmedelsgodkänna våra egentillverkade produkter, för att kunna erbjuda en så optimal och hållbar storköksmiljö som möjligt, vad gäller matdistribution och övriga storköksprodukter.

  Kontaktperson: Andreas Karlsson
  E-post: andreas.karlsson@hallins.com
  Telefon: 072-570 00 07
  Hemsidawww.temptainer.com

  Hallins Sales ✪
 • Haugen Gruppen

  ”Vi berikar matkulturen i Sverige.” Med ett brett utbud av varor, kunskap och engagemang så ger vi krögarna möjlighet till en förhöjd gästnöjdhet. Våra produkter är anpassade för att ge högsta kvalitet till bästa pris, smak och utseende. Många av våra produkter finns med receptur i Matilda och Mashie. Varmt välkomna till vår monter så berättar vi gärna mer!

  Kontaktperson: Bibbi Abrahamsson
  E-post: pa.abrahamsson@haugen-gruppen.com
  Telefon: 070-639 89 06
  Hemsidawww.haugen-gruppen.com

  Haugen Gruppen
 • HKScan ✪

  1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Visste du att köttproduktionen är en förutsättning för ett naturligt kretslopp? Gödseln från djuren återförs till jorden och ger näring till odling av andra livsmedel. Hos oss på Scan är arbetet med att sänka vår klimatpåverkan en självklar del av vår verksamhet. Besök oss i vår monter så berättar vi mer om hur vi arbetar för att göra skillnad hela vägen från gård till gaffel. Kom och smaka på godheter som är just goda – men också näringsriktiga, hållbara och trendiga!

  Kontaktperson: Charlotte Eke-Göransson
  E-post: charlotte.eke-goransson@hkscan.com
  Telefon: 0730-89 77 71
  Hemsidahttps://www.hkscanfoodservice.se/

  HKScan ✪
 • Ipinium

  Allt fler oroar sig över hur PFAS påverkar kroppen. Våra plåtar är tillverkade i Sverige enligt en patenterad lösning, enkla att rengöra och Sveriges enda PFAS-fria nonstickplåtar med stekeffekt.

  Du kan använda samma metallbestick som vanligt och med vår unika och cirkulära modell kan du beställa ombeläggning av nonstick-beläggning när plåten är utsliten; du får en ny innan du skickat den gamla till oss.

  Kontaktperson: Peter Nordström
  E-post: peter@ipinium.se
  Telefon: 076-828 29 00
  Hemsidaipinium.com

  Ipinium
 • Jøni A/S

  Vi har sedan 1973 hållit på med tillverkning av storköksutrustning. Tillverkar i dag kokgrytor med eller utan omrörare i storlekar från 40 till 500 liter, och även spisar och stekbord.

  Vi ser fram emot att visa våra OptiMixStand AutoChef 86 med många användbara funktioner, bland annat: • EcoAssistent • Minskad energiförbrukning med 30 % • EasyDos • Lättare att tömma ur maten: genom att ange önskad mängd, t.ex. 8 liter, och hålla nere en knapp för att tippa grytan.

  Kontaktperson: Jesper Nibe
  E-post: jni@joeni.dk
  Telefon: +45 281 498 16
  Hemsidahttps://www.joeni.dk/se/

  Jøni A/S
 • Lantmännen Cerealia ✪

  1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Välkomna till oss på Lantmännen Cerealia. Vi presenterar produkter från våra svenska bönder. Hos oss hittar ni produkter för hållbar matlagning som även tar hänsyn till biologisk mångfald. Vill ni minska ert klimatavtryck? kom till oss för inspiration. Vill ni förkovra er inom bakning? kom till oss och ta del av vår digitala bakutbildning Bake Academy.

  Dessutom: Äntligen är vi tillbaka med tillverkning av pannkakor i Laholm. Det är värt att firas!

  Kontaktperson: Peter Skoog
  E-post: peter.skoog@lantmannen.com
  Telefon: 070-927 80 77
  Hemsidahttps://www.lantmannencerealia.se/

  Lantmännen Cerealia ✪
 • Martin & Servera Restauranghandel

  Martin & Servera-gruppens hållbarhetsarbete handlar inte bara om att utveckla våra egna verksamheter, utan vi vill förflytta hela branschen i en hållbar riktning. Hållbarhetsarbetet är därför helt integrerat i vår verksamhet.

