En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Årets Granatäpple till Livsmedelsverket
2015-03-20

DSC00253 kopiaÅrets Granatäpple 2015 till Livsmedelsverket

Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg tilldelas branschföreningen Kost & Närings utmärkelse Årets Granatäpple 2015.

Vinnarna av de båda utmärkelserna presenterades på fredagen vid Kostdagarna, inför 300 kostchefer, livsmedelsupphandlare och andra ansvariga inom offentliga måltider. Syftet med utmärkelsen är att rikta ljuset mot särskilt förtjänstfulla insatser för de offentliga måltiderna.

Livsmedelsverkets kompetenscentrum tilldelas Årets Granatäpple med motiveringen:
för att sedan starten 2011 gått från klarhet till klarhet i rollen som en kunskapsbaserad, enande och progressiv kraft – till stöd och inspiration för landets alla kost- och måltidsverksamheter. Mycket har redan uppnåtts, men slaget är ännu långt ifrån över. Vi ser fram emot att också fortsättningsvis stå sida vid sida med er i fighten för ännu bättre offentliga måltider.

En märkbart rörd Eva Sundberg, kompetenscentrets projektledare, tog tillsammans med kollegerna Karin Lilja och Anna-Karin Quetel emot granatäpplet på scen.

– Det här är så häftigt! Att ni ute i verksamheterna uppskattar det vi gör, och framför allt att ni är så himla med på tåget. Vi känner oss otroligt stolta, sade Eva Sundberg.

– Kompetenscentret med Eva Sundberg i spetsen har under de senaste åren betytt enormt mycket för de offentliga måltidsverksamheterna, både konkret, så som måltidsvägledningen ”Bra mat i skolan”, men inte minst som en tydlig och sansad röst i en många gånger infekterat mat- och måltidsdebatt, säger Marianne Backrud-Hagberg, ordförande i Kost & Näring.