
Nu lanseras nyckeltal för klimatet

Vad är ett relevant klimatnyckeltal för planeten och hela livsmedelskedjan – och hur kan det användas för att sätta upp sina egna klimatmål, både på kortare och längre tidsperspektiv?
Den frågan har stått i fokus för forskningsinstitutet Rise projekt ”Nyckeltal för klimatet – för att sätta och följa upp klimatmål för livsmedelsinköp”. I ett öppet webbinarium den 3 september (sista anmälningsdag 1 september) presenteras nu resultaten av det Vinnova-finansierade projektet.
– En långsiktigt hållbar koldioxidbelastning per kilo livsmedel, uttryckt i ett klimatnyckeltal, är något som vi vet att många måltidsverksamheter efterfrågat och nu välkomnar. Vi både tror och hoppas att den här siffran kommer att bli ett effektivt verktyg i hållbarhetsarbetet framåt, säger Ida Henriksson i Kost & Närings fokusgrupp Hållbarhet, som varit delaktig i projektet.
David Hollertz