  Kom till vår monter och prata mer om vår vision att vilja leverera omtanke, diskutera utökade leveranstider och vår målsättning i att göra hållbara val för miljön: gärna i samarbete med våra kunder.

  Kontaktperson: Karin Erikson
  E-post: karin.erikson@martinservera.se
  Telefon: 070-251 57 67
  Hemsidahttps://www.martinservera.se/e-handel

  Martin & Servera Restauranghandel
 • Mateo

  Mateo är en modern molnbaserad kostplattform som erbjuder användarvänliga lösningar för hela måltidsprocessen. Mateo kostplattform innehåller ett heltäckande kostdatasystem med allt från matsedelsplanering till beställning, produktion och inköp, en app som förenklar matlådebeställning såväl som ett administrationssystem för specialkostansökningar.

  Kontaktperson: Elias Holmström
  E-post: elias.holmstrom@inspireit.se
  Telefon: 070-799 09 56
  Hemsidahttps://mateo.se

  Mateo
 • Matilda FoodTech

  Matilda FoodTech erbjuder innovativa lösningar för skola, äldrevård och sjukvård, fokuserade på att spara tid och pengar samtidigt som vi bidrar till en hållbar framtid. Vår plattform binder samman alla delar i måltidsprocessen – från livsmedelsupphandling, måltidsplanering, egenkontroll till uppföljning – och säkerställer kostnadseffektivitet och hög kvalitet i varje steg. Vi stödjer måltidsorganisationer att nå globala hållbarhetsmål, optimera resurser och förbättra hälsan.

  Kontaktperson: Sandra Vindehav
  E-post: sandra.vindehav@matildafoodtech.com
  Telefon: 073-680 26 91
  Hemsidawww.matildafoodtech.com

  Matilda FoodTech
 • Matkompaniet

  Matkompaniet AB har funnits sedan 1990 och är importör och grossist av matvaror. Med matglädje i fokus är vårt mål att alltid hålla tempot uppe för att möta våra kunders behov och önskemål.

  Önskemålen sköter våra inköpare, som reser över hela klotet efter spännande nyheter och prisvärda alternativ. Behoven tillmötesgår vår säljkår som alltid ser till att hålla hyllorna välfyllda med våra fina produkter! Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och bredda vårt sortiment.

  Kontaktperson: Maurizio Bonomo
  E-post: maurizio@matkompaniet.se
  Telefon: 070-321 49 01
  Hemsidahttps://www.matkompaniet.se/

  Matkompaniet
 • Menigo

  Menigo levererar mat, dryck och utrustning till Sveriges offentliga enheter. Med oss får du en kunnig helhetsleverantör som expertrådgivning inom råvaror, dryck, köksutrustning och förbrukningsvaror. Dessutom erbjuder vi färskvaror av högsta kvalitet. Urvalet av våra egna varumärken föregås alltid av ett omfattande kvalitetsarbete av våra specialister. Vårt mål är att vara den absolut bästa samarbetspartnern för dig som arbetar professionellt inom storkök.

  Kontaktperson: Karin Henriksson
  E-post: karin.henriksson@menigo.se
  Telefon: 070-335 88 79
  Hemsidawww.menigo.se

  Menigo
 • Mjölk.se

  Mjölk.se samlar fakta om mjölk och mjölkprodukter kopplat till kostråd, hälsa och miljö. Det är svenska mjölkbönder och mejerier via LRF Mjölk som står bakom Mjölk.se.

  Kontaktperson: Erica Björnström
  E-post: erica.bjornstrom@lrf.se
  Telefon: 010-184 42 46
  Hemsidahttps://mjolk.se/

  Mjölk.se
 • Orkla Foods Sverige ✪

  1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Hållbarhet står högt på vår dagordning. Vi på Orkla Foods Sverige vill ta vår del av ansvaret och bidra till att lösa de globala hälso- och hållbarhetsutmaningarna, tillsammans med er! Vi på Orkla FoodSolutions vill vara den bästa tänkbara mat- och måltidspartnern för alla kockar och kök.

  Kom till vår monter och smaka på våra nya produkter Abba Sillfärs, Felix Nötköttbulle med ärta och Abba Grovhackad makrillfilé i tomatsås och ta del utav vårt uppdaterade Fast Fusion Climate Week för 2024!

