En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Sommarläsning 5/16: Linnéa Johansson
2015-07-20

Banner_sommarlasning_2015

Under juli och augusti bjuder Kost & Näring tillsammans med Institutionen för kostvetenskap vid Uppsala universitet på sommarläsning i form av populärvetenskapliga artiklar om aktuell forskning inom offentliga måltider. De sammanlagt 16 artiklarna – två per vecka – är skrivna av studenter på kursen ”Måltidsservice”, och publiceras oredigerade.

Sommarläsning 5/16: Linnéa Johansson

Går ekologiska livsmedel och hälsosamma matvanor hand i hand?

”För mig är det viktigt att tänka på hur vår produktion av mat påverkar jorden och dess invånare. Ekologiska livsmedel är inte bara bra ur hållbarhetssynpunkt, det har även en bättre sensorisk smak än många konventionella alternativ. Då jag vet att många inte har vuxit upp med att nästan bara ha ekologiska livsmedel i köket så som jag har haft, är skolan en bra plats att försöka påverka detta. Med denna artikel kan diskussionen om ekologiska livsmedel få ytterligare fördelaktiga argument.”

Klicka här för att komma till artikeln! 
Kontakt: linnea.e.joh@gmail.com