En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Artiklar, foton, material: allt om Almedalen 2012!
2012-07-08

Under årets Almedalsvecka bidrog Kost & Näring till att sätta frågorna om den offentliga måltiden och maten på agendan. Hur säkerställer vi att våra sjuka och gamla serveras måltider som anpassats till deras preferenser och hälsotillstånd? Varför är uppföljning och avtalsvård så avgörande moment i livsmedelsupphandlingen. Och hur släcker man som gångtrafikant törsten på bästa sätt, en solig onsdag i juli!?
Allt om Almedalen finner du under länkarna här nedanför!

Almedalen tisdag: sjukhus- och äldrematen på agendan
När Kost & Näring på tisdagen genomförde de två första av sammanlagt fyra seminarier vid årets Almedalsvecka stod nutrition inom vården och äldreomsorgen på agendan, tillsammans med LOU, Lagen om offentlig upphandling. Ett femtiotal åhörare fanns på plats i S:ta Karins Kyrkoruin mitt i Visby, för att lyssna när politiker, experter och inte minst kostchefer drabbade samman i stundtals intensiva diskussioner.

Almedalen tisdag: 3 frågor till Marianne Backrud-Hagberg …
… styrelseledamot, som under tisdagen representerade Kost & Näring i en paneldiskussion inom ramen för Sodexos Almedalsseminarium “Hur får vi världens bästa patientmåltider?”.

Almedalen tisdag: tid för kvalitetsfokus?
När Svenskt Kött på tisdagen höll seminarium på temat ”Skolmat – till vilket (lågt) pris som helst?”, fanns Kost & Näring, företrätt av ordförande Karin Lidén, med på podiet. Seminariet tog avstamp i Skolmatens Vänners nyligen genomförda kartläggning av kostnaderna för de svenska skolmåltiderna. Undersökningen visar bland annat att snittpriset per portion idag ligger på låga 9,48 kronor.

Almedalen onsdag: alla älskar LOU – eller?
Lagen om offentlig upphandling, LOU, engagerar runt om i Livsmedelssverige. Det bekräftades inte minst vid de två Almedalsseminarier som Kost & Näring höll under tisdagen och onsdagen. I kontrast till de gångna årens tidvis skarpa konflikter aktörerna emellan märktes tecken på ett förändrat, mer pragmatiskt tonläge.

Almedalen onsdag: sol, vind och flaskvatten
Törstiga estradörer på sin väg till, från eller mellan några av de många seminarierna och evenemangen i Visby fick på onsdagen Kost & Näring-flaskor fyllda med friskt, gotlänskt kranvatten.