En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
SONY DSC
ALMEDALSVECKAN 2022

De offentliga måltiderna på agendan

Hem > Aktuellt > Almedalsveckan 2022

När Visby i början av juli efter två års pandemiuppehåll åter förvandlades
till en arena för politik, debatt och dialog fanns Kost & Näring på plats för att driva på i föreningens och branschens frågor.

I ett eget heldagsprogram på restaurang Sober på Donnners plats mitt i Visby, måndagen den 4 juli, varvade föreningen angelägna panelsamtal mellan inbjudna gäster med öppna diskussionspass om aktuella frågor om offentliga måltider.

Här är Kost & Närings Almedalsprogram i sin helhet:

Prat om offentlig mat: kött, svenskt, närproducerat, ekologiskt – och vad gäller i händelse av kris?

Arrangör: Kost & Näring
Dag: 4/7 2022 10:00 – 10:45
Evenemangskategori: Seminarium
Evenemangstyp: Samtal
Plats: Donners plats 3
Platsbeskrivning: Restaurang Sober

Är kött på den offentliga tallriken en rättighet? Vad är, rätt recept, när det kommer till svensk, närproducerad och ekologisk mat? Och vilka förväntningar kan ställas på måltidsverksamheterna om krisen kommer?


Visa i Almedalsveckans officiella program »

Kvalitet till varje pris?
Offentlig livsmedelsupphandling
när kostnaderna skenar

Arrangör: Kost & Näring
Dag: 4/7 2022 11:00 – 11:45
Evenemangskategori: Seminarium
Evenemangstyp: Samtal
Plats: Donners plats 3
Platsbeskrivning: Restaurang Sober

Livsmedelspriserna skjuter i höjden och inget pekar mot ett trendbrott. För Sveriges offentliga måltidsverksamheter får utvecklingen stora konsekvenser. När kvalitet ställs mot kostnader: Vilka är utmaningarna – och rätt vägar framåt – för offentliga upphandling av livsmedel?

Visa i Almedalsveckans officiella program »

Prat om offentlig mat: kött, svenskt, närproducerat, ekologiskt – och vad gäller i händelse av kris?

Arrangör: Kost & Näring
Dag: 4/7 2022 12:00 – 12:45
Evenemangskategori: Seminarium
Evenemangstyp: Samtal
Plats: Donners plats 3
Platsbeskrivning: Restaurang Sober

Är kött på den offentliga tallriken en rättighet? Vad är, rätt recept, när det kommer till svensk, närproducerad och ekologisk mat? Och vilka förväntningar kan ställas på måltidsverksamheterna om krisen kommer?


Visa i Almedalsveckans officiella program »

Hållbara, hälsosamma
offentliga måltider
– varför är det så svårt?

Arrangör: Kost & Näring
Dag: 4/7 2022 13:00 – 13:45
Evenemangskategori: Seminarium
Evenemangstyp: Samtal
Plats: Donners plats 3
Platsbeskrivning: Restaurang Sober

I landets offentliga kök finns både visioner, vilja och kunskap att utveckla måltiderna vidare i ännu mer hållbar, hälsosam riktning. Men trots uppenbara fördelar – att få med sig andra på förändringsresan är många gånger svårt. Vad behöver förändras?

Visa i Almedalsveckans officiella program »

Prat om offentlig mat: kött, svenskt, närproducerat, ekologiskt – och vad gäller i händelse av kris?

Arrangör: Kost & Näring
Dag: 4/7 2022 14:00 – 14:45
Evenemangskategori: Seminarium
Evenemangstyp: Samtal
Plats: Donners plats 3
Platsbeskrivning: Restaurang Sober

Är kött på den offentliga tallriken en rättighet? Vad är, rätt recept, när det kommer till svensk, närproducerad och ekologisk mat? Och vilka förväntningar kan ställas på måltidsverksamheterna om krisen kommer?


Visa i Almedalsveckans officiella program »

Beredskap i omsorg
och skola – hur tar vi vara på mellankristiden?

Arrangör: Kost & Näring och LiVO – Ledarna inom Vård och Omsorg
Dag: 4/7 2022 15:00 – 15:45
Evenemangskategori: Seminarium
Evenemangstyp: Samtal
Plats: Donners plats 3, Restaurang Sober

Listan är lång över de extraordinära händelser som kan drabba, och drabbar samhället. När krisen slår till måste offentliga verksamheter och chefer fortsätta fungera och leverera – oavsett vad. Hur kan kommuner och regioner nyttja tiden mellan kriserna till att stärka sina samarbeten?

Visa i Almedalsveckans officiella program »