En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > ”Gör skolmåltiden till en del av undervisningen”
2013-09-25

Martin & Servera och Kost & Näring:
”Gör skolmåltiden till en del av undervisningen”

Vi vill bidra till arbetet med att skapa bättre svensk skolmat. Det ger eleverna bättre förutsättningar för att trivas, utvecklas och prestera väl i skolan. Det skriver Kost & Närings ordförande Marianne Backrud-Hagberg och Nils Berndtsson, marknadschef Martin & Servera i en debattartikel på Dagens Samhälles hemsida den 25 september.

Skärmavbild 2013-09-25 kl. 13.22.00

I artikeln presenteras resultaten av en enkätundersökning genomförd bland föräldrar till barn i grundskolan. Undersökningen visar bland annat att så många som 79 procent av de tillfrågade anser att skolmatsfrågan inte uppmärksammas tillräckligt av politiker. Närmare hälften säger sig också vara beredda att rösta på ett annat parti i kommunalvalet, i utbyte mot löften om bra skolmåltider.

Del av undervisningen
”Vi tror på att göra skolmåltiden till en del av undervisningen. Det finns mycket att lära för eleverna – god kosthållning, reducering av matsvinn, om det svenska lantbrukets råvaror, matlagning och livsmedelskedjan. Genom en bra skolmåltid och ökad involvering av eleverna kan kommunerna bidra till att göra dagens skolbarn till morgondagens medvetna konsumenter”, skriver Marianne Backrud Hagberg och Nils Berntsson vidare.

Klicka här för att läsa debattartikeln i sin helhet på dagenssamhalle.se!