Nya steg mot energieffektiv upphandling
När det kommer till upphandling av storköksutrustning har det hittills varit svårt att jämföra energiprestanda mellan olika maskiner på marknaden – en omständighet som ett samverkansprojekt i Relivs regi nu arbetar för att förändra.
I ett samarbete som inleddes tidigare i år mellan Kost & Näring, Branschföreningen för Storköksleverantörer, Energimyndigheten, Upphandlingsmyndigheten samt Adda, arbetar det Chalmers-anknutna nätverket Relivs med att ta fram nya kravspecifikationer för att underlätta upphandling av energi- och effektintensiv storköksutrustning.
I ett öppet webbinarium den 20 november nås ett viktigt delmål i projektet, då ett förslag på kravspecifikationer för kombiugnar, kokgrytor, stekbord, diskmaskiner samt kyl- och frysutrustning presenteras.
Syftet med presentationen av förslaget just i webbinarieform är att ge deltagarna möjlighet att diskutera förslagets olika delar och kravspecifikationer, och att ta vara på denna återkoppling inför det fortsatta arbetet i projektet.
Webbinariet äger rum den 20 november kl. 14–16 och riktar sig till beställare/offentliga kunder, leverantörer av storköksutrustning samt till storkökskonsulter. Deltagandet är kostnadsfritt. Mer information och anmälan till webbinariet återfinns på Relivs hemsida »