  Kontaktperson: Henrik Öhman
  E-post: henrik.ohman@orklafoods.se
  Telefon: 070-602 55 90
  Hemsidahttps://www.orklafoodsolutions.se/

  Orkla Foods Sverige ✪
 • Quorn Pro ✪

  1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Vi vill att fler ska välja vegetariskt. Det är därför vi gör hälsosam mat som är god att äta och samtidigt gör gott för planeten. Det kan verka futtigt, men det är det inte. Det går faktiskt att skapa en bättre framtid och en friskare planet genom att bry oss om vad vi äter.

  Bra mat behöver inte vara svårt, inte om du väljer Quorn: • Högt proteininnehåll • Hållbart och hälsosamt • Gott och lätt att smaksätta • Enkelt att använda • Inget viktsvinn på produkten vid tillagning.

  Kontaktperson: Henrik Höglund
  E-post: h.hoglund@quornpro.com
  Telefon: 073-920 10 85
  Hemsidahttps://www.quorn.se/foodservice

  Quorn Pro ✪
 • Robot-Coupe ✪

  1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Robot-Coupe utvecklar och tillverkar tidsbesparande och effektiva beredningsmaskiner för yrkesköken världen runt. Bland användarna: finns skolar, förskolor, äldreboenden, sjukhus, restauranger, cateringföretag, konditorier, livsmedelsbutiker och många andra.

  Välkommen till oss på Robot-Coupe, våra tio produktfamiljer och #TheSolution: • Food processors • Grönsaksskärare • Snabbhackar • Kitchen Blenders • Blixer för dietköket • Vispar • Stavmixers • Råsaftcentrifuger • Separatorer.

  Kontaktperson: Lars Albertsson
  E-post: albertsson@robot-coupe.com
  Telefon: 070-213 01 65
  Hemsidawww.robot-coupe.com

  Robot-Coupe ✪
 • Roots by 3N

  Roots by 3N är produktsortimentet för varje professionell matlagare. Vi har Sveriges bredaste portfölj av potatis, lök och rotfrukter – de bästa råvarorna anpassade för att passa privat och offentlig sektor samt industri. Du hittar Roots hos fullsortimentsgrossister och grönsaksgrossister.

  Tillsammans med vår kulinariska kreatör, Marcus Nemrin från Sofiero Slottsrestaurang, utvecklar vi sortimentet av Roots by 3N, med smakförstärkarna i spetsen.

  Kontaktperson: Pernilla Ahlqvist
  E-post: pernilla.ahlqvist@3n.se
  Telefon: 076-637 94 71
  Hemsidahttps://rootsby3n.se/

  Roots by 3N
 • Royal Greenland A/S ✪

  1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Royal Greenland är en dedikerad partner till dem som arbetar inom foodservice. Vi levererar relevanta, hållbara fisk- och skaldjursprodukter som skapar värde för dina gäster.

  Under Kostdagarna kan du höra om Royal Greenlands produktnyheter, som vi har utvecklat speciellt för kök som fokuserar på hållbara produkter som är lämpliga för portionsservering och där beräkning per portion är avgörande. I vår monter bjuder vi på smakprover samt inspiration till goda fiskrätter.

  Kontaktperson: Eva Öhrn
  E-post: evoh@royalgreenland.com
  Telefon: 070-238 33 34
  Hemsidahttps://www.royalgreenland.com/se/foodservice/

  Royal Greenland A/S ✪
 • Sales Support

  Varmt välkomna till vår monter! Hos oss kommer ni att presenteras nyheter och smaka på flera av våra uppdragsgivares fina produkter.

  Vi representerar på Kostdagarna följande uppdragsgivare och varumärken;
  • SMAKIS • Lagerblads Food • Bong Touch of Taste & Iso Mitta • Carlshamn, • Fazer • Skogaholm • Philadelphia • Mjälloms tunnbröd • Pyramidbageriet • Lipton • PUKKA • ANNAS • Lotus Biscoff • Greken • Marabou.

  Kontaktperson: Margareta Zimmerman Bertilsson
  E-post: margareta.zimmerman@salessupport.se
  Telefon: 070-328 38 01
  Hemsidawww.salessupport.se

  Sales Support
 • Santa Maria ✪

  1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Historien om Santa Maria började 1911, då en liten kryddbod öppnades i Göteborg. Sedan dess har vi som representerar varumärket rest många varv runt jorden i jakt på nya smakupplevelser.

