En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Vad tar du med dig från Kostdagarna?
2018-03-25

”Vad tar du med dig från Kostdagarna?”

Vi gav oss ut i vimlet och bad några av de över 400 deltagarna att berätta om just sina guldkorn från dagarna.

Doris Johansson, verksamhetschef Kost & Restauranger, Region Kronoberg

– Kostdagarna har verkligen utvecklats och blir bara bättre och bättre, det är helt suveränt! Föreläsarna håller hög klass och dagarna är ett fantastiskt tillfälle att bygga nätverk och träffa kollegor från hela landet.

Det är glädjande att se att vi ligger i framkant vad gäller verksamhetsutveckling och trender. Offentliga måltider har en viktig roll i frågor om hållbarhet vad gäller miljö, hälsa och ekonomi. Vi som yrkesgrupp har stor makt och kan göra en god gärning för hela världen.

Jonas Lennartsson, tf. måltidschef, Tingsryds kommun

– Jag har fått många nya idéer och massor av intryck, och även bekräftelse på att vi är på rätt spår. Kostdagarna har gett mig inspiration till att prova nya vägar, till exempel vad gäller schemalagda luncher – hur svårt kan det vara?!

Som måltidschef har man ett större ansvar än maten på tallriken. Vi behöver ta ett större grepp och se hela bilden. Det är viktigt att vi ser möjligheterna och vår betydelse i att påverka matgästernas matvanor och måltider genom livet.

Helena Karlsson och Marita Belstad, enhetschefer, Kungsbacka kommun

– Dagarna har gett massor av inspiration som kommer att bidra till ökad arbetsglädje! Vi måste ha med oss all berörd personal, och matgästerna, för att jobba med förändringar och förbättringar, till exempel när det gäller svinnfrågan. Och vi kommer att prata vidare om hur vi ska jobba för att servera mer vegetariskt inom äldreomsorgen.

Kajsa Asp