Kost & Närings Almedalssatsning tar form
Precis som förra året kommer Kost & Näring att finnas på plats under Almedalsveckan i Visby, mellan den 30 juni och 7 juli 2013. Livsmedelsupphandling tillsammans med Mat lagad från grunden är de två teman som står i fokus för de två seminarier – öppna för alla intresserade och nyfikna – som föreningen arrangerar i egen regi.
Tisdag 2/7
Regelverket för den offentliga upphandlingen, som skapades i syfte att spara skattemedel och underlätta för chefer, gynnar istället jurister och grossister. Inom ramarna för Ledarnas program i ”Ledarnas hus”, bjuder Kost & Näring på tisdagen in till panelsamtal om hur vi får upphandlingar som fungerar, med utgångspunkt i frågeställningen: Vem vinner på dagens upphandlingar – barn och gamla eller jurister och grossister?
När: Tisdag den 2 juli, kl 10.00 – 11.00
Var: Ledarnas hus, restaurang Trägår’n, Hästgatan 17
Mer information i Almedalsveckans program: http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/14255?redir=
Onsdag 3/7
Allt fler och starkare röster hörs för att ersätta de offentliga måltidsverksamheternas hel- och halvfabrikat med mat lagad från grunden. Hur ska begreppet definieras? Vad krävs för en omställning? Och var går gränsen mellan rimliga lösningar och ohållbar lagatfrån-grunden-fanatism? Med bland andra landsbygdsminister Eskil Erlandsson, kocken Paul Svensson och inte minst Kost & Närings egna Marianne Backrud-Hagberg i panelen, riktar föreningens onsdagsseminarium ljuset mot en av de allra viktigaste trenderna i branschen just nu: Laga mat från grunden – rimligt recept för de offentliga köken?
När: Onsdag den 3 juli, kl 15.00 – 16.00
Var: Rådstugugränd 2, Magasin Måltid
Mer information i Almedalsveckans program: http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/13389?redir=
Brett engagemang