En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Tina Thörner klar för Kostdagarna 2014
2013-12-18
  1. Kostdagarna 2014

Hallå där, Tina Thörner …

… kartläsare, författare, coach och inspiratör – samt en av föreläsarna under Kostdagarna 2014, den 20-21 mars i Stockholm. 

Tina balkong ansikte 3

Roligt att ha dig med i programmet! Temat för Kostdagarna, ”Vem kan man lita på?”, är ju minst lika centralt inom rally som inom offentliga måltidsorganisationer. Hur viktigt är det egentligen med förtroende?
– När du sätter dig i en rallybil tillsammans med någon så går det inte att tveka, då finns inga alternativ. Finns inte förtroendet där så kommer det helt enkelt inte att fungera. Samma sak tror jag gäller i alla organisationer och samarbeten. Förtroende är också en fråga om inställning: först bestämmer man sig för att lita på varandra, sedan kör man.

Vad ser du som de viktigaste utmaningarna för den som leder en organisation eller verksamhet?
­
– I ett coachande ledarskap är det viktigaste som finns att skapa en miljö där alla hjälper varandra att växa. Som ledare ska allt du gör och säger bidra till just det, att få dig själv och din omgivning att växa. En del av det är att hela tiden fokusera på det som är positivt, på det är man vill skapa och uppnå tillsammans, istället för på det negativa. En gemensam vision och målbild är otroligt viktigt.

Tilltron till den egna förmågan är av  stor betydelse för ett gott ledarskap. Hur gör jag för att lita på mig själv i rollen som ledare?
– Precis som med förtroendet mellan dig och din omgivning är det viktigt att du helt enkelt bestämmer dig för att lita på dig själv och din egna förmåga. Men det behövs också insikt om hur du fungerar som människa, vilken balans du har mellan tankar och känslor. Är du en känslomänniska men inte själv ser det, kan det bli väldigt jobbigt för dina medarbetare.

Till sist, vilket är ditt tydligaste personliga minne av offentliga måltider?
– Jag minns väldigt väl den dagen när det plötsligt fanns ett salladsbord i skolmatsalen! Eller ”salladsbord” är mycket sagt, det var snarare ett par skålar med morötter och ärtor som stod lite vid kanten. Då tyckte jag i och för sig mest att det kändes jobbigt, men såhär 30 år senare vet jag att det var en väldigt bra grej!

Kostdagarna hålls på Clarion Hotel Sign vid Norra Bantorget i Stockholm, den 20-21 mars 2014. Klicka här för att komma till inbjudan, med anmälan och närmare information!