En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest
Nyheter
Hem > Aktuellt > Startklart för integrerat hållbarhetsarbete
francesco-gallarotti-ruQHpukrN7c-unsplash_webres
Digital workshop 20 september

Startklart för integrerat hållbarhetsarbete

2022-08-17
  1. Hållbarhet
  2. ICDA
  3. Internationellt

Med det nyutvecklade hållbarhetsverktyget Sustainability Toolkit vill den internationella samarbetsorganisationen ICDA ge stöd till dietister, kostchefer, kostvetare och nutritionister att göra hållbarhet till en intergrerad del i arbetet.

I en kostnadsfri digital workshop den 20 september, samarrangerad av Dietisternas Riksförbund (DRF), Kost & Näring och ICDA (International Confederation of Dietetic Associations, där både DRF och Kost & Näring ingår) presenteras det nya verktyget, dels utifrån innehåll och struktur men också – inte minst – hur det kan användas och tillämpas i praktiken.

Utöver representanter från DRF och Kost & Näring medverkar Liesel Carlsson, dietist och docent och Edith Callaghan, professor i affärsstrategi, båda verksamma vid kanadensiska Acadia University och under de senaste åren delaktiga i ICDA-projektet Food Sustainability Initiative.

Workshopen ges på engelska. Komplett information – inklusive länk till anmälan – återfinns i ovanstående PDF. Sista anmälningsdag är den 9 september.