En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Kostvetarstipendium till Katarina Fasth
2012-06-21

Ett ögonblick, Katarina Fasth …
nybliven kostvetare från Uppsala universitet och den andra i raden av avgångsstudenter som tilldelats Kost & Närings kostvetarstipendium 2012. Det nyinrättade stipendiet om 2 000 kronor delas ut till tre av avgångsstudenterna, en per ort, vid kostvetarutbildningarna vid universiteten i Göteborg, Umeå och Uppsala.

Grattis till en rykande färsk examen och till stipendiet! Hur känns det att vara igenom med studierna?
Tack! Det känns underbart att vara färdig, även om det inte riktigt sjunkit in ännu att det faktiskt är slut med tentor och plugg! Jag ser verkligen fram emot att börja arbeta, det ska bli jättspännande!

Apropå arbete, vilken är din bild av jobbläget för er avgångsstudenter, finns det stor efterfrågan på kostvetare just nu eller är det tufft på arbetsmarknaden?
Jag har en lite delad bild. Till och från finns det en del tjänster ute, men det är inte så att det kryllar av jobb att söka. Men samtidigt kommer mycket an på en själv och hur väl man lyckas ”sälja in sig själv”. För jag tror att många arbetsplatser fortfarande inte riktigt vet vad en kostvetare kan. Vi måste berätta vad vi är bra på, och varför vi behövs!

Under det senaste året har du parallellt med studierna deltagit i Kost & Närings arbete i form av studeranderepresentant i styrelsen. Vilka erfarenheter tar du med dig?
Tiden som studeranderepresentant varit otroligt givande. Dels har jag fått en praktisk inblick i branschen, dels har jag förstått vilken fantastiskt engagemang som finns därute bland mina framtida kollegor.
Men allra viktigast är kanske att jag insett att det faktiskt går att förändra, när viljan och drivet finns och man jobbar tillsammans.

Vad händer härnäst för din del?
Framöver lägger jag allt krut på att söka jobb! Sedan examen har jag unnat mig lite ledighet, men nu är jag taggad på att hitta rätt tjänst och börja arbeta. Det ska bli jättekul att komma ut i verkligheten!