En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
Nystart_KoP_2021_rosa
Webbinarium 20 maj 2021

Nystart för måltidspedagogiken

Hem > Nystart för måltidspedagogiken

Efter ett drygt år av pandemifokus i landets fritidsverksamheter är tiden inne för en nystart av måltidspedagogiken.

Vad är det senaste inom måltidspedagogik? Vilka är de tydligaste trenderna? Hur har coronan påverkat – och kommer den fortsätta göra det?

2021 tog den ordinarie omgången av Kost & Närings tävling i måltidspedagogik, Kök & Pedagogik, en paus. Tillsammans med inbjudna gäster bjöd Kost & Näring och föreningens fokusgrupp Förskola och skola istället in till ett frukostwebbinarium den 20 maj, om måltidspedagogik inom fritidsverksamheten.

Medverkade gjorde Hanna Sepp, universitetslektor vid Högskolan Kristianstad i mat- och måltidsvetenskap samt entreprenör, läromedelsförfattare och föreläsare. Hanna är initiativtagare till måltidspedagogik i Sverige. Och från skånska Svedala fanns David Gustavsson, förstekock, måltidspedagog vid Aggarpsskolan och vinnare av Kök & Pedagogik både 2019 och 2020, med för att berätta om sitt och fritidsverksamhetens arbete nu och framåt. Han fick sällskap av Lina Jönsson, måltidschef i Svedala kommun, som berättade övergripande om kommunens måltidspedagogiska arbete.