  Vi erbjuder högkvalitativa produkter inom kryddor, tortillas, salsasåser och andra spännande smaksättare från hela världen.

  Kontaktperson: Mikael Klemetz
  E-post: mikael.klemetz@paulig.com
  Telefon: 0700-85 22 01
  Hemsidahttps://pauligpro.com/se

  Santa Maria ✪
 • ScanBox

  Med mer än 30 års erfarenhet av mattransporter så vet vi att offentliga kök söker lösningar med hög kvalitet, god ergonomi och säkerhet. Grundtanken med varje ScanBox-produkt är att underlätta arbetsdagen och förhöja upplevelsen för matgästen.

  Med stort grundutbud för varmt, kallt, stort & litet, kantiner, brickor och tallrikar. Och dessutom, smarta tillval. Så det det finns verkligen en ScanBox för alla. Varmt välkommen att besöka vår monter så berättar vi mer om lösningar för er måltidslogistik.

  Kontaktperson: Joakim Nilsson
  E-post: joakim.nilsson@scanbox.se
  Telefon: 0454-20 38 23
  Hemsidawww.scanbox.se

  ScanBox
 • SDX Thermobox

  Originalet sedan 1969. Vi på SDX Thermobox har varit en trygg partner till professionella matlagare och dess mattransport i över 50 år. Vår del i ditt arbete är att skapa trygghet. Du ska kunna fokusera på matlagningen och veta att de fräscha råvarorna och den goda maten håller samma kvalité när den serveras som när den tillagades.

  Transport av varm och kall mat på ett hygieniskt och hållbart sätt – för både miljö och människa.

  Kontaktperson: Mattias Forsman
  E-post: mattias.forsman@idesta.se
  Telefon: 072-368 83 73
  Hemsidawww.sdx.se

  SDX Thermobox
 • SIA Glass

  SIA Glass är det äldsta familjeföretaget med hjärtat i halländska Slöinge. Företaget tillhör Bertegruppen som är Sveriges äldsta familjeägda företag med anor sedan 1569. Vi lever på landet – naturligt och nära jordbruket.

  Alltid färsk grädde från halländska gårdar, bl.a. vår egen Berte Gård. All vår glass produceras i Sverige med råvaror av högsta kvalité, vi använder företrädesvis närproducerade svenska råvaror, såsom färsk grädde, mjölk och bär. Alla våra glassar är helt fria från palmolja.

  Kontaktperson: Ann-Sofie Avebjörk
  E-post: annsofie.a@siaglass.se
  Telefon: 070-878 93 25
  Hemsidahttp://siaglass.se

  SIA Glass
 • Signal & Andersson Charkuterifabrik

  Signal & Andersson är ett familjeföretag i femte generationen med ursprung från saluhallen i Göteborg. Vi tillverkar alla våra charkuteriprodukter själva i vår produktionsanläggning i Göteborg. Råvaran till våra produkter kommer från vårt egna slakteri A.J. Dahlberg i Dalsland. En långsiktig satsning på utveckling av svensk köttråvara.

  Kontaktperson: Veronica Steffensen
  E-post: veronica.steffensen@signal-andersson.com
  Telefon: 070-730 22 04
  Hemsidawww.signal-andersson.com

  Signal & Andersson Charkuterifabrik
 • Skånemejerier Storhushåll ✪

  1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  I en tid när vegetarisk mat blir allt vanligare ställer det också nya krav på kosthållningen inom äldreomsorgen. Här kan mejeriprodukter med sin näringsprofil spela en viktig roll som en del av en hälsosam kost. Lika viktigt som att tillföra näring hjälper mejeriprodukter till att addera smak och krämighet i vegetariska rätter. Välkomna till vår monter för att se hur vi vill bidra till att skapa matglädje för våra seniorer.

  Kontaktperson: Madelene Risén
  E-post: madelene.risen@skanemejerier.se
  Telefon: 040-619 31 54
  Hemsidahttps://storhushall.skanemejerier.se/

  Skånemejerier Storhushåll ✪
 • Svenskmärkning

  Från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning för råvaror, livsmedel och växter som gör det enklare att upphandla svenskt. Ursprungsmärkningen visar att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige och kan användas som verifikat när du upphandlar i nivå med svensk lagstiftning. Att öka andelen svenskproducerat i den offentliga måltiden är i linje med livsmedelsstrategin och bidrar till Sveriges försörjningsförmåga — de svenska mervärdena kommer på köpet.

