En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest
Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Ny hemsida ska öka kunskapen om kost och näring
2009-12-01

Pressmeddelande 2009-12-01

Kost och Närings nya uppfräschade hemsida lanseras idag. Den nya hemsidan kostochnaring.se, är modernare, tydligare och betydligt mer lättnavigerad än den tidigare.

− Vår ambition är att bidra till att öka kunskapen i kost och näringsfrågor och belysa hur viktiga dessa frågor är, både ur ett folkhälso- och samhällsekonomiskt perspektiv. Vi vill dessutom locka fler medlemmar till vår förening och hemsidan är en viktig kanal och marknadsplats för såväl våra nuvarande som nya sökande medlemmar, säger Karin Lidén, ordförande i Kost och Näring.

Intresset för kost- och nutritionsfrågor har bara ökat de senaste åren. Gemensamt för medlemmarna i Kost och Näring är att de arbetar inom området kost och nutrition. Föreningens engagemang för högre kvalitet på mat till barn och äldre är ett tydligt exempel på att Kost och Näring även kan påverka politiska beslut. Föreningens krav på lagstiftning kring en lägstanivå för skolmaten har resulterat i regeringens förslag att näringsriktig skolmat ska definieras i en ny skollag.

− Det är en av anledningarna till att vi nu valt att göra om vår hemsida. Det ska vara enkelt för våra målgrupper och andra intressenter att söka information om oss. Vi vill dessutom dela med oss av den kompetens, kunskap och erfarenhet som finns i föreningen och bland våra olika fokusgrupper, säger Karin Lidén, ordförande i Kost och Näring.

– Hemsidan grundar sig på en ganska enkel mall som gör att den behåller sin rena stil även om man senare väljer att vidareutveckla och bygga på med nya verktyg. Tanken är att man ska känna igen sig även om man inte besökt hemsidan på ett tag. Illustrationerna symboliserar ”välmående” och ”näring”. Föreningens gröna och gråa nyanser med vit bakgrund utgör den dominerande färgsättningen, säger Mathias Strömberg, grafisk formgivare och ateljéchef på Åkesson & Curry som tillsammans med Mattias Oliveira e Silva och Andreas Carlsson utvecklat den nya hemsidan.

För ytterligare information kontakta gärna:
Karin Lidén,  ordförande i Kost och Näring och kostchef i Kramfors kommun, 070-553 48 44,
karin.liden@kramfors.se

Karin Lidén, ordförande i Kost och Näring gläds åt att den nya hemsidan är klar.
Karin Lidén, ordförande i Kost och Näring gläds åt att den nya hemsidan är klar.

Om Kost & Näring
Kost och Näring är en branschförening inom Ledarna. Föreningen grundades 1921 och har idag omkring 1200 medlemmar. Gemensamt för medlemmarna är att de arbetar inom området kost och nutrition, exempelvis måltidsverksamhet i offentlig och privat regi, kostrådgivning och nutritionsbehandling. kostochnaring.se