En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest
Nyheter
Hem > Aktuellt > Ett ögonblick, Malin Engström …
Lokalavdelning Stockholms Malin Engström.
Lokalavdelning Stockholms Malin Engström.
Digital medlemskväll Stockholm

Ett ögonblick, Malin Engström …

2020-12-14
  1. Lokalavdelning Stockholm
  2. Lokalavdelningar

… Styrelseledamot i Kost & Närings lokalavdelning Stockholm, som den 25 november bjöd in till digital medlemskväll med föreläsning av MAT-tankens Veronica Andrén och Eva Sundberg.

Eva Sundberg (t.v.) och Veronica Andrén.

På grund av pandemin var en fysisk träff inget alternativ. Hur var det att genomföra det hela digitalt?

– Ja, kvällen blev väldigt lyckad, inte minst tack vare Eva och Veronica, som styrde mötet på ett bra sätt. Både de och många av kvällens drygt 20 deltagare hann också med att presentera sig kort innan föreläsningen kom igång, vilket gav en varm och lite familjär stämning.

Vad var fokus i MAT-tankens föreläsning?

Foto:Ed van Duijn/Unsplash
MAT-tankens nystartade vildsvinsnätverk hörde till innehållet i Veronica Andréns och Eva Sundbergs presentation.

– Eva höll en mycket bra och intressant presentation av MAT-tankens verksamhet och lotsade oss genom hemsidan, medan Veronica berättade närmare om det vildsvinsnätverk som man har startat upp och som redan har närmare 100 medlemmar. Dessutom jobbar de just nu bland annat med att samla kunskap kring hållbar sjömat. Hållbar, fet fisk är ett exempel, där försök pågår för att göra sillen mer populär.

Så här i slutet av corona-året 2020 – Tror du att de digitala mötesformerna kommer att ersätta de fysiska träffarna, också när pandemin är över?

– Definitivt är det digitala mötet ett bra komplement till det fysiska mötet. Men att samlas på en och samma plats är nog trots allt att föredra, då det leder till mer spontana frågor och en mer livfull diskussion. Men en kombination av de båda formerna kommer vi nog se mer av i fortsättningen.

David Hollertz