En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest
Nyheter
Hem > Aktuellt > Kostdagarna flyttas till nästa år
Huvudbild_inlagg_Kostdagarna2021_22
31 mars – 1 april 2022

Kostdagarna flyttas till nästa år

2021-04-13
  1. Kostdagarna 2021/22

Mot bakgrund av det rådande läget har Kost & Näring beslutat skjuta upp genomförandet av Kostdagarna, ursprungligen planerade till mitten av september, till månadsskiftet mars/april nästa år.

Karin Henningsson.

Inte minst den höga smittspridningen under årets inledande månader, i kombination med försenade och uteblivna vaccinleveranser till Sverige, har varit bidragande till föreningsstyrelsens beslut att skjuta upp dagarna, berättar Karin Henningsson, som leder planeringen av dagarna.

Att i likhet med 2020 stöpa om Kostdagarna till ett helt digitalt format har inte varit aktuellt, understryker hon.

– Nej, här har vår hållning varit glasklar från början. 2020 års digitala genomförande var ett undantag. Kostdagarna ska upplevas live, med deltagare, utställare och medverkande på plats. Så trots att beslutet om att skjuta fram genomförandet i sig varit tungt att fatta, så har det på samma gång fallit sig naturligt. Sett till hur pandemin utvecklats finns helt enkelt inte förutsättningarna för ett genomförande i mitten av september, som vi hade hoppats på.

Nya datum för det kombinerade genomförandet av Kostdagarna 2021/22 är den 31 mars – 1 april 2022. Den senaste informationen om dagarna återfinns – i vanlig ordning – i sin helhet på Kostdagarnasidan här på kostochnaring.se.