En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest
Nyheter
Hem > Aktuellt > Lansering av policy för ursprungsmärkning
meric-tuna-AounnUpYFiw-unsplash-saturated 2
Kostnadsfritt webbinarium 12 maj

Lansering av policy för ursprungsmärkning

2020-05-04
  1. Upphandling
  2. Aktivitet

“Varifrån kommer maten på den offentliga tallriken?”
Lika självklar som den frågan ter sig, lika svårt har de som arbetar med offentliga måltider ofta att ge tydliga svar. Det beror bland annat på bristande information i digitala system – och på förvirring kring begreppen som används.

I broschyren “Härifrån kommer maten”, som släpps i samband med webbinariet den 12 maj, sammanfattas köparsidans syn på dagens problem – och vad som behöver förändras för att komma tillrätta med dem.

Onödigt krångligt, tycker Kost & Näring och föreningens fokusgrupp Upphandling, som i samarbete med MAT-tanken vid ett webbinarium den 12 maj lanserar en policy i tre punkter för enhetlig och harmoniserad ursprungsmärkning av livsmedelsprodukter.

I det kostnadsfria webbinariet medverkar MAT-tankens projektledare Eva Sundberg, Kost & Närings Anna Svartsjö, sammankallande i föreningens fokusgrupp Upphandling samt Conny Bjurman, livsmedelscontroller i Skövde kommun.

Vad: Ursprung och den offentliga maten – dagens problem och köparsidans lösningar. Interaktivt webbinarium med möjlighet att titta i efterhand.
Datum: Tisdag 12 maj.
Tid: 13.30 – 14.45.
Deltagaravgift: Kostnadsfritt.
Anmälan: Via formulär på MAT-tankens hemsida.