En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Kost & Näring i möte med Sven-Erik Bucht
2015-06-22

Kost & Näring i möte med Sven-Erik Bucht

När landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) efter sommaren möter aktörer och organisationer för fördjupade diskussioner kring framtagningen av den nya livsmedelsstrategin, hör Kost & Näring till de inbjudna.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht. Foto: Kristian Pohl
Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S). Foto: Kristian Pohl

Syftet med mötet, som äger rum den 17 augusti på Näringsdepartementet, är att främja en direkt dialog mellan aktörerna på livsmedelsområdet och ministern själv tillsammans med de tjänstemän som driver arbetet med livsmedelsstrategin.

Förslag och synpunkter

”Jag ser fram emot att höra förslag och synpunkter kopplade till livsmedelsstrategins utformning samt reflektioner kring genomförandet och hur ni kan bidra”, skriver Sven-Erik Bucht bland annat i inbjudan.

– Bilden av de offentliga måltidernas roll i livsmedelsstrategin har hittills varit otydlig, och initiativet är därför ett steg i rätt riktning. Nu får vi tillfälle både att lyfta fram föreningens och medlemmarnas perspektiv och dessutom ta del av ministerns och regeringens resonemang på området, säger Marianne Backrud-Hagberg, Kost & Närings ordförande, som kommer att representera föreningen vid mötet.

Fotnot: Livsmedelsstrategin diskuteras också som en del av De offentliga måltidernas dag under årets Almedalsvecka i Visby, som Kost & Näring m.fl. arrangerar i samarbete med Livsmedelsverket. Klicka här för att läsa mer om dagen och om Kost & Närings övriga engagemang under veckan.