En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Ett ögonblick, Frida Sandberg …
2016-11-02

Ett ögonblick,
Frida Sandberg …

ska%cc%88rmklipp-2016-11-02-13-43-04… student vid kostvetarprogrammet och dietistprogrammet i Uppsala – och ny studeranderepresentant i Kost & Närings styrelse. Välkommen till föreningen! Vad var det som fick dig att vilja bli studeranderepresentant?

– Tack! Jag ser det som en jättebra möjlighet att få en inblick i frågor som rör mat till många, att kliva utanför universitetsvärlden och se hur det fungerar i verkligheten. Och så vill jag förstås gärna få in en fot i branschen!

Har du något specifikt du vill uppnå under dina månader i styrelsen fram till examen i vår?

– En väldigt viktig målsättning är att fungera som en aktiv länk mellan studenterna och arbetslivet, och föra kunskaperna och erfarenheterna vidare till mina medstudenter. Omvänt ska studenterna förstås kunna komma till mig om de vill framföra något till styrelsen. Jag vill helt enkelt att fler än jag ska gynnas av det här uppdraget.

Vilka frågor intresserar dig allra mest?

– Skolmåltiderna är verkligen ett område jag brinner för, framför allt när det gäller omställningen mot mer grönt. Under en praktik nyligen kunde jag se på nära håll hur det fina utbudet av vegetabilier inte utnyttjas av eleverna. Det läggs inte det på tallriken som borde ligga där. Här finns fortfarande mycket att göra.

Vad siktar du på efter studietiden?

– När jag är färdig kostvetare i vår fortsätter jag ett år till, och läser in en dietistexamen också. Jag är intresserad av så många olika områden inom kost och nutrition så jag vill ha en bred grund att stå på. Men efter studietiden är det första jag vill göra att jobba som kostchef. Att många människor mår bra tack vare något man själv är med och jobbar fram, det är en häftig tanke.

David Hollertz

Fotnot: Intervjun med Frida Sandberg publiceras också på Kost & Närings medlems­sidor i kommande nummer av Magasin Måltid, med utgivning i början av december.