En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Filosof och nationalekonom till Stora scen
2018-12-13
Klara för Kostdagarna. Jonna Bornemark (t.v., foto: Robert Blombäck) och Laura Hartman.

Filosof och nationalekonom
till Kostdagarnas Stora scen

Är det möjligt att gestalta det goda offentliga ledarskapet utifrån helt andra parametrar än detaljkontroll, uppföljning och administration? Och kan ”förpappringen” av yrkeslivet vara en förklaring till de ökande ohälsotalen? Nu förstärks Kostdagarnas uppställning av kompetenta, färgstarka medverkande ytterligare.

I ett förlängt fördjupningspass på Stora scen diskuterar en nationalekonom och en filosof alternativen till den typ av marknadsinspirerad organisation och ledning som sedan 1990-talet alltmer kommit att prägla de offentliga verksamheterna.

Laura Hartman, nationalekonom och utredare, förenar ett gediget intresse för välfärdssamhällets utmaningar med viljan att omsätta forskning i konkret samhällsnytta. Hon har bred erfarenhet från chefsroller i offentlig sektor och utredningar, inte minst som ordförande i den av regeringen tillsatta Tillitsdelegationen.

Jonna Bornemark, filosof och författare, är verksam vid Centrum för praktisk kunskap på Södertörns högskola och har bland annat gett ut Stora fackbokspris-nominerade Det omätbaras renässans – en uppgörelse med pedanternas världsherravälde (Volante, 2018).

Nyfiken på mer om Kostdagarna, den 28-29 mars i Göteborg?

Klicka här för för att komma direkt till inbjudan, med anmälan och praktisk information!

Eller klicka här för att besöka Kostdagarnas egen sida, med medverkandepresentationer, bokning av boende och mycket annat!