En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Stockholmspolitikerna duckar Årets Äppelskrutt
2017-11-23
Årets Äppelskrutt 2017 (t.h.) blir tillsvidare kvar i Kost & Närings förråd hos Ledarna, bara någon kilometer bort från politikerna i Stadshuset i Stockholm.

Stockholmspolitikerna duckar Äppelskrutten

Brev, e-post och åtskilliga telefonsamtal till trots – keramikutförandet av Årets Äppelskrutt 2017 blir tillsvidare kvar i Kost & Närings förråd i Ledarna-huset.

Stockholms stad, 2017 års mottagare av den mindre smickrande utmärkelsen, har sedan tidigt i höstas inte förmått lämna besked vare sig när, eller över huvud taget om, ett möte för överlämning och dialog kring måltidsfrågorna skulle kunna bli aktuellt.

– Vi har verkligen legat på för att få till ett möte i konstruktiv anda, men frågan har gång på gång skjutits upp av Stockholms stad. I slutet av november bestämde vi till sist för att ge upp. Förutsättningarna för dialog verkar helt enkelt saknas, konstaterar Marianne Backrud-Hagberg, ordförande i Kost & Näring.

Det var i samband med Kostdagarna i våras som Stockholms stad tilldelades 2017 års Äppelskrutt med motiveringen:

För ett gemensamt måltidsengagemang som – mer än något annat – lyser med sin frånvaro. Om ni från politiskt håll menar allvar med er egen, stolta vision om en klimatsmart stad med en god välfärd för jämlika livschanser, så är det dags att omedelbart ge måltiderna en rejäl skjuts uppåt på huvudstadsregionens prioriteringslista. Vi håller ögonen på er, Stockholms stad!

– Självklart hade vi hoppats på att Stockholmspolitikerna mer rakryggat skulle våga ta diskussionen kring organisationen av måltidsverksamheten. Nu blev det inte så, och det är bara att beklaga, säger Marianne Backrud-Hagberg.