En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Hem > Aktuellt > Gemensamt för bättre livsmedelsaffärer
nyckeln_fb
Kost & Näring i Almedalen

Gemensamt för bättre livsmedelsaffärer

2019-05-27

En lång rad unika parametrar gör livsmedel till den kanske mest komplexa disciplinen inom offentlig upphandling – från behovsanalys, hela vägen till tilldelning och inte minst uppföljning. Hur kan kostchefer, måltidschefer och upphandlare gemensamt verka för en ännu bättre offentlig livsmedelsaffär?

Prisförändringar varje månad, dagliga leveranser – liksom en strid ström av utgående varor och ersättningsvaror under avtalstiden. Listan kan göras lång över de parametrar som gör livsmedel till det kanske allra mest komplexa området inom offentlig upphandling. Men så snart upphandlingsprocessen avslutats och ett avtal kommit på plats saknas i regel ett nära, kontinuerligt samarbete mellan upphandlings- och kost-/måltidsenheterna.

Hur kan kostchefer, måltidschefer och upphandlare gemensamt verka för en ännu bättre offentlig livsmedelsaffär? Diskussion mellan företrädare för upphandlare, kost- och måltidschefer och myndigheter rörande kost- och måltidschefernas egen bedömning av hur deras verksamheter klarar avtalsvård och uppföljning i dagsläget – och vad de anser skulle behövas för bli ännu vassare.

Medverkande

Emma Breheim, ordförande, SOI, Sveriges Offentliga Inköpare
Monica Sihlén, segmentsansvarig livsmedel och måltidstjänster, Upphandlingsmyndigheten
Linda Bjarle, livsmedelscontroller, Kost & Närings fokusgrupp Upphandling och verksam i Helsingborgs stad
Agneta Elofsson, verksamhetschef Kost- och Städservice, Kost & Närings styrelse och verksam i Falkenbergs kommun
Cecilia Nebel, moderator

Tisdag och onsdag den 2-3 juli tar Kost & Näring tillsammans med projektet Matlust och andra utvalda partner de offentliga måltiderna och några av branschens allra hetaste frågeställningar till årets Almedalsvecka. Klicka här för att komma till almedalen.kostochnaring.se, där du alltid hittar den senaste informationen om alla Kost & Närings aktiviteter.