En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Kostvetarstipendium till Lotta Karlsson
2012-08-29


Grattis Lotta Karlsson, kostvetare från Umeå universitet, både till Kost & Närings kostvetarstipendium och – inte minst – till ditt nya jobb som livsmedelsinspektör på miljökontoret i Örebro kommun!

– Tack, jag blev väldigt glad och överraskad!

Du har gått direkt från studierna i Umeå, raka spåret in i jobblivet i Örebro. Hur gick det till?
– Allt började med att jag gjorde min praktik här i maj-juni. Först fick jag erbjudande om att jobba kvar över sommaren, och sedan dök möjligheten upp att vara kvar året ut, på ett vikariat. Fast jag fortfarande inte är helt färdig med studierna tackade jag ja direkt. En sådan chans att skaffa mig mer erfarenhet ville jag helt enkelt inte missa.

Vad är det allra bästa med ditt jobb?
– Allra viktigast för mig är den stora variationen, det här jobbet innehåller så mycket mer än att bara göra besök och skriva kontrollrapporter. Blandningen av att jobba på kontoret, möta de olika måltidsverksamheterna under besöken och samarbeta med andra delar i kommunen är helt perfekt för mig. Ingen dag är den andra lik, och ingen verksamhet är den andra lik.

Slutligen, hur planerar du att använda pengarna?
– Jag brukar vara lite dålig på att spendera, men de här pengarna ska jag helt klart göra något riktigt roligt för!

Kost & Närings nyinrättade kostvetarstipendium, om 2 000 kronor delas ut till tre av avgångsstudenterna, en per ort, vid kostvetarutbildningarna vid universiteten i Göteborg, Umeå och Uppsala för att belöna och uppmärksamma ”engagemang och driv rörande utbildningen och dess innehåll samt för goda ämneskunskaper och ett kritiskt, reflekterande förhållningssätt”. Stipendiater utöver Lotta Karlsson är i år Katarina Fasth, Uppsala universitet och Anna Karlsen, Göteborgs universitet.