En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Ett ögonblick, Maria Glassbrook …
2017-09-18

Ett ögonblick,
Maria Glassbrook …

… sistaårsstudent på Kostvetarprogrammet vid Uppsala universitet och sedan ett par månader tillbaka ny studeranderepresentant i Kost & Närings styrelse. Grattis till uppdraget! Vad var det som från början fick dig att skicka in en ansökan?

– Tack, det ska bli jättespännande! Dels är jag väldigt mycket en föreningsmänniska, dels är jag väldigt nyfiken på den del av branschen som Kost & Näring representerar. Mycket av det vi lär oss på utbildningen rör just offentliga måltider, då känns det viktigt att också komma i kontakt med människor som jobbar med det.

Vilken roll ser du att en förening som Kost & Näring spelar för branschen i stort?

– För att här yrket ska kunna utvecklas framåt tror jag är det väldigt viktigt att det finns en gemensam knutpunkt där man kan nätverka och mötas. Utifrån mitt perspektiv som student är det också tydligt vilken fördel det är att vi har någon att vända oss till, redan innan vi kommer ut i yrkeslivet.

Ditt uppdrag pågår fram till examen i juni nästa år. Vilka frågor kommer du engagera dig allra mest i?

– När det handlar om kontakten mellan branschen och utbildningarna vill jag driva på för ett tätare utbyte som inleds på ett tidigt stadium. Bland annat har jag en idé om att tidigarelägga den ’arbetslivsvecka’ som idag ligger ganska sent i utbildningen. Sedan är skolmåltiderna ett område jag verkligen brinner för. Det är fascinerande att ta del av hur näringsriktig mat till alla fungerar i praktiken, hur långt vi har kommit. Men självklart också att få vara delaktig i arbetet kring hållbarhet, matsvinn och andra utmaningar som är aktuella just nu.