En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Hem > Aktuellt > ”Vad tar du med dig från Föreningsdagarna?”
facebook_foreningsdagarna
Stort engagemang. Närmare 40 medlemmar aktiva inom Kost & Närings fokusgrupper, styrelse, valberedning, lokalavdelningar och revisorsfunktion strålade samman i Sörmland för Föreningsdagarna 2019.

"Vad tar du med dig från Föreningsdagarna?"

2019-01-16

Engagemang, vilja och hårt arbete – och ett stort mått av glädje. När Kost & Näring bjöd in till Föreningsdagar i Järna och på kursgården Bommersvik den 10-11 januari deltog närmare 40 medlemmar aktiva inom fokusgrupper, styrelse och andra föreningsorgan. Kostochnaring.se passade på att ta pulsen på tre av dem.

Ann Gredander, lokalavdelning Halland

– Torsdagens studiebesök vid Lantmännens pastatillverkning var intressant, att få följa hela processen fram till färdig produkt. Sedan är det en härlig stämning generellt, en chans till utbyte och att möta kollegor från andra verksamheter. Oavsett var vi finns i landet så jobbar vi ju alla mot samma mål, och möter samma problem och utmaningar.

Maria Stolz, fokusgrupp Äldreomsorg

– Det otroliga engagemang jag känner i den yrkeskår jag tillhör, tillsammans med en vilja att förändra och göra gott. När vi i den fokusgrupp jag tillhör sitter och planerar årets aktiviteter så är alla med och bidrar, drar i sina kontakter och försöker på alla sätt skapa ett starkt program för de som jobbar med detta. Det känns jätteroligt att tillhöra den här föreningen och jag är verkligen glad att jag gick in i det här.

Jenny Isenborg Sultan, fokusgrupp Hållbarhet

– Nätverksdelen är väldigt viktig. Man får med sig väldigt mycket av bra tips och idéer kring hur andra gör, att ta hem till den egna verksamheten. För mig personligen har dagarna dessutom gett mig en bättre bild av hur arbetet i föreningen fungerar. En fråga jag tar med mig härifrån är den om vad begreppet hållbarhet ska betyda för Kost & Näring. Det här är ett komplext område och jag tror det är viktigt att föreningen blir tydligare i sin definition.

__
FOTNOT Ett längre reportage från Föreningsdagarna publiceras på Kost & Närings medlemssidor i Magasin Måltid nr 1 2019, med utgivning i mitten av februari. 

David Hollertz