En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
Bakgrund_KoN_brun
Webbinarium 29 november 2022

Nycklar till samverkan för sjukhusmåltiden

Hem > Nycklar till samverkan för sjukhusmåltiden

Hur arbetar Sveriges 21 regioner med måltider i dag jämfört med för fyra år sedan? Kan en måltidspolicy bana väg för mer lyhörd samverkan mellan vårdfunktionerna och måltidsverksamheten på sjukhus? Och vad finns att lära av de regioner som ligger i framkant?

Tisdag den 29/11 bjöd Kost & Närings fokusgrupp Sjukhus in till ett webbinarium om regionernas måltidsarbete.

Webbinariet i sin helhet på K&N Play

Är du medlem i Kost & Näring? Då kan du ta del av inspelningen av webbinariet i sin helhet. Du har också möjlighet att tipsa om webbinariet till valfri chef, kollega, vårdansvarig eller annan mottagare, som då får tillgång till inspelningen oberoende av medlemskap i föreningen.

Klicka här eller direkt på bilden ovan för att komma till inspelningen och tipsfunktionen (kräver medlemsinlogg).

Power Point-presentationer

Medverkande

Dubbla medverkande. Emelie Eriksson, Livsmedelsverket, och Jennie Ferm, Region Jönköpings län.

I det timslånga webbinariet bidrog Jennie Ferm, verksamhetschef för område Måltid inom Region Jönköpings län, med insikter, reflektion och praktiska tips utifrån den förändringsresa som påbörjades då regionen fattade beslutet om framtagning av en måltidspolicy.

Från Livsmedelsverket presenterade och analyserade Emelie Eriksson, projektledare vid kompetenscentret för måltider i vård, skola och omsorg, resultaten av myndighetens nyligen genomförda kartläggning av regionernas måltidsorganisation. Dessutom bjöds webbinariedeltagarna på uppdateringar både om SLV:s forsatta arbete med de nationella riktlinjerna för måltider på sjukhus och om planerna på en utbildningsinsats för beslutsfattare inom offentliga måltider.

Moderator för webbinariet var fokusgrupp Sjukhus Patric Gill.