«

»

apr 24 2018

Skriv ut detta Inlägg

”Att lägga till enklare än att ta bort”

Fokusgrupp Hållbarhets Margaretha af Trolle.

”Att lägga till enklare än att ta bort”

När Gastro Nord 2018 på tisdagsförmiddagen slog upp sina portar var Kost & Näring och föreningens fokusgrupp Hållbarhet först ut i seminarieprogrammet. I fyra punkter presenterade gruppen lösningar för hållbarhetsarbete ”hands-on”.

– Ingen måltidsverksamhet kan hävda att det egna hållbarhetsarbetet fungerar perfekt; vi kan alla bli bättre, konstaterade fokusgruppens Karin Lundell, som inledde från Gastro Nords ”Chef’s Talk”-scen, och tog en omställning till ekologiska bananer och kaffe som exempel på ett konkret – men betydelsefullt – steg i hållbar riktning.

Stegvis omställning

Med Margaretha af Trolles del i presentationen slog fokusgruppen ett slag för mer grönt på tallriken. Men hur komma tillrätta med det motstånd mot vegetariskt som många kost- och måltidschefer möter i sin vardag?

– En början kan vara att helt enkelt lägga till mer grönt, snarare än att ta bort något annat från rätterna, så som mer sallader och gröna tillbehör att ha bredvid. Att byta ut en del av köttet i befintliga recept mot gröna ingredienser, och på så sätt skapa delvis nya rätter, är en annan väg, konstaterade Margaretha af Trolle.

Klicka här för att ta del av fokusgrupp Hållbarhets presentation i sin helhet!
_

Permalänk till denna artikel: https://www.kostochnaring.se/nyhet/19993