En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Vad tar du med dig från Kostdagarna?
2017-03-27
  1. Kostdagarna 2017

 

Vad tar du med dig från Kostdagarna?

2017 års upplaga av Kostdagarna, på Clarion Hotel Post i Göteborg, lockade ett rekordstort antal deltagare. Vi gav oss ut i vimlet under ”Utställarna bjuder till” på fredagen, för att ställa några av dem frågan: Vad tycker du har varit bäst med Kostdagarna?

Therese Lindh, måltidschef i Bollebygd

– Programpunkten Brottsplats skolrestaurangen var väldigt bra. Polisen Magnus Eriksson var så tydlig med vad som gäller och att det är viktigt att anmäla alla brottsmisstankar och hot till polisen – det är de som måste avgöra vad som är ett brott och inte. Jag gillade även att han särskilt pekade på vikten av samsyn i skolan som en del i brottsbekämpandet. Skolrestaurangen är ingen isolerad ö.

_

Ditte Sandström (t.v.), kostchef i Åstorp, och Pia Carlberg, kostchef i Mora

– Det är mycket som varit väldigt bra, inte minst föreläsningsblocket kring specialkost i skola och förskola. Men jag vill ändå framhålla det fina arrangemanget runt omkring och glädjen att mingla runt och träffa så många kollegor. Vi var ett gäng som pluggade kostekonomi tillsammans och gick ut 1984 som hittade varandra under middagen igår – fantastiskt roligt! säger Ditte.

– Jag uppskattade särskilt föreläsningarna kring födoämnesöverkänslighet och specialkost i skola och förskola. Vi har väldigt många sådana koster hos oss, vilket stjäl både tid och resurser. Nu fick jag svart på vitt att det här med självdiagnoser är väldigt vanligt och att det är helt i sin ordning att ställa krav på läkarintyg för att servera specialkost, säger Pia.

_

Malin Vinberg, vikarierande kostchef i Sala

– Micael Dahlén var en väldigt bra talare. Det jag särskilt tog till mig av hans föreläsning var att inte bara jobba långsiktigt utan även kortsiktigt, exempelvis med veckomål. Och att inte planera en massa för planerandets skull och att våga tänka utanför de vanliga ramarna.

_

Lisa Eriksson, vikarierande kostchef i Sala

– Läkaren Yngve Gustafson som talade om nya förutsättningar och ändrade behov inom äldreomsorgen. Dels var han en väldigt bra och underhållande föreläsare, dels tycker jag att det var så bra det här med helhetsperspektivet. Vi i kök måste bli mycket bättre på att dra in vård- och omsorgspersonalen i maten och nutritionen.