Lansering av policy för ursprungsmärkning
”Varifrån kommer maten på den offentliga tallriken?”
Lika självklar som den frågan ter sig, lika svårt har de som arbetar med offentliga måltider ofta att ge tydliga svar. Det beror bland annat på bristande information i digitala system – och på förvirring kring begreppen som används.

Onödigt krångligt, tycker Kost & Näring och föreningens fokusgrupp Upphandling, som i samarbete med MAT-tanken vid ett webbinarium den 12 maj lanserar en policy i tre punkter för enhetlig och harmoniserad ursprungsmärkning av livsmedelsprodukter.
I det kostnadsfria webbinariet medverkar MAT-tankens projektledare Eva Sundberg, Kost & Närings Anna Svartsjö, sammankallande i föreningens fokusgrupp Upphandling samt Conny Bjurman, livsmedelscontroller i Skövde kommun.
Vad: Ursprung och den offentliga maten – dagens problem och köparsidans lösningar. Interaktivt webbinarium med möjlighet att titta i efterhand.
Datum: Tisdag 12 maj.
Tid: 13.30 – 14.45.
Deltagaravgift: Kostnadsfritt.
Anmälan: Via formulär på MAT-tankens hemsida.