En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Greenfood ny branschsamarbetspartner
2017-06-09

Greenfood ny
samarbetspartner

Som ny branschsamarbetspartner till Kost & Näring söker Greenfood, som under lång tid levererat färsk frukt och grönsaker till landets största grossister, för första gången en direkt länk för kunskapsutbyte med sina offentliga slutkunder.

En viktig målsättning med satsningen, förklarar Magnus Falk, marknadschef för företaget Ewerman som är en del av Greenfood, är att förbättra de offentliga verksamheternas kunskaper kring frukt och grönt som varugrupp. Inte minst när det gäller livsmedelsupphandlingen.

Magnus Falk.

– Från vår sida hoppas vi kunna bidra med vår kunskap om hur förfrågningsunderlaget ska formuleras för att de verksamheter som vill servera sina gäster färska grönsaker och frukter också ska kunna göra det. Till rätt pris, och utan onödiga missförstånd kring teknikaliteter, säger Magnus Falk, som även ser ett behov av att ifrågasätta ”gamla sanningar” i de offentliga köken.

– Idag läggs enormt mycket arbetstid i köken på att skära och hacka, eftersom det finns en uppfattning om att färdighackade och färdigskivade produkter är dyra. Men tar man in arbetstidskostnaderna i kalkylen så visar det sig i regel att det faktiskt är precis tvärtom.

En minskning av de repetitiva momenten i köken, menar han, är i förlängningen även en fråga om att locka framtidens kompetens.

– Hur attraktiva blir de offentliga köken för nyutbildade unga, när de inser att en stor del av arbetsdagen kommer upptas av att hacka och skära, snarare än att göra det de vill och har kompetens för – att skapa goda och spännande rätter till sina gäster? frågar Magnus Falk retoriskt.

Klicka här för att komma till Greenfoods egen presentation som branschsamarbetspartner till Kost & Näring.