  Kontaktperson: Lotta Hovhammar
  E-post: lotta.hovhammar@svenskmarkning.se
  Telefon: 070-995 78 82
  Hemsidahttps://fransverige.se/

  Svenskmärkning
 • Tage Lindblom

  I hjärtat av Tage Lindblom ligger en enkel övertygelse – att världen är fylld med otroliga smaker som väntar på att upptäckas. Med en blandning av traditionell stolthet och modern tillgänglighet, strävar vi efter att göra dessa globala smakupplevelser tillgängliga för dig på ett enkelt och prisvärt sätt.
  Bakom vår framgång ligger en lång tradition av passion för mat och dryck, tillsammans med en ständig nyfikenhet att utforska och lära. Välkommen in i Tages värld – en värld full av hållbara val.

  Kontaktperson: Åsa Swanberg
  E-post: asa.swanberg@tagelindblom.se
  Telefon: 0730-52 25 13
  Hemsidahttps://www.tagelindblom.se

  Tage Lindblom
 • tendmill

  Tendmill är ett mjukvaruföretag som erbjuder systemstöd för livsmedelsupphandling, uppföljning, ansökan om mjölkstöd, svinnrapportering och mycket mer. Med avancerad teknik och en fantastisk användarupplevelse gör vi arbetet med livsmedelsupphandling en fröjd, både under skapandet och förvaltningen.

  Kontaktperson: Carl Hultberg
  E-post: carl@tendmill.se
  Telefon: 076-866 95 12
  Hemsidahttps://www.tendmill.se/

  tendmill
 • TUC Yrkeshögskola

  TUC Yrkeshögskola är en av landets största anordnare av YH-utbildningar. Hos oss hittar du utbildningar inom flera yrkeskategorier. Alla våra YH-utbildningar är kostnadsfria och CSN-berättigade. Vi anordnar även kurser för såväl företag som privatpersoner. Vi kan också validera arbetslivserfarenhet och kompetensutveckla dig eller din personal. Kanske du vill titta på hur vi kan hjälpa dig att skräddarsy utbildningar eller kurser för just din verksamhet. Kom och prata kompetensutveckling med oss!

  Kontaktperson: Anita Berlin
  E-post: anita.berlin@tucsweden.se
  Telefon: 076-317 02 29
  Hemsidahttps://tucsweden.se

  TUC Yrkeshögskola
 • Unilever Food Solutions ✪

  1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Vi kommer visa hur våra Knorr Primerba kryddpuréer kan bli en riktigt matsvinnsräddare i offentliga kök samt varför några av våra produkter borde bli stapelvaror i era beredskapskök. Kom till vår monter för att smaka spreads gjorda med Knorr Primerba kryddpuré samt vår Knorr Tortellini tomat & örtfyllning som gör sig utmärkt till beredskapslager. Har ni tid, delar vi gärna med oss av Unilevers strategi kring regenerativ odling. Varmt välkommen!

  Kontaktperson: Marie Hjort
  E-post: marie.hjort@unilever.com
  Telefon: 072-994 51 03
  Hemsidahttps://www.unileverfoodsolutions.se/

  Unilever Food Solutions ✪
 • Unox Scandinavia ✪

  1. ✪ Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Vi är glada att få vara en del av Kostdagarna och kommer här att visa upp några av våra mest innovativa produkter med den senaste AI tekniken, som är en hjälp för alla i köken. Vi kommer att vara här med våra vänner på Frisk Mat som även de kommer att visa upp sina nya AI lösningar ”Mats Frisk”, som även detta är en hjälp i köken för alla användare.

  Vi kommer också att visa hur våra produkter kommer att vara en hjälp att minska energi- och vattenanvändningen i era kök. Varmt välkommen till oss.

  Kontaktperson: Christer Askerot
  E-post: christer.askerot@unox.com
  Telefon: 073-686 17 89
  Hemsidahttps://www.unox.com/sv_se/

  Unox Scandinavia ✪
 • Valio Sverige

  Valio Sverige gör det bästa i mjölken ännu bättre. Vår expertis, erfarenhet och passion av att driva och utveckla produkter för människors hälsa samt välmående har anor från början av 1900-talet. Detta har genererat gedigen kunskap inom näringslära, och ett Nobelpris i kemi till en av Valios forskare. Valio är Finlands största mejeriföretag och har funnits i Sverige sedan 1994.

