En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest
Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Kost & Näring på Gastro Nord 26 april
2016-04-14
  1. Förskola och skola
  2. Sjukhus
  3. Upphandling
  4. Äldreomsorg

Gastro Nord 26 april
– Kost & Näring på plats

Med fyra olika seminarier under öppningsdagen av Gastro Nord 2016, på Stockholmsmässan i Älvsjö, bidrar Kost & Näring och föreningens fokusgrupper till att sätta de offentliga måltiderna på mäss-agendan.

Alla fyra seminarier äger rum tisdagen den 26 april i lokalen A02:28, med plats för ett 50-tal deltagare. Någon föranmälan till seminarierna behövs inte och deltagandet är kostnadsfritt.

Fgr_upphandlingFOKUSGRUPP UPPHANDLING
10.30 – 11.00

Upphandlingsverktyg och branschöverenskommelse
– avgörande steg mot den goda offentliga livsmedelsaffären?

Presentation och diskussion kring fokusgruppens onlinebaserade verktyg för livsmedelsupphandling, branschöverenskommelsen mellan producenter, grossister och offentliga kunder samt Kost & Närings kartläggning Grossistbarometern. Dessutom bjuder vi tillsammans med Unilever Food Solutions på ett enklare förmiddagsmål.

Fgr_aldreomsorgFOKUSGRUPP ÄLDREOMSORG
11.10 – 11.40

Mat, måltider, livskvalitet
– en annan sida av Äldremåltidssverige

Tillsammans med inbjudna gäster riktar fokusgruppen ljuset mot inspirerande framgångsexempel från de särskilda boendena Kungsljuset och Stocksundsgården, belägna i Borlänge respektive Danderyds kommun.

Fgr_sjukhusFOKUSGRUPP SJUKHUS
11.50 – 12.40

Patienten i fokus, och sen då?!
Trender och tendenser inom framtidens sjukhusmåltider

Trendspaning kring hur, vad, när och var patienten kommer att äta på svenska sjukhus inom de kommande åren. Analyser och prognoser varvas med utblickar mot verksamheter i andra länder – vad kan svenska sjukhus ha att lära av dem? Seminariet inleds med en lättare lunch.

Fgr_fsk_skolaFOKUSGRUPP FÖRSKOLA OCH SKOLA
12.50 – 13.20

Vår bästa tid är nu – eller?
70 år av svenska skolmåltider

2016 fyller den moderna svenska skolmåltiden 70 år, vilket uppmärksammas – och firas! – både med tillbakablickar och perspektiv på framtiden. Skolmat Sverige, Skolmatsakademin och de unga deltagarna i västsvenska initiativet Restaurangjägarna, som arbetat fram en idé om hur den optimala skolrestaurangen ska se ut, gästar seminariet.