En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest
Nyheter
Hem > Aktuellt > ”Väldigt roligt vara med och bidra”
20230923_110709 2
Simon Fromm studeranderepresentant 2023/24

”Väldigt roligt vara med och bidra”

2023-10-31
  1. Student
  2. Förenade Måltider
  3. Styrelsearbete

Med coronan kom den utlösande faktor som fick restaurangkocken att sadla om till kostvetare. Möt Simon Fromm, studeranderepresentant i Kost & Närings styrelse läsåret 2023/24.

– Jag hade länge varit intresserad av kostens betydelse för att må bra, och haft tankar på att bli dietist. Fast på samma gång var jag under 15 år väldigt glad i mina jobb som kock, berättar Simon Fromm.

Men så kom corona – och strax därpå en uppsägning från lunchrestaurangen där han varit ”sist in” som anställd.

– Där och då tänkte jag att kanske är det här ett tecken på att jag borde ta och börja plugga, nu när jag gått och funderat på det så länge. Dessutom passade det bra i livet just då.

Ju tidigare man lyckas knyta kontakter i den här branschen, desto enklare kommer det också att bli att snabbt få bra saker att hända tillsammans med andra.

På den vägen är det – och till våren 2024 hägrar en kostvetarexamen från Uppsala universitet. Men ännu återstår ett intensivt läsår – både på utbildningen och som studeranderepresentant i Kost & Närings styrelse.

– Det var en av mina lärare som tipsade om möjligheten att bli studeranderepresentant, och som dessutom trodde att jag kunde vara rätt person för uppdraget. Efter lite research tyckte jag det verkade väldigt intressant, så jag bestämde mig för att ansöka, säger Simon Fromm.

Ett positivt besked senare – och efter samtal över en kopp kaffe i somras med Saga Manby, studeranderepresentant under det senaste läsåret, känner sig Simon Fromm nu laddad inför uppdraget.

– Studerandebloggen är en av delarna där det ska bli väldigt roligt att vara med och bidra. Bloggen är ju en arm för att visa som händer i föreningen utåt, och något som väcker folks uppmärksamhet.

På frågan om vad han själv hoppas få ut av uppdraget kommer svaret med en sorts självklarhet.

– Kunskap och kontakter. Jag tror att ju tidigare man lyckas knyta kontakter i den här branschen, där ju ’alla känner alla’ i viss mån, desto enklare kommer det också att bli att snabbt få bra saker att hända tillsammans med andra, säger Simon Fromm.

David Hollertz

På Kost & Närings studentsida kan du läsa mer om alla de unika förmåner som studerandemedlemskap i Kost & Näring ger.