En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest
Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Referat från styrelsemöte 7 september
2018-09-25
  1. För medlemmar
  2. Interna nyheter
  3. Styrelsearbete
Höstens första styrelsemöte ägde rum på Abiskos turiststation. Fr.v. Marianne Schröder Maagaard, Åsa Kullberg, Maria Larsson, Marianne Backrud-Hagberg, Agneta Elofsson och Carolina Englund.

Referat från styrelsemöte 7 september

Styrelsen har farit långt norrut för höstens första styrelsemöte, ute skiner solen över ett fjällandskap som färgats i höstens färger. Nere i källaren på turiststationen väntar en diger dagordning på att gås igenom. Här kommer en sammanfattning.

Vi började med en genomgång av årets närvaro i Almedalen. Som vanligt deltog vi i många olika seminarier bl.a. om upphandling, skolmat och ledarskap i kris. Styrelsen beslutade samtidigt att 2019 göra en större satsning på deltagande från vår sida, mer information om detta kommer senare i höst.

2021 firar Kost & Näring 100 år. Detta ska givetvis firas med pompa och ståt, redan nu börjar arbetet med planering av festligheterna och det kommer att sättas samman en arbetsgrupp för detta arbete.

På förenings­dagarna 2019 som kommer att äga rum den 10 och 11 januari, kommer 100-årsfirandet upp på agendan.

En kort rapport gjordes kring vad som händer i de olika fokusgrupperna. Vad som ligger först i pipeline är fokusgrupp Äldreomsorgs seminariedag den 17 oktober. I skrivande stund är det 177 anmälda dit. I denna grupp kommer också att behövas förstärkning, så brinner ni för äldreomsorgsfrågor och vill engagera er i en fokusgrupp – hör av er till styrelsen.

Internationellt så kommer styrelsen representera vid EFAD:s årsmöte 27 september, vid detta möte ska en ny ordförande väljas.

Fokusgrupp ”Utrustning och lokaler” och uppstarten av denna. Styrelsen kommer att höra av sig till de som lämnat sitt intresse av att delta.

Vid Ledarnas kongress i maj togs beslut om nya stadgar, en anpassning av Kost & Närings stadgar till dessa gicks igenom.

Fokusgruppdagar blir det den 22 och 23 november med bl.a. studiebesök på Igelösa i samarbete med Orkla. Mer information om detta kommer till de som är berörda.

Ja, detta var ett axplock av vad som var på agendan. Dagen avslutades med ett härligt bastubad och – för en begränsad del av styrelsen – tillhörande dopp i Torneträsk.

Agneta Elofsson