En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest
Nyheter
Hem > Aktuellt > Marianne Backrud-Hagberg omvald som ordförande
_MG_7125-Redigera_web 2
Nytt mandat 2021-2024

Marianne Backrud-Hagberg omvald som ordförande

2021-03-29
  1. Årsmöte
  2. Interna nyheter
  3. Magasin Måltid
  4. Styrelsearbete

Ett ögonblick, Marianne Backrud-Hagberg, som vid årsmötet den 25 mars omvaldes som ordförande i Kost & Näring fram till 2024.

Stort grattis! Hur känns det att nu ladda om inför en ny mandatperiod?

– Tack! Jag känner mig stolt och glad över att ha fått medlemmarnas förtroende att leda föreningen i ytterligare tre år. Vi har mycket både viktigt och spännande arbete framför oss.

Apropå just arbetet framåt, vilken ser du som den främsta utmaningen under de kommande åren?

– Inom de offentliga måltiderna så råder ingen tvekan om att hållbarhetsfrågorna både är, och kommer fortsätta vara väldigt, väldigt, angelägna. Hela samhället befinner sig mitt uppe i ett paradigmskifte där hela kosthållning måste ställas om för att klara klimatutmaningen. Här behöver vi inom offentliga måltider precis som tidigare fortsätta gå i täten, vara proaktiva och hjälpa våra matgäster vad omställningen innebär och varför den är nödvändig.

I det arbetet behövs stor delaktighet från medlemmarna, precis som när vi gemensamt jobbade fram Vision 100.

Och mer internt i Kost & Näring, sett till föreningens roll och arbete för medlemmarna?

– Under årsmötet gjorde vi ett gemensamt bokslut för Vision 100, som varit vägledande för vårt arbete sedan den antogs 2014. Mycket av det vi föresatte oss har vi också uppnått, även om en del återstår fortfarande att ta hand om. Jag tror det är viktigt att vi under det här året tillsammans påbörjar arbetet med en ny vision, att vi än en gång tar oss an frågorna om vad vill vi med föreningen och vad den ska vara. I det arbetet behövs stor delaktighet från medlemmarna, precis som när vi gemensamt jobbade fram Vision 100.

Utöver förlängningen av ditt mandat tillsattes ytterligare tre förtroende­uppdrag vid årsmötet 2021, samtliga med kandidater som inte tidigare arbetat aktivt i Kost & Näring. Kommentar?

– Det är jätteroligt att det kommer in nya personer som väljer att kandidera till de här viktiga uppdragen, och bidra med sitt engagemang. Jag vill passa på att hälsa dem alla tre varmt välkomna i deras nya roller.

David Hollertz