En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Kost & Närings Almedalssatsning tar form
2013-05-20
  1. Almedalen

Kost & Närings Almedalssatsning tar form

Precis som förra året kommer Kost & Näring att finnas på plats under Almedalsveckan i Visby, mellan den 30 juni och 7 juli 2013. Livsmedelsupphandling tillsammans med Mat lagad från grunden är de två teman som står i fokus för de två seminarier – öppna för alla intresserade och nyfikna – som föreningen arrangerar i egen regi. 

Tisdag 2/7IMG_0213

Regelverket för den offentliga upphandlingen, som skapades i syfte att spara skattemedel och underlätta för chefer, gynnar istället jurister och grossister. Inom ramarna för Ledarnas program i ”Ledarnas hus”, bjuder Kost & Näring på tisdagen in till panelsamtal om hur vi får upphandlingar som fungerar, med utgångspunkt i frågeställningen: Vem vinner på dagens upphandlingar – barn och gamla eller jurister och grossister?

När: Tisdag den 2 juli, kl 10.00 – 11.00
Var: Ledarnas hus, restaurang Trägår’n, Hästgatan 17
Mer information i Almedalsveckans programhttp://www.almedalsveckan.info/event/user-view/14255?redir=

Onsdag 3/7

Allt fler och starkare röster hörs för att ersätta de offentliga måltidsverksamheternas hel- och halvfabrikat med mat lagad från grunden. Hur ska begreppet definieras? Vad krävs för en omställning? Och var går gränsen mellan rimliga lösningar och ohållbar lagatfrån-grunden-fanatism? Med bland andra landsbygdsminister Eskil Erlandsson, kocken Paul Svensson och inte minst Kost & Närings egna Marianne Backrud-Hagberg i panelen, riktar föreningens onsdagsseminarium ljuset mot en av de allra viktigaste trenderna i branschen just nu: Laga mat från grunden – rimligt recept för de offentliga köken?

När: Onsdag den 3 juli, kl 15.00 – 16.00
Var: Rådstugugränd 2, Magasin Måltid
Mer information i Almedalsveckans programhttp://www.almedalsveckan.info/event/user-view/13389?redir= 

Brett engagemang

Utöver de egna arrangemangen finns Kost & Näring och föreningens perspektiv representerat i flera diskussioner och seminarier under Almedalsveckan. För mer information, besök vår sida Almedalen 2013, som publiceras inom kort! Här hittar du mer information och löpande uppdateringar om program, deltagare och om föreningens engagemang totalt sett.