En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
Kostdagarna2024_bakgrund_sidhuvud
Hem > Kostdagarna 2024

Måltidsverksamheternas
viktiga vägskäl

Lågkonjunktur, sparkrav och livsmedelspriser som aldrig verkar sluta stiga. Och i verksamheten en agenda som handlar betydligt mer om neddragningar än att satsa offensivt. Känns bilden bekant? Nu öppnar inbjudan till Kostdagarna 2024.

Efter en lång rad ekonomiskt goda år har det offentliga Måltidssverige nu med besked gått in i en brytningstid, där de viktiga vägskälen är många – och verksamheternas val av inriktning därmed mycket betydelsefulla.

Hur kan måltidsverksamheterna resonera och prioritera i ett skede då marginalerna runt kärnuppdraget krymper allt mer? Vad krävs för att navigera rätt i hållbarhetsomställningen, när olika mål och hänsyn tycks kollidera? Och vilka är nycklarna till att upprätthålla den personliga motivationen, arbetsglädjen och ledarskapsförmågan – inte minst i stunder då framtiden känns allt annat än ljus?

Klara för Stora scenen. Fr.v. Susanna Alexius, docent i företagsekonomi (foto: Juliana Wiklund); Louise Bringselius, organisationsforskare samt Jana Söderberg, föreläsare, författare och coach.

När Kostdagarna slår upp sina portar i mars 2024, med avstamp i årets tema ”Vart är vi på väg?”, sker det inte med anspråk på att leverera alla de färdiga svaren. Men däremot på att rikta ljuset mot, och diskutera, de just nu mest brännande frågorna och perspektiven med koppling till de svenska offentliga måltiderna.

Inte utifrån antagandet att en kris bara för med sig motgångar och problem – utan tvärtom: med självklart fokus på krisens inneboende kraft som motor för förändring, utveckling och nytänkande. I organisationen, arbetssätten och, inte minst, i det egna ledarskapet.

De medverkar i Kostdagarna

Här presenteras de första av de medverkande i 2024 års upplaga av Kostdagarna.

Susanna Alexius

Susanna Alexius

Docent i företagsekonomi och forskningsledare vid Score (Stockholms centrum för forskning om offentlig sektor) vid Stockholms universitet och Handelshögskolan i Stockholm. (foto: Juliana Wiklund)

Louise Bringselius

Louise Bringselius

Organisationsforskare och tidigare forskningsledare i statliga Tillitsdelegationen.

Jana Söderberg

Jana Söderberg

Föreläsare, författare och coach med inriktning mot neuroledarskap, neurokommunikation samt personlig hållbarhet.

Det här är Kostdagarna

Måns Nilsson är moderator för Kostdagarna 2024.

Kost & Närings Kostdagarna är klippta, skurna och måttsydda för kost- och måltidschefer, kostekonomer, livsmedelsupphandlare och andra ledare och medarbetare med anknytning till de offentligt finansierade måltiderna inom skola och förskola, vård och äldreomsorg.

I ett omfattande konferensprogram ”lunch-till-lunch” – parallellt på Stora scenen och i de dubbla seminarielokalerna Kniven och Gaffeln – förenas forskning och inspiration med mat, måltider och ledarskap.

För studerandemedlemmar i Kost & Näring är deltagandet kostnadsfritt.

Moderator för Kostdagarna 2024 är Måns Nilsson, radio- och tv-programledare bland annat känd för den populärvetenskapliga podden ”Så funkar det”, som han gör tillsammans med Anders ”Ankan” Johansson.

Med ett kombinationsverktyg i bagaget bestående av journalistik, värme och humor kommer Måns till Kostdagarna för att lotsa deltagare och medverkande genom Stora scenens digra program. Från start på torsdagen, och hela vägen in i mål dagen därpå.

Forum och Dialogtorget – två av Kostdagarnas arenor för utbyte, diskussion och interaktion.

På plats under dagarna finns dessutom närmare 60 utställande branschföretag, tillsammans med myndigheter och andra, icke-kommersiella aktörer på Dialogtorget.  I programpunkten Kostdagarna Forum finns möjlighet till utbyte och diskussion direkt mellan deltagarna – kring just de frågor som engagerar allra mest.

Med över 550 deltagare på plats i Malmö noterade 2023 års upplaga av Kostdagarna ett nytt ”all-time-high”. 2024, efter en lång rad år på andra orter, vänder dagarna nu tillbaka till Stockholm och Kistamässan – på promenadavstånd från pendeltågsstationen Helenelund och tunnelbanestationen Kista.

Här på kostdagarna.se hittar du alltid den kompletta informationen om dagarna. Under de kommande veckorna och månaderna fylls sidan löpande på med alltifrån praktisk information och program till presentationer av både medverkande och utställare.

Praktisk information

När: Torsdag-fredag den 14–15 mars 2024. Registrering och utställning från kl. 10.00, programmet på Stora scenen inleds kl. 12.30. Avslutning med sittande lunch från och med kl. 13.00 på fredagen.

Var: Kistamässan (visa på karta), på promenadavstånd pendeltågsstationen Helenelund och tunnelbanestationen Kista.

Hur: Kostdagarnas konferensprogram sträcker sig från lunch-till-lunch, med trerättersmiddag och underhållning på kvällen den 14 mars.

Anmälan: Klicka här eller på anmälningsknappen i sidomenyn till höger. Via anmälningsformuläret har du möjlighet att utöver dig själv anmäla upp till 9 kollegor/medarbetare. Vilka har redan anmält sig? Ta en titt i deltagarlistan!

Deltagaravgift: Medlemmar i Kost & Näring eller andra föreningar inom Ledarna: 5 000 kr, övriga 6 000 kr. Moms tillkommer. Samtliga måltider och middagen inklusive dryck ingår i deltagaravgiften.

  • ERBJUDANDE: Ny medlem: Gå med som associerad medlem i Kost & Näring i samband med din anmälan till Kostdagarna, så betalar du inte bara den lägre deltagaravgiften för medlemmar (värde 1 000 kr) – vi bjuder dessutom på medlemsavgiften för hela 2024 (värde 1 080 kr). För att ta del av detta oslagbara erbjudande, välj bara anmälningskategorin ”Ny medlem i Kost & Näring” vid anmälan, så återkommer vi till dig via e-post.
  • Rabatt upp till 40 procent: Kom fler – betala mindre. Organisationer (kommuner/regioner/företag) som anmäler fler än 5 deltagare erbjuds fr.o.m. deltagare nr 6 en rabatt på deltagaravgiften om 2 000 kr exkl. moms. Erbjudandet är inte tidsbegränsat, utan gäller så länge anmälan är öppen.
  • Studerandemedlemmar i Kost & Näring erbjuds att delta kostnadsfritt i Kostdagarnas dagsprogram. (Middagen på kvällen den 14 mars ingår inte.) Klicka här för att komma direkt till studerandeanmälan – eller läs mer om hur du blir studerandemedlem här.

Boende: Bokas separat av varje deltagare. I Kistamässans närhet finns flera hotell, bland andra: Scandic Victoria Tower (direkt intill anläggningen) och Comfort Hotel Kista. Ett stort utbud av andra hotell i olika prisklasser finns också på några få minuters pendeltågsavstånd.

Bokningsvillkor: För ömsesidig trygghet och transparens har Kost & Näring ställt upp ett antal bokningsvillkor som gäller vid anmälan till Kostdagarna 2024. Ta del av villkoren via PDF-dokumentet direkt här nedanför.

Frågor?

Skriv till oss så hjälper vi gärna till: info@kostdagarna.se.

Väl mött i vår!