En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest
Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Kostvetarstipendium till Anna Karlsen
2012-06-06

Foto: Maria Thorson

I samband med examen tilldelades Anna Karlsen, nybliven kostekonom vid Göteborgs universitet, på tisdagen under högtidliga former Kost & Närings kostvetarstipendium, ”för sitt engagemang och driv rörande utbildningen och dess innehåll samt för goda ämneskunskaper och ett kritiskt, reflekterande förhållningssätt”. Det nyinrättade stipendiet om 2 000 kronor delas ut till tre av avgångsstudenterna, en per ort, vid kostvetarutbildningarna vid universiteten i Göteborg, Umeå och Uppsala.

Grattis, Anna till examen! Hur känns det att vara färdig kostekonom?
Tack, det känns jättebra! Ju längre utbildningen har pågått desto säkrare har man blivit, både teoretiskt och under praktikperioderna. Nu ska det bli väldigt roligt att äntligen få komma ut i yrkeslivet och använda alla kunskaper ”på riktigt”.

Du tilldelas stipendiet bland annat för ditt kritiska förhållningssätt. Kan du ge något exempel?
Kommunikation är ett område jag fastnat för, hur oerhört viktigt det är, och på samma gång svårt. Som ledare kanske man tror att man är tydlig, men det gäller att inse att alla inte kommer hålla med om det. Under utbildningen har vi lärt oss mycket om gruppdynamik och hur man ska göra för att få det att fungera i en arbetsgrupp. Men i praktiken är kommunikationen inte lika självklar. Jag tror att en nyckel är att anpassa de teoretiska verktygen till situationen på arbetsplatsen och bland medarbetarna.

Vad händer framöver?
Redan nu på måndag börjar jag på Inspectera, där jag ska jobba med livsmedelshygien och skadedjursbekämpning. En jättestor del av det arbetet har och göra just med kommunikation, vilket passar mig perfekt.

Det låter spännande, lycka till!
Tack, och stort tack för stipendiet, det var en skön och väldigt oväntad överraskning!