  Kontaktperson: Charlotte Brodin
  E-post: charlotte.brodin@valio.se
  Telefon: 072-203 68 58
  Hemsidahttps://www.valio.se/

  Valio Sverige
 • Wernsing Food Solutions

  Wernsing Food Solutions är ett sälj- och marknadsbolag som representerar matföretagen Vätternpotatis, GG Handel och Varbergsköket. Vi strävar efter att fylla våra kunders behov av livsmedelsprodukter, hitta rätt artiklar, till rätt priser med bästa möjliga logistiklösning. Vi har 60 års erfarenhet av förädling av potatis och var först i Sverige med förkokt potatis. På mässan kommer vi visa utvalda produkter såsom Minutpotatis, IDA ÄrtBas, IDA Falafel och IDA Vitlökssås.

  Kontaktperson: Benita Lundström
  E-post: benita.lundstrom@wernsing-food-solutions.com
  Telefon: 073-511 36 04
  Hemsidahttps://www.wernsing-food-solutions.com/

  Wernsing Food Solutions
 • Xarc Sweden

  Vi är helhetsleverantör av etikettskrivare, etiketter och daglig support för kökspersonalen i arbetet kring märkning då support ingår. Det ger trygghet för produktionen, kostansvariga, IT-avdelningen, leverantörer av kostprogram och framförallt för kökspersonal som hanterar etikettering.

  Vi garanterar att skrivare, material och kostprogram fungerar tillsammans. Vi sköter installation och utbildning för kökspersonalen på plats i köken. Våra etiketter är framtagna för köksbranschen.

  Kontaktperson: Tobias Rabenius
  E-post: tobias.rabenius@xarc.se
  Telefon: 0760-66 61 60
  Hemsidawww.xarc.se

  Xarc Sweden

Om Kostdagarna 2024

Efter en lång rad ekonomiskt goda år står det offentliga Måltidssverige i en brytningstid, där de viktiga vägskälen är många – och besluten om riktningen framåt betydelsefulla.

När Kostdagarna 2024 slår upp sina portar den 14–15 mars riktas ljuset mot de just nu mest brännande frågorna och perspektiven med koppling till de offentliga måltiderna.

Inte utifrån antagandet att kris- och dyrtider enbart för med sig motgångar och problem – utan tvärtom: med självklart fokus på deras potential som motor för förändringutveckling och nytänkande. I organisationen, arbetssätten och, inte minst, i det egna ledarskapet.

Medverkande Stora scenen

Här presenteras de medverkande på Stora scenen vid 2024 års upplaga av Kostdagarna.

Susanna Alexius

Susanna Alexius

Docent i företagsekonomi och forskningsledare vid Score (Stockholms centrum för forskning om offentlig sektor) vid Stockholms universitet och Handelshögskolan i Stockholm. (foto: Juliana Wiklund)

Louise Bringselius

Louise Bringselius

Organisationsforskare och tidigare forskningsledare i statliga Tillitsdelegationen.

Jana Söderberg

Jana Söderberg

Föreläsare, författare och coach med inriktning mot neuroledarskap, neurokommunikation samt personlig hållbarhet.

Pär Johansson

Pär Johansson

Föreläsare samt grundare och ledare för Glada Hudik-teatern.

Jonas von Essen
Foto: Stefan Edetoft

Jonas von Essen

Minneskonstnär, författare och dubbel världsmästare i minne.

Fredrik Löfgren

Fredrik Löfgren

Expert inom AI och robotik och vinnare av SVT:s ”Genikampen”.

Christina Rickardsson

Christina Rickardsson

Föreläsare, författare till boken Sluta aldrig gå och grundare av stiftelsen Coelho Growth Foundation.

Måns Nilsson – moderator

Måns Nilsson – moderator

Radio- och tv-programledare bland annat känd för den populärvetenskapliga podden ”Så funkar det”, som han gör tillsammans med Anders ”Ankan” Johansson.

Det här är Kostdagarna

Kost & Närings Kostdagarna är klippta, skurna och måttsydda för kost- och måltidschefer, kostekonomer, livsmedelsupphandlare och andra ledare och medarbetare med anknytning till de offentligt finansierade måltiderna inom skola och förskola, vård och äldreomsorg.

