En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest
Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Referat från styrelsemöte 19 oktober
2018-10-22
  1. För medlemmar
  2. Interna nyheter
  3. Styrelse

Referat från styrelsemöte 19 oktober

Ny studeranderepresentant, full aktivitet i fokusgrupperna – och ett ledarskapsprogram som befinner sig i startgroparna. Ledamoten Carolina Englund Gonzalez rapporterar från Kost & Närings senaste styrelsemöte, som ägde rum på Ledarna i Stockholm, fredagen den 19 oktober.

Till styrelsemötet fick vi sällskap av Karin Lidén, Jessica Shanahan och Maria Ohlqvist från valberedningen. Detta med syfte att de vill öka sin kunskap av vårt arbete för att vidare kunna förmedla en tydlig bild av hur styrelsearbete i vår förening kan se ut.

Till vår glädje har vi lyckats kunna knyta till oss en studeranderepresentant även för detta år. Helena Johansson, sistaårsstudent från Uppsala Universitet hälsas välkommen till styrelsen och vi hoppas och tror att vi kommer ha ett givande år tillsammans.

Vi hade därefter bjudit in Annika Hage Nederström, bransch- och avtalsansvarig på Ledarna, för att presentera Ledarnas ledarskapsprogram. Detta program har andra branschföreningar under åren erbjudit sina medlemmar att söka till och även vi funderar på möjligheterna att göra detta. Mer information kommer.

Det händer som vanligt mycket i fokusgrupperna. Förutom att fokusgrupp Äldreomsorg nyligen genomfört ett välbesökt och lyckat seminarium ”Matgästerna i äldreomsorgen”, så har föreningen under hösten även startat upp en ny fokusgrupp – Utrustning och lokaler. Gruppen hade sitt första möte i veckan och det ska bli oerhört spännande att se vad de kommer åstadkomma i och med sitt arbete.

För övrigt så kvarstår dock behovet av fler entusiastiska medlemmar som vill engagera sig i fokusgruppsarbete. Främst är det fokusgrupp Äldreomsorg som just nu är i behov av förstärkning.

Vi fortsatte även våra diskussioner och planeringar av Kost & Närings 100-årsjubileum som infinner sig år 2021. Självklart ska detta firas på de bästa av sätt tillsammans med våra medlemmar och då krävs det att man börjar förberedelserna i tid. Därefter brainstormade vi kring tema och idéer att driva debatt och engagemang kring, i det i tiden lite närmare, Almedalen 2019.

Tiden rann iväg och snart var vi som vanligt sista personerna som slutligen lämnade Ledarnas lokaler för denna gång. Ännu ett intensivt styrelsemöte har avlöpt.

Carolina Englund Gonzalez