En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest
Nyheter
Hem > Aktuellt > Sillen – en hållbar offentlig framtidsfavorit?
Traditionsmat enkom för de äldre generationerna? Knappast! På Skapaskolan i Huddinge söder om Stockholm är man inte rädd för att prova nya grepp i skolrestaurangen – och här har stekt salt sill seglat upp som en av elevernas favoriträtter.
Traditionsmat enkom för de äldre generationerna? Knappast! På Skapaskolan i Huddinge söder om Stockholm är man inte rädd för att prova nya grepp i skolrestaurangen – och här har stekt salt sill seglat upp som en av elevernas favoriträtter.
Se webbinariet i efterhand

Sillen – en hållbar offentlig framtidsfavorit?

2021-03-18
  1. Hållbarhet
  2. Aktivitet
  3. Förenade Måltider
  4. Hållbar fisk och sjömat
  5. K&N Play

Med högt näringsinnehåll, rimligt pris och – än så länge – god tillgång i svenska vatten är sillen en utmärkt matfisk inom offentlig sektor. Men de starka argumenten till trots – på landets skolmenyer syns den sällan till.

Det var mot den bakgrunden som Kost & Närings fokusgrupp Hållbarhet tillsammans med MAT-tanken i mars 2021 bjöd in till ett kostnadsfritt webbinarium vikt åt en råvara med potential inte bara att möta kraven på hållbarhet, näringsinnehåll och ekonomi – utan också att bli en ny favorit bland barn och unga. Här kan du ta del av webbinariet i sin helhet!

I webbinariet medverkarde: Ingrid Undeland, professor i Livsmedelskunskap, Chalmers; Ilona Miglavs, Utbildningsansvarig; Bröderna Hanssons Fisk; Daniél Kallonas, kökschef, Skapaskolan i Huddinge; Åsa Söderberg, kock, Oxelgrenshagens förskola i Södertälje.