I ett omfattande konferensprogram ”lunch-till-lunch” – parallellt på Stora scenen och i de dubbla seminarielokalerna Kniven och Gaffeln – förenas forskning och inspiration med mat, måltider och ledarskap.

För studerandemedlemmar i Kost & Näring är deltagandet kostnadsfritt.

Forum och Dialogtorget – två av Kostdagarnas arenor för utbyte, diskussion och interaktion.

På plats under dagarna finns dessutom fler än 50 utställande branschföretag, tillsammans med myndigheter och andra, icke-kommersiella aktörer på Dialogtorget.  I programpunkten Kostdagarna Forum finns möjlighet till utbyte och diskussion direkt mellan deltagarna – kring just de frågor som engagerar allra mest.

Med över 550 deltagare på plats i Malmö noterade 2023 års upplaga av Kostdagarna ett nytt ”all-time-high”. 2024, efter en lång rad år på andra orter, vänder dagarna nu tillbaka till Stockholm och Kistamässan – på promenadavstånd från pendeltågsstationen Helenelund och tunnelbanestationen Kista.

Här på kostdagarna.se hittar du alltid den kompletta informationen om dagarna. Under de kommande veckorna och månaderna fylls sidan löpande på med alltifrån praktisk information och program till presentationer av både medverkande och utställare.

Praktisk information

När: Torsdag-fredag den 14–15 mars 2024. Registrering och utställning från kl. 10.00, programmet på Stora scenen inleds kl. 12.30. Avslutning med sittande lunch från och med kl. 13.00 på fredagen.

Var: Kistamässan (visa på karta), på promenadavstånd pendeltågsstationen Helenelund och tunnelbanestationen Kista.

Hur: Kostdagarnas konferensprogram sträcker sig från lunch-till-lunch, med trerättersmiddag och underhållning på kvällen den 14 mars.

Anmälan: Klicka här eller på anmälningsknappen i sidomenyn till höger. Via anmälningsformuläret har du möjlighet att utöver dig själv anmäla upp till 9 kollegor/medarbetare. Vilka har redan anmält sig? Ta en titt i deltagarlistan!

Deltagaravgift: Medlemmar i Kost & Näring eller andra föreningar inom Ledarna: 5 000 kr, övriga 6 000 kr. Moms tillkommer. Samtliga måltider och middagen inklusive dryck ingår i deltagaravgiften.

 • ERBJUDANDE: Ny medlem: Gå med som associerad medlem i Kost & Näring i samband med din anmälan till Kostdagarna, så betalar du inte bara den lägre deltagaravgiften för medlemmar (värde 1 000 kr) – vi bjuder dessutom på medlemsavgiften för hela 2024 (värde 1 080 kr). För att ta del av detta oslagbara erbjudande, välj bara anmälningskategorin ”Ny medlem i Kost & Näring” vid anmälan, så återkommer vi till dig via e-post.
 • Rabatt upp till 40 procent: Kom fler – betala mindre. Organisationer (kommuner/regioner/företag) som anmäler fler än 5 deltagare erbjuds fr.o.m. deltagare nr 6 en rabatt på deltagaravgiften om 2 000 kr exkl. moms. Erbjudandet är inte tidsbegränsat, utan gäller så länge anmälan är öppen.
 • Studerandemedlemmar i Kost & Näring erbjuds att delta kostnadsfritt i Kostdagarnas dagsprogram. (Middagen på kvällen den 14 mars ingår inte.) Klicka här för att komma direkt till studerandeanmälan – eller läs mer om hur du blir studerandemedlem här.

Boende: Bokas separat av varje deltagare. I Kistamässans närhet finns flera hotell, bland andra Scandic Victoria Tower (direkt intill anläggningen) och Comfort Hotel Kista. Ett stort utbud av andra hotell i olika prisklasser finns också på några få minuters pendeltågsavstånd.

Bokningsvillkor: För ömsesidig trygghet och transparens har Kost & Näring ställt upp ett antal bokningsvillkor som gäller vid anmälan till Kostdagarna 2024. Ta del av villkoren via PDF-dokumentet direkt här nedanför.

Frågor?

Skriv till oss så hjälper vi gärna till: info@kostdagarna.se.

Väl